Oulu

Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa

Lokakuussa tieosuudella tehtiin vielä valaistustöitä. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 12.11.2019 9:51 | Päivitetty 14.11.2019 10:57
Heidi Peltonen

Kellon ja Kiiminkijoen välinen uusi moottoritieosuus avataan liikenteelle tämän viikon torstaina. Moottoritie avataan liikenteelle puoliltapäivin. 

Uusi moottoritieosuus on noin kahdeksan kilometriä pitkä. Tulevana talvena tien nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa, mutta rajoitus pudotetaan ajoittain töiden vuoksi 60 kilometriin tunnissa. 

Avattava moottoritieosuus valmistuu kokonaisuudessaan syksyllä 2020, kuten muutkin osat Kello–Räinänperä-osuudesta valmistuu. Väylän projektipäällikkö Jukka Päkkilä toteaa, että nyt avattava osuus parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta. 

Nelostien parannustyöt ovat Väyläviraston mukaan edenneet suunnitelmien mukaisesti syksyn aikana. Iin Olhavan ja Kuivaniemen välille tehdyt ohituskaistat ovat valmistumassa. 

Pohjoisin ohituskaistapari on valmis ja muut ohituskaistat valmistuvat, kun erikoiskuljetusten edellyttämät kaidesiirrot valmistuvat. 

Päkkilä kertoo, että töiden painopiste keskittyy talven aikana Oulujoen silloille ja Simon kohdalla aiemmin käynnistyneessä Viantienjoki-Maksniemi -urakassa.

– Ensi vuonna käynnistyvät viimeiset kohteet, joihin sisältyy Kiiminkijoen ylittävän sillan leventäminen sekä ohituskaistajaksoja Iin ja Simon välillä, Päkkilä kertoo. 

Nelostien parannushankkeen on tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan syksyllä 2021.

Juttua korjattu 14.11. kello 10.57. Uusi moottoritie ei valmistu Räinänperälle asti vaan Kiiminkijoelle saakka.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (53)

Hengenvaarallinen risteys tässä Iin ja Haukiputaalle kääntyvässä tienhaarassa. Nyt ei ole enään edes katuvaloja vaan saadaan ajaa ihan pilkkopimeässä odottelemaan ehtiikö jostain välistä kaasuttaa Iihin päin kun autoja tulee 80 km/h vauhdilla katkeamattomana jonona kummaltakin suunnalta. Tai jos odotat vuoroasi päästä kääntymään Haukiputaalle Oulusta päin, ei montaa senttiä jää auton kyljestä takaa tuleville autoille tai sitten se joku takaa tulija rysähtää suoraan perään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi toitottaa "on aikataulussa, on aikataulussa" kun aiemmin on julkaistu aikatauluja joiden mukaan tie olisi auennut paljon aiemmin. Kun aikataulussa ei pysytä millään, niin näemmä aina voi tehdä uuden ja kehua että aikataulussa pysyttiin. Edellisestä jutusta: "moottoritie otetaan käyttöön syys–lokakuun taitteessa."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hommaa oli tarkoituksella hidastettu. Kaivinkoneet silitteli jo tehtyä aluetta, sen sijaan että olisi menny tekemätöntä työtä tekemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi ja turvallisempi noin, kuin se että 95% autoista ajaa viittäkymppiä ja ne 5%, eli me reemiumiauttoilijat ohitetaan 342 kertaa päivässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Sipilän hallituksen vastuullisen talouspolitiikan tämäkin investointi tieinfraan oli mahdollista. Sipilä nousee vielä arvoon arvaamattomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä.Edellinen hallitus loi myös pohjoiseen kehityshankkeista,joita kiitellään vielä pitkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ilmastonmuutosta aiheuttavan autoilun edistäminen on muka investointi? Sama kun söisi myrkkyä ja kehuisi panostavansa vatsaansa. Panostavansa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinunkin kaalenpäät kuskataan kumipyörillä kauppoihin dieselin voimalla,joten on tärkeää,että tiet ja niiden kapasitettia kehitetään.
Ja ovathan ne sitten käytössä myös ilman polttoainetta liikkuville kulkineille,jos sellaisia keksitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa perustaa autopeltikorjaamo tuohon lähelle, kun oululaiset pääsee näyttämään ajotaitojaan moottoritielle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleensä monet muutkin käyttävät tätä tiestöä eikä vain oululaiset joka ei nyt vastaa valtaosaa Suomen väestöstä. Viime vuonna oli myös ulkomaalaisia vahinkoja jopa kuolonuhreja vaativia onnettomuuksia. Väli Oulu, Kemi,Haaparanta,Rovaniemi liikennetiheys on vilkastunut vuosi vuodelta. Siksi tarvitaan yhä parempia teitä joka palvelee yksityistä kuin teollisuuden tarpeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä meni taas miljoonia dieselsetämiehille jääkiekkoreissurahoitusta. Turha uikuttaa muutamaan vuoteen. Miten tämä kompensoidaan pyöräilevälle, teetä juovalle kulttuuriväelle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulttuuriväen tofu ja vihreä tee kuljetetaan jatkossakin lähikauppaan nelostietä pitkin polttomoottorivoimalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Molemmat kaistat voisi muuttaa vain etelän suuntaan meneväksi. Ei kukaan terve ihminen ajele etelästä Oulun suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovasti tuntuu olevan asiaa, joulu - huhtikuu välillä. Tulli pitäis laittaa haarasilloille etelästä päin tulijoille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etelästä tulijoille pitää myös laittaa U-käännös sallittu -merkki, että vahingossa väärään suuntaan kääntyneet pääsevät nopeasti pois.
Vaikka U-käännös on moottoritiellä kielletty, tuossa kohtaa sen voisi sallia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (53)

Uutisvirta

10:34
Eduskuntaryhmät vastaavat Rinteen kysymyksiin tänään – pääministeriehdokkaasta päätös sunnuntaina
9:36
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
9:00
Kolumni: Arjen hyvät teot elävät kilvan juhlapuheissa, mutta arkitodellisuudessa ihmisen annetaan olla syvässä omassa rauhassa ja pärjätä omin voimin
9:00
Hiljaiseloa tragedian jälkeen – Melina-tyttären tapaturmainen kuolema järkytti oululaisen mestaripainijan Mikael Lindgrenin, 50, elämän perusrakenteita: "Suru on arjessa edelleen läsnä" Tilaajille
8:00
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
8:00
”Kävin kahdesti käsiksi lapseeni” – Työssään muita auttava äiti olisi kaivannut nopeampaa apua, kun suhde murrosikäisen tyttären kanssa meni solmuun Tilaajille
8:00
Harri Virtanen menestyi urallaan, mutta oli kuin romahtamaisillaan: Traumatisoitunut ihminen sabotoi tahtomattaan elämäänsä – siitäkin voi selvitä Tilaajille
15
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
11
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
9
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista
8
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
4
Oululaiset koululaiset suunnittelivat ja tekivät kirjailija Katariina Vuoren korut Linnan juhliin – "Olisi ollut ihanaa ottaa heidät mukaan"
4
Puolustuskyvytön pieksettiin Raahessa – Hovioikeus ei pitänyt pahoinpitelyä törkeänä
3
Onko sinulla sanottavaa Kalevalasta? Lukupiiri puhuu muinaiseepoksesta kaksi tuntia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Perustoimeentulotuella elävä suomalainen kuuluu maailman 20% eliittiin, kun yhteiskunnan palvelutkin huomioidaan. Sietäi... Lue lisää...
Naurettavaa nillitys...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image