Oulu

Kekäleen myymälä Ouluun – kotimainen vaatekauppa aloittaa keskustassa ensi syksynä

KappAhlin entisiä tiloja on jo alettu remontoida Kekäleen tulevaa vaatekauppaa varten, isännöitsijä Sami Perämäki kertoo. Muun muassa pintoja ja valaistusta uusitaan. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 15.3.2019 6:00 | Päivitetty 15.3.2019 6:08
Raimo Pirttikoski

Joensuulainen vaatekauppaketju Kekäle rantautuu Pohjois-Suomeen avaamalla uuden myymälän Oulun keskustaan ensi syyskuussa.

Kekäle asettuu Isokatu 30:een kahteen kerrokseen noin 1 300 neliön tiloihin, joista vaatekauppa KappAhl muutti Kirkkokadulle vuonna 2016. Uusi myymälä työllistää 15–20 henkilöä.

Ouluun avattava myymälä on Kekäleen kymmenes. Lisäksi ketjulla on ollut oma verkkokauppa vuodesta 2012 lähtien. Kahden viime vuoden aikana yritys on avannut liikkeet Raision Myllyyn ja Vantaan Jumboon.

– Oulu on meille todella kiinnostava paikka, olemme etsineet sieltä sopivia tiloja jo pitkään, toimitusjohtaja Joonas Kekäle kertoo.

Viime vuosina esimerkiksi Stockmann vaatevalikoimineen on Oulusta lähtenyt. Kekäle katsoo kilpailevansa Oulussa etenkin kauppakeskus Valkean kanssa.

– Tarjoamme vaihtoehdon esimerkiksi Valkean liikkeille. Myymme kestäviä ja pestäviä laatuvaatteita, emme mitään kertakäyttömuotia, joka myös rasittaa turhaan ympäristöä. Korostamme henkilökohtaista palvelua ja haluamme tuottaa ihmisille positiivisia pukeutumiskokemuksia, Kekäle kehuu.

Kekäleen mukaan Ouluun on tulossa moderni myymälä, jossa kivijalkakauppa ja verkkokauppa toimivat saumattomasti yhdessä.

– Meillä on jo Oulussa paljon kanta-asiakkaita, jotka voivat jatkossa tilata verkkokauppaostoksensa myös myymälään, Kekäle sanoo.

– Verkkokauppa on mahtava lisä kivijalkakaupoille, ja uskomme, että näiden yhdistelmä on se voittava konsepti. Verkosta on tullut sujuva osa ihmisten ostokäyttäytymistä.

Kekäleen mielestä suomalaiset myös miettivät entistä tarkemmin, mihin rahansa käyttävät ja millaisia vaikutuksia sillä on esimerkiksi ympäristöön.

Business Oulun mielestä Kekäleen vaatekauppa tuo lisää kaivattua tarjontaa Oulun keskustaan.

– Oulun muotikaupassa on ollut tilausta tämäntyyppiselle toimijalle. Uskomme vahvasti, että Kekäle pärjää hyvin myös täällä, Business Oulun asiakkuuspäällikkö Jyrki Kemppainen sanoo.

Kemppaisen mukaan keskustan liiketilamarkkinoilla tilanne näyttää tällä hetkellä rohkaisevalta.

– Sellainen tuntuma meillä on, että nyt on positiivinen vire päällä. Talouden hyvät luvut heijastuvat Oulun kehitykseen ja kannustavat yrityksiä käymään keskusteluja sopivista liiketiloista. Kiinnostus Oulua kohtaan on kasvanut, ja uudet avaukset varmasti innostavat muitakin toimijoita harkitsemaan Oulussa tarjoutuvia mahdollisuuksia, Kemppainen arvioi.

– Myös vuokranantajien puolella ilmassa on ollut enemmän neuvotteluhalukkuutta. Jonkin verran tähän varmasti on ollut varaakin, koska tietyissä kortteleissa vuokrat ovat olleet meillä valtakunnan korkeinta tasoa.

Kemppainen toteaa, että keskustassa vapaita liiketiloja on yhä tarjolla hyvilläkin paikoilla, muun muassa kävelykadun varrella.

– Tiloja on täyttynyt vähitellen, mutta edelleen vaihtoehtoja riittää. Sijainti kävelykatukeskuksessa on monelle yritykselle tärkeää, ja vanhoissa kiinteistöissä toimijat joutuvat aina myös puntaroimaan, kuinka paljon tiloissa tarvitaan muutostöitä, Kemppainen muistuttaa.

– Positiivinen vire on kuitenkin jo näkynyt myös esimerkiksi Oulun Hallituskadulla, jonne on tullut monenlaista uuttakin toimintaa kivijalkaan.

Kekäle Oy

Vuonna 1957 perustetun perheyrityksen liikevaihto oli viime vuonna noin 25 miljoonaa euroa. Ketju työllistää nyt noin 220 ihmistä.

Yrityksellä on jo myymälät Joensuussa, Jyväskylässä, Tampereella, Lappeenrannassa, Kiteellä, Lahdessa, Mikkelissä, Raisiossa ja Vantaalla.

Yritys myy

vaatteita, asusteita, kenkiä ja sisustukseen liittyviä tuotteita. Ketjun valikoimassa on yli sata tuotemerkkiä.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (72)

No nyt on positiivinen uutinen. Joensuun Kekäläinen on ehdottomasti paras vaatekauppa missä olen Suomessa asioinut. Ei muuta kun tervetuloa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käviköhän tässä niin että se mikä on Joensuussa ’laadukasta’ ja ’kestävää’ onkin tuota ruoka/osuuskaupan ja markettien perusvaatetta?

Luulisi etteivät siihen ole haksahtaneet ja että kotityöt on tehty kunnolla.

Tervetuloa joka tapauksessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kekäle, kalliita vaatteita eikä mikään erikoinen palvelu ainakaan Tampereella. Ei tuo mitään ryntäystä maakunnista eikä juuri piristä kaupunkikuvaa. Jotakin muuta olisi syytä kehittää ja nopeasti että Oulu olisi vetovoimainen. Kaukainen sijainti ja heikko julkinen liikenne pienen keskustan lisäksi vaatii paljon työtä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että tulee uusi vaateliike onhan noita kuntosaleja jo joka korttelissa. Onkohan myös isoja kokoja tarjolla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella hieno asia! Kekäle tarvitaan korvaamaan Stockmannin vaatepuolen ja Viman jättämää aukkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieman ihmettelen kommentteja Kekäleen vaatteiden laadusta ja erikoisuudesta vrt.Oulun muihin liikkeisiin.
Mitä nettikauppasta pikaisesti katsoin, on kaikki lastenvaatteet täysin samoja merkkejä, joita jo myydään Valkean 3.krs. Pätee myös muihinkin vaatteisiin ja kenkiin.
Toki riippuu sisäänostajasta millaisia kuteita valitsee. Tässä sit tullaanki siihen, että toivottavasti Sokoksella ja Kekäleellä on saman merkin eri mallistot, muuten sitä mielummin ostaa Sokokselta, että saa booonustakin.

Toivon siis vaihtelua merkkien mallistoihin. Onnea ja menestystä. Aion ostaa, jos löytyy miellyttäviä vaatteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo....en ole Kekäleen tavaroihin koskenut, sen jälkeen ku ne tuli....limingantullissa sijaisevaan sekatavarakauppaan myntiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eli tuotevalikoima ratkaisee ja se puoli on juuri Kekäleellä ollut vahva, ainakin Lahden myymälässa. Halosen edeltäjä Åström Kokkolassa oli myös yksi parhaista vaateliikkeistä Suomessa. Olikohan sisäänostajan ansiota vai firman johdon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän kukaan ilmastoahdistelun ilmapiirissä enää osta mitään. Shoppailu on niin 2009-lukua. Nyt 2010-luvulla säästetään ympäristöä. Kysykää vaikka kaupungintalon edessä lakkoilleilta tulevaisuuden toivoilta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten Kekäleen tarjonta poikkeaa Sokoksen ja Halosen tarjonnasta? Kyllä toivoisin Ouluun jotain perustarjonnasta poikkeavaakin vaateliikettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta tovottavasti heillä on tarjota jotain muutakin. Nykyisellään Oulun valikoima on aivan surkea. Niin kauan kun homma on parin ison ketjun hallussa valikoima pysyy suppeana

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pukumies on aina Pukumies, siitä lähetään!
Oulussa on erittäin paljon muoti vaateliikkeitä, tämä uusi korvaa Viman jättämän aukon.
Vima joutui näiden Helsingin pörssivuokraajan takia lopettamaan, kun joutui olemaan ylisuurissa tiloissa, eikä saanut puolitettua tilojaan ja vieläpä kahdessa kerroksessa, se oli syy lopettamiselle.
Ostan kaiken vaatteen ydinkeskustasta, kuten 50 vuotta olen jo tehnyt, erittäin tyytyväinen olen.
Stockmann oli sama kuin Tokmanni, sillä erotuksella että stokka oli älyttömän ylihintainen, kaksi kertaa vähintään kalliimpi, nythän se tekee satojen miljoonien tappiota vuodessa ja myy kiinteistöitään, jotta pysyy edes pystyssä.
Oulussa Stokka ihme kyllä kannatti, mutta vuokratiloissa ei ollut halua jatkaa, muualla tappiot niin suuria, että kiinteät kulut liian isot, varsinkin kun neuvottelut eivät kahdessa vuodessa onnistuneet, kiinteiden vuoktrakulujen alentamiseksi, näin on faktat..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kekäle tarjoaa laatua ja trendikästä kuosia.
Sellainen asiakas, joka löytää Sokokselta, Haloselta, tai Prismasta vaattensa, ei olekaan Kekäleen tavoiteasiakas.
Kekäle palvelee laadulla siitä hetkestä, kun kävelet liikkeeseen, aina siihen hetkeen, kuin kävelet ulos.
Ai niin. Ethän sinä kävele Kekäleeseen.
Mutta minä ja moni muu, jotka olemme tottuneet käymään Kekäleellä esimerkiksi Tampereella, Vantaalla, tai Joensuussa.
Pesukoneenkin pitää olla sellainen, että se pesee 40 asteessa, sillä vaatteita voi käyttää pitkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kekäleen laatu ei poikkea ainakaan positiiviseen suuntaan muista toimijoista, samaa kuraa siellä myydään ku muuallakin. Ostin taannoin kallista laatumerkkiä sieltä, ohjeen mukaan pestiin ja muutaman pesun jälkeen oli niin kuluneen ja haalistuneen näköinen rytky jottei siitä ollu enää muuhun ku ryskätyövaatteeksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiva. Saadaan uudet ämpärit kesäksi ja syksyllä loppuunmyynti. Kaksi reissua keskustaan tiedossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laadukas kauppa joka korvaa Viman ja Stockan jättämän aukon. Vuoden paras uutinen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (72)

Uutisvirta

19:49
Suomalaiset käyvät viivytystaistelua harjoituksessa Ruotsin lumisissa metsissä: "Sodankylästä tulleelle jääkäriprikaatijoukollekin saattaa olla haasteellista"
19:44
Kevät antaa vielä odottaa itseään – Oulussa voi olla ensi viikolla -10 asteen yöpakkasia
19:00
Missityötä ja lääketiedettä – Heidi Tapper haaveilee Miss Hot Rod -kisan voitosta ja syöpätutkijan urasta Tilaajille
18:43
Alle 10-vuotias poika putosi moottorikelkan kyydistä Torniossa – käsi jäi puristuksiin telaan
18:02
Mitä kuuluu, Jonna Pulkkinen? "Kaikki hyvät ideat alkavat vähän niin kuin vitsistä – Jallu-kirja oli ensimmäinen."
17:06
Sodat ja terrorismi tappavat entistä vähemmän ihmisiä
16:51
Henkilöauto ja minibussi kolaroivat Ylitorniolla, vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin
97
Puheenaihe: Ovatko Stora Enson yt:t suurempi isku kuin Nokian vähennykset?
50
Kärpät nollasi Ilveksen ja siirtyi puolivälieräsarjassa 2–0 -johtoon – Osalan taklaus kuumensi tunteet, pitkä pelikielto uhkaa
30
Analyysi: Vaalikampanjoista loppuivat repivät aiheet, koska kukaan ei halua suututtaa Sdp:tä
27
Lehmät kuumentavat vaalikeskustelua – keskusta ja kokoomus pelkäävät vasemmiston ja vihreiden ilmastotekoja
17
Ferrovanin tehdasta ei tulekaan Raaheen – yhtiö on asetettu selvitystilaan ja toimitusjohtaja vapautettu tehtävästään
17
Ulkoministeri Timo Soinin kimppuun yritettiin hyökätä Vantaalla – vartijat taltuttivat Soldiers of Odin -tunnuksiin pukeutuneen miehen
15
Radio Pooki palkittiin vuoden paikallisradiona, kanavalle myös vuoden paikallisradiojuontajan palkinto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua ja Posio lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

389 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kyseenalainen onnellisuustutkimus

Kyllä tutkimus perustuu mitattavissa oleviin, ja myös vertailukelpoisiin tietoihin eikä mielipiteisiin. Tämä oli jo sei... Lue lisää...
Heippa vaan rehellis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image