Oulu

Keitä vesi edelleen karttaan merkityllä alueella! Loppujen Oulunsalon ve­si­näyt­tei­den valmistumista odotellaan ensi viikon alkupuolelle

Juomavesi on keitettävä karttaan merkityllä alueella.
Oulu 9.11.2018 14:10
Heikki Uusitalo

Oulunsaloa on piinannut vesiongelma, kun vesijohtovedestä löytyi koliformisia bakteereita viime viikolla. Osassa Oulunsalo on ollut tämän vuoksi veden keittokehotus viime viikon perjantaista saakka. Keittokehotusaluetta laajennettiin kuluvan viikon tiistaina.

Oulunsalon alueelta on otettu vesinäytteitä päivittäin. Tutkimustulokset ovat olleet puhtaat tämän viikon tiistaista lähtien. Asiasta tiedottavat Oulun Vesi ja Oulun ympäristötoimi.

Myös adeno- ja norovirusnäytteiden tutkimukset ovat valmistuneet, ja tulokset olivat puhtaat. Kampylobakteeri näytteiden tulokset valmistuvat ensi viikon alussa. Tilannetta seurataan ja vesinäytteitä otetaan edelleen.

Keittokehotus on voimassa edelleen. Kehotus koskee Niemenrannan ja Karhuojan lisäksi näiden eteläpuolista aluetta Lentokentäntielle saakka. Keittokehotus ei koske Pitkäkankaan eikä lentoaseman aluetta. 

Kyseisillä alueilla on kaikki ruoka- ja juomavesi keitettävä vähintään 5 minuuttia. Vettä voi käyttää peseytymiseen ja eläinten juomavetenä normaalisti. Vettä voi myös käyttää pyykin- ja astioiden pesuun. Muualla Oulussa talousvesi on moitteetonta.

Oulunsalossa on varaveden jakelupisteitä. KUVA: Jarmo Kontiainen

Mahdollisista sairastumisista voi olla yhteydessä Oulun seudun ympäristötoimen neuvontapuhelimeen p. 044 7036700 tai sähköpostilla ymparisto@ouka.fi.

Veden keittokehotus on nyt voimassa tiistaihin 13.11.2018 klo 16.00 saakka, jolloin viimeistään ympäristötoimi ja vesiyhtiö ovat luvanneet tiedottaa asiasta lisää. Tiedotteet ovat luettavissa Oulun seudun ympäristötoimen verkkosivuilta

 

Huuhtelut edelleen käynnissä

Verkoston huuhtelut ovat edelleen käynnissä, minkä johdosta vesijohtoverkon paine voi olla normaalia heikompi. Paineenvaihteluiden johdosta vedessä voi esiintyä myös saostumia.

Vesitorni on poistettu käytöstä. Tornin allastilat on pesty ja allas on täytetty klooratulla vedellä. Tornin kattopinnoite on tarkastettu ja siitä löytyi puutteita kattopinnoitteen saumoista sekä läpivientien tiivistyksistä. Havaittujen vikojen korjaustyöt on aloitettu.

Oulunsalon jakelualueella vedenlaatua tarkkaillaan vesitornin ja vedenkäsittelylaitoksen lisäksi yhteensä 12 näytteenottopisteestä.

Oulun Veden varaveden jakelupisteet ovat seuraavissa paikoissa:

Kauppakeskus Kapteeni, Karhuojantie 2

K-Market Niemenranta, Tyyrpuurinlenkki 2

Shell Oulunsalo, Tetriläntie 2 

Pisteistä voi käydä hakemassa talousvettä omaan astiaan. Varavedenjakelupisteestä jaetaan vettä arkisin klo 7.00–21.00 ja viikonloppuna klo 8.00–21.00.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tässä taas hyvä syy asua maalla kun on aina puhdas vesi. Hullu se joka muuttaa tällaisiin keskuksiin suomessa, missä hanavesikin on mitä sattuu. Mutta eikös se tulisi paljon halvemmaksi, että vesi mikä tulee hanasta on vain peseytymistä, pyykinpesua varten ja ruoka/juomaesi ostetaan kaupoista. Kunnallisvero heti pari kolme prosennti yksikköä alemmaksi kun ei tartte enää vesilaitoksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luotettavaa vai ei? Mietin, kuinka luotettavaa Oulun kaupungin/Veden tiedottaminen on ? Vedenkeittokehoituksessa annetussa osoitelistassa on tienimiä joita ei nykyään Oulunsalosta löydy. Tiennimet muuttuivat jo viisi vuotta sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valittajat huom!
On meillä varmaan vesiasiatkin paljon paremmalla tolalla kuin esim. Afganistanissa, Pakistanissa, tai Syyriassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä taida jaksaa viittiä lähtä Oulunsaloon asti vettä keittämään täältä Toppilasta.
Pihautan sörrit ihan omalla kahavinkehittimellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon risuja Oulun vedelle, alkuaikojen tiedottamisesta. Meni useita tunteja, ennen kuin asiasta tiedotettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirveästi on ollut kritisointia tiedottamisen hitaasta alotuksesta, mutta mistä tiedätte sen olleen hidasta? Minä en ole ainakaan missään nähnyt mainittavan, että mihin aikaan perjantaina tulokset ovat valmistuneet. Ainoastaan sen, että näytteet on otettu ke ja to. Koliformisten bakteerien analysointiin menee muistaakseni vähintään vuorokausi. Lisäksi keittokehotusalueen päättämiseen ja tiedotteen laatimiseenkin kuluu aikaa. Uutisoinnin perusteella bakteerimäärät eivät ole olleet missään vaiheessa kovin korkealla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse sain tiedon,kun Oulun veden työntekijä oli soittanut kaverilleni ja kehoittanut ettei anna vettä lapsilleen. Tästä meni useita tunteja, että yleinen tiedoitus annettiin. Ihmeellistä, että täällä yritetään puollustella selvää, tiedoituksen hidastelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ihmeessä kaikille ihmisille olisi saatu tieto tekstiviestillä? 😳 Mistä kaikkien puhelinnumerot ja varmistus siitä, että ketään ei ole unohdettu? Mitään valmista postituslistaa ei varmasti ole olemassa. Kyllä pitää riittää yleinen tiedottaminen, ei voi vaatia mahdottomia ja henkilökohtaista palvelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenköhän onnistuu esim. televisiossa esittää varoitus jos karhu sattuu kävelemään etelä-Suomessa. Kyllä tiedoitus oli hidasta alkutekijöissä. Yleinen tiedottaminen onnistuu nykypäivänä helpostikin mm. tämänkin nettilehden välityksellä. Mutta ilmeisesti ei Oulun veden johdolla tullut mieleenkään,ilmoittaa asiasta.
Eiköhän Oulun vedella ole kaikista asiakkaista yhteystiedot, joten senkin kautta aika monelle olisi voinut laittaa joukkotekstiviestin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä nettilehdestä minä siitä eka kerran luin eikä ollut yhtään myöhäistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten tuossa edellä sanottiin, bakteeripitoisuudet eivät ilmeisesti ole olleet korkeat. Ja jossain aiemmassa jutussa oli haastateltu terveydenhuoltohenkikökuntaa ja ainakaan terveyskeskukseen ei ollut tullut sairastuneita. Riskiä ei ole todennäköisesti arvioitu niin suureksi, että tv:n välityksellä olisi tarvinnut ilmoittaa. Todennäköisesti hätäilmoitukseen liittyy myös jonkin sortin byrokratiaa. Nettilehdissä oli jutut suurinpiirtein samaan aikaan, kun kaupungin somessa. Milloin itse olet päivittänyt puhelinnumerosi Oulun vedelle? Ja tuo uusi tietosuojalaki tuo varmasti kivoja ongelmia puhelinnumerojen käyttöön (rekisteri ja käyttöluvat).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedoituksen hitauden puollustajat ovat varmaankin, Oulun kaupungin ja Oulun veden johtavia henkilöitä. Nimimerkki riskiarviointi käyttää kommentissaan usein sanaa "todennäköisesti" ja muutenkin spekuloi tiedoituksen tumpelointia. Mitään faktaa tuossa ei ole,
kuin että kaupungin somessa ja nettilehdessä oli ilmoitus useita tunteja jälkeenpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole Oulun kaupungin enkä Oulun veden johtava henkilö, mutta siitä huolimatta olen sitä mieltä, että tiedotus on hoidettu hyvin eikä sitä olisi tämän nopeammin voinut mitenkään tehdä. Ja mitään katastrofaalista ei ymmärtääkseni ole tapahtunut?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksiköhän veden keittokehoitus on voimassa 13.11.2018 klo 16 asti. Jos "todennäköisesti" riskiä ei ole arvioitu suureksi. Keksit nuo byrokratiat ihan itse. Ei ole olemassa mitään byrokratiaa ,joka estää ilmoittamasta edes vähäisestäkin vaarasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyhjästä on paha nyhjästä teksitiviestipalvelua. Jos Vedellä ei ole ollut käytössään sellaista tekniikkaa, ei he sellaista voi yhtäkkiä luoda. Ja vaikka Oulun kaupungin muulla yksiköllä sellainen olisi ollut, se ei olisi todennäköisesti kommunikoinut veden järjestelmän kanssa. Kukaan ei niitä viestejä käsin lähetä. Ehkä Vesi tämän jälkeen hankkii teksiviestipalvelun. Mutta huomatkaa, että tekstiviestipalvelu ja sen ylläpitäminen maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisikohan korkeapalkkaisten henkilöiden syytä tehdä, jonkilaisia suunnitelmia vastaisuuden varalle? Ei ehkä liikaa vaadittu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:53
Poliisilla jättiratsia aamulla Oulussa, lähes 2 000 puhallutetun joukossa kaksi rattijuoppoa – toinen oli matkalla Alkoon, toinen äidinsä luota kotiin
14:44
Suuri sammutusajoneuvo hankittiin käytettynä Terrafamen palokunnalle – akkukemikaalitehtaan tuloon varaudutaan
14:30
Vaalikampanjoinnissa oli häirintää – Rinne kehotti kansanedustajia olemaan ihmisiksi
14:20
Presidentti Niinistö korosti kansanedustajille sitoutumista ja kansakunnan yhteistä etuja: "Ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön"
13:59
Tukes muistuttaa: Kuumaa kertakäyttögrilliä ei tule heittää roskiin, väärin hävitetty grilli aiheuttanut kymmeniä paloja
13:49
Poliisi järeästi varustautuneena paikalle, kun väkivaltarikoksesta epäilty linnoittautui kerrostaloasuntoon Rovaniemellä – operaatio kesti tunteja
12:03
Kärpät jatkaa tyylilleen uskollisena, ketjut täysin uuteen kuosiin kolmanteen liigafinaaliin – Manner: ”Haemme muutoksilla kollektiivista draivia” Tilaajille
55
Oikeusministeriön vaalijohtaja ei muista Oulun ennakkoäänestyspaikalla sattunutta vastaavaa virhettä – Seurauksena ainakin lain tulkinnan tähdentäminen vaalivirkailijoille
39
Kiinnostus aurinkoenergiaan kasvaa, mutta kunnianhimoisten tavoitteiden toteutuminen epäilyttää – "Ilmastoteko se varmaan meille on"
25
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
23
Oulun rakennusvalvonta lisää vuorovaikutusta arkkitehtuurimatkoilla ja aamukahveilla – katso esittelyvideo oululaisesta kulttuuriympäristöstä
23
Harkimo: "Harkitsemme Liike Nytin rekisteröimistä puolueeksi" – Yhden edustajan puolue saisi valtiolta tukea 148 175 euroa vuodessa
15
Jo lähes miljoona suomalaista täydensi viime vuonna veroilmoitustaan verkossa – Nämä asiat pitää ilmoittaa itse
10
Osa europarlamenttiin pyrkivistä kansanedustajista on vain keräämässä ääniä puolueelle – Asiantuntijan mielestä se on epärehellistä, mutta samaa tapahtuu ympäri Eurooppaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

234 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Eläkejärjestelmämme on maailman kolmanneksi paras sanoo kansainvälinen tutkimus. Mikäs siinä sitten on niin nerokasta? K... Lue lisää...
JLow

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image