Oulu

Kaupunkitila avautui keskustassa – avajaispäivä ei ollut yleisöryntäys

"Kaupunkikehittäminen nähdään yleensä fyysisen infrastruktuurin kehittämisenä, mutta se on paljon muutakin", sanoo hankkeen projektityöntekijä Hanna Jakku. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 5.2.2018 17:01
Daniel Wallenius

Hallituskadulla sijaitsevan Vakuutustornin pohjakerroksessa olevaan akvaariomaiseen liiketilaan avautui maanantaina kaupunkitila.

Tila on Oulun kaupungin Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen -hankkeen kokeilu, jonka tavoite on vahvistaa dialogia ja vuorovaikutusta sekä etsiä uusia kaupunkikulttuurin muotoja.

– Kaupunkikehittäminen nähdään yleensä fyysisen infrastruktuurin kehittämisenä, mutta se on paljon muutakin, sanoo hankkeen projektityöntekijä Hanna Jakku.

Avajaispäivänä tilasta löytyi viihtyisyyttä tuomaan muutama istumapaikka sekä kahviautomaatti.

Tilassa on myös walk in -työpaja, jossa pyritään etsimään vastauksia nimenomaan tilan käyttöön.

Lisäksi siihen löytyy purnausseinä, johon asukkaat pääsevät kirjoittamaan, mikä Oulussa on vikana. Samalla täytyy tosin arvottaa myös, miten tärkeä epäkohta on kyseessä ja miten suurta joukkoa oululaisia se koskee.

Alustavia ideoita tilan käyttöön toki löytyy rutkasti, ja se tuleekin hakemaan muotoaan tämän kevään ajan.

Ainakaan avajaispäivä ei kerännyt järin suurta yleisöryntäystä. Kello kahteen mennessä iltapäivällä paikalla oli käynyt kaksi ihmistä.

Illaksi tila tosin oli varattu kahden eri kokouksen pitopaikaksi.

– Tämähän on kuitenkin kokeilu, ja kokeilukulttuuriin kuuluu, että joskus onnistuu ja joskus epäonnistuu, Jakku sanoo.

Kaupunkitila on auki toukokuun loppuun asti arkisin kello 10–18.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

En ihan ehdi käymään, kun pitää arkisin käydä töissä. Mutta hyvä niille, joilla on luppoaikaa arkisin. Olkaa aktiivisia :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Kaleva ei tehnyt juttua esimerkiksi eilen tai viime viikolla? Hyvä sitä nyt on kirjoitella, ettei ollut yleisöryntäystä, kun ei suurin osa kaupunkilaisista tiennyt asiasta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ouluhan on täynnä kaupunkikulttuuria. Tietysti jos aletaan rajaamaan ja karsinoimaan kulttuurin eri osa-alueita esimerkiksi tanssitaidekulttuuriin, niin silloin vajaavuuksia voi löytyä. Mutta Oulussa on kulttuuria vaikka hurumykket. Osa on kaupallisten toimijoiden tuottamaa ja osa ei-kaupallisten.

Ihmisillä tuntuu olevan käsitys, että vain massatapahtumat ovat oikeaa kulttuuria. Käsitys johtunee isojen tapahtumien saamasta mediajulkisuudesta joko maksettuina mainoksina tai muuten vaan journalistisina juttuina.

Purnausseinästä vielä -- purnaamiseen minulle riittää Kaleva.fi:n Juttutupa. Meinaan ei tarvitse lähteä keskustaan asti, vaan voin purnata ihan kotisohvalta tahi työpaikalta tilanteen salliessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No enpä ollu kuullukkaan kaupunkitilasta ennen tätä juttua....en ymmärrä kuitenkaan tilan tarkotusta koska oulussa päättäjät jyllää eikä tavallisella pulliaisella oo mittään sanomista. Näkihän sen tästä terveyskeskusten ja omalääkärien lopettamisesta ja lastenpuistojen purkamisesta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itselläni ei ole mitään tuommoista kokeilua vastaan, mutta kaupungin pitää kyllä kertoa avoimesti, paljonko tuosta maksetaan ja kenen taskuun nuo verovarat vilahtavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi herra Jumala näitä kirjoituksia mitä nämä Etelän pellet täällä tekee. Oulu ja Kärpät on niiden Suurimmat kateuden kohteet. Olihan niitä vielä Kivisydän ja Valkeen liikekeskittymä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se oulu päätä kuitenkin lakkauttaa kouluja yms. Tällä tempulla taas hämätään kaupunkilaisia. Saa toivoa, saa esittää mutta oulu moukaroi, onhan tuo nähty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarve näyttää olevan tällaiselle suuri . Oulu kasvaa nopeasti ja maailman paras paikka asua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni aivan turha tila ja paljonko tämänkin tilan rakentaminen on maksanut ja lisäksi vielä ylläpitokustannukset!
Kuvitteleeko kaupungin päättäjät, että "purnaamalla" ko. tiloissa kaupunkilaiset luopuvat esim. vaatimasta järkeä koulujen lakkauttamispäätöksiin, ei vaan mene näin.
Kaikkea ne päättäjät viitsivät esittääkin, kyllä ilmapiiri kaupunkilaisten mielialassa on todella alhaalla.
Nytkin olleet kansalaisten kuulemistilaisuudet ovat olleet yhtä tyhjän kanssa, sillä loppujen lopuksi näitä ei kulttuuri- ja sivistyslautakunta ole esityksissään huomioineet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunkilsisena pidän koulu päätöksiä erittäin hyvinä ja kannatan niitä. Valtuusto päättää joka on ylin päättävä elin ja kuntalaisten valitsema.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole ainakaan valtuutetuille tästä kerrottu etukäteen. Joku muu päättänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virkamiesten kahvipöytäpuuhastelua taas kerran. Ikinä kuullutkaan. Että tehty tila, jossa voi miettiä tilojen käyttöä? Tämäkö on sitä luovuutta? Paljonko maksaa? Ainakin näin kättelyssä voi sanoa, että viestintä/markkinointi on mennyt päin seiniä. Laittakaa oluttarjoilu, niin varmasti väkeä riittäisi - oikea oululaisten veronmaksajien olohuone.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ouka.fi: "Kaupunkitilassa voi käydä esittämässä oman ideansa tai ratkaisunsa oululaisen kaupunkielämän kehittämiseksi. Siellä voi jutella, keskustella ja purnata kahvikupin ääressä tai osallistua erilaisiin yhteiskehittämisen työpajoihin." Pitääpä käydä. Ideaa pukkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun kuulee asiasta ensimmäistä kertaa, niin ehkä ei muutkaan ole tienneet tuollaisesta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuostakaan mitään mainostusta ole tullut, niin pahapa tuommoisesta on sitten tietääkkään.
Mutta joo, jos kyseessä on tila jossa pitää walk-in periaatteella keksiä tilalle käyttötarkoitus, taitaa jäädä myös vierailut vähiin. Niin khylttyrelli en ole, että jaksaisin tällaiseen taideteokseen lähteä mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä yllätä kävijöiden vähäisyys. Nämä kaikenmaailman yhteiset olohuoneet, työpajat ja kaupunkitilat ovat yksittäisten henkilöiden puuhastelua, jolla kaupunki saa työllistettyä muutaman henkilön (sinänsä hyvä asia), mutta hyötysuhde jää auttamatta alhaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mistä ne ihmiset tuonne tulisi? Eihän keskustassa asu ketään. nekin jotka asuvat ovat töissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko ne taas keksineet kaupunkilaisille olohuoneen? Keksisivät vaikka vessan välillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kantaväestön sopeuduttava ja suvaittava?

Minusta työttömiä omia kansalaisiamme ei lainkaan tulisi verrata turvapaikanhakijoihin. Työttömille tulisi tehdä kaikki ... Lue lisää...
Ajatteleva Tekijä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image