Oulu

Kaupunki sai pyytämänsä selvityksen Oulun to­ri­ho­tel­lis­ta – it-miljonääri Jyrki Hallikaisen yritys vastasi pyyntöön viime tipassa

KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 22.5.2019 14:30
Raimo Pirttikoski

Torihotellia Ouluun kaavaileva MGP Services Oy on vihdoin toimittanut Oulun kaupungille selvityksen torihotellin tontin maankäytöstä. Kaupunki oli pyytänyt selvitystä 21. toukokuuta mennessä, joten it-miljonääri Jyrki Hallikaisen yritys vastasi pyyntöön viime tipassa.

– Kyllä se selvitys tiistain aikana saatiin eli määräajassa. Olen lukenut sen läpi, mutta tässä vaiheessa asiaa kommentoi kaupunginjohtaja, hän on sen asian esittelijä kaupunginhallituksessa. Mahdollisista jatkotoimista päättävät varmaankin kaupungin poliitikot, Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki sanoi keskiviikkona.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala puolestaan kertoi, että asia on valmisteluvaiheessa ja kaupunki käy vielä neuvotteluja rakennusluvan haltijan kanssa.

– Tulemme käymään neuvotteluja ja käsittelemään asian asianmukaisesti. Yksityiskohtiin en tässä vielä pysty menemään, ja sitä tietysti nyt asiantuntijat ensisijaisesti käyvät läpi, Laajala sanoi.

– Meillähän on kaikki sopimukset olemassa, ja nyt tarkistetaan tilanne. Torialue on Oulun keskeisin ja merkittävin paikka, joten on tärkeää selvittää, miten tämä asia etenee. Sen takia näitä selvityksiä on pyydetty.

Laajalan mukaan esimerkiksi torihotellihankkeen mahdollinen jatkoaika riippuu neuvottelujen tuloksesta.

– Kaupunki on ollut aika pitkämielinen ja antanut jatkoaikoja asianmukaisesti. Nyt kuitenkin vielä neuvotellaan, ja asia tulee kaupunginhallituksen käsittelyyn, jos tarvetta.

Torihotellihanke on ollut vireillä jo yli kymmenen vuotta. Maanvuokrasopimuksen mukaan hotellin pitäisi olla valmis jo 12. kesäkuuta, mutta kaupungin mukaan tontilla on tehty vasta kaukolämmön siirtotoitä.

Rakennuttajan mukaan maarakentaminen työmaa-alueella on ollut tarkoitus aloittaa viime viikolla. Matinheikillä ei vielä ollut tarkempaa tietoa siitä, mitä tontilla nyt on tehty.

– Rakennuslupa oikeuttaa toimimaan tontilla, ja työmaalupakin on varmasti jo tullut sisälle. Eli sinne voidaan jo esimerkiksi sijoittaa työmaakontteja.

Torihotellia puuhaava Jyrki Hallikainen on Nokia-taustainen, Microcell-kaupoilla aikoinaan rikastunut sijoittaja ja liikemies. Hän on muun muassa vauhdilla kasvaneen oululaisen Uroksen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. 

Lue myös Kalevan aikaisempi tähtijuttu Jyrki Hallikaisesta!

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (75)

Valvalvontaviranomainen ei tee työtänsä, poliitikko ei ymmärrä , rakentaja huijaa ja kuntalainen kärsii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävikö vanhanaikainen, niin Rovaniemellä kävi hotelli ja ravintolakoululun kaupoissa ostajalla ei ollut limittiä ja aloitettiin vuosia kestänyt käräjöinti ja kaikki näyttää jääneen
veronmaksajien pitkään piikkiin.
Oulussa kuitenkin näyttää käyneen vähän paremmin kun
mitään ei nähtävästi ole
tapahtunut, pohjatyöt tällä
alueella maksaa muutaman miljonäärin varoja jonkin verran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallikaisen hotelli- haaveilulle pitää tehdä loppu. Oulun tori on jo tarpeeksi kärsineen näköinen ja oloinen. Oululaisena suututtaa näiden rakentajien ja kaupungin onneton vääntö. Kun ei tule mitään, niin ei enää mitään sopimuksia ja vedätyksiä.

Paras ratkaisu olisi nyt tarttua kultturikaupunki 2026 teemaan, jota niin monella tavalla yritetään kehitellä. Tähän kuoppaan yhdistyisi erinomaisesti Oulun kulttuurikeskus. Rakennus, joka kauniisti yhdistyisi vanhaan kauppahalliin. Rakennuksen ulkonäkö tulisi tarkoin harkita, jotta se istuisi vanhaan miljööseen, aittojen ja kauppahallin tyyliin. Kauppahalliin saadaan toivottavasti vielä paikallisia myyjiä ja herkkuja, ja vieressä olisi kaivattu oululaisen kulttuurin tapahtumapaikka. Tulisi elämää sekä kesäksi että talveksi, iloa sekä oululaisille että turisteille kuten kuten kultturikaupungin kuningasajatuksena onkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sopimus purkuun ja uutta tilalle. Loppuu se tämä leikki kaupungin ykköspaikoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä vetkuttelu hotellin rakentamisen kanssa ei voi selittyä millään muulla kuin sillä, että Hallikainen ei ole löytänyt vielä vuokralaista siihen joskus ehkä valmistuvaan hotellirakennukseen. Hänellä itsellään ei ole intressiä alkaa hotelliyrittäjäksi ja ei varmaan kannattaisikaan.
Ei ole mikään ihme, että sitä vuokralaista ei löydy kun vieressä on kaksi ison ketjun hotellia ja yksi iso hotelli on suunnitteilla kirjaston viereen. En minäkään alkaisi tuossa hotellia pitämään...... en ainakaan tuolla kerrosten määrällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toria tyysätty kymmenevuotta, no, jotain matkakeskusta jo 30 vuotta ja edelleen sama homeinen vanha tönö tököttää paikoillaan, mut onhan sitä aekoo, ootellaan vaan. Torin monttukin tulee olemaan vuosia vielä tuolla asteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäskö Matinheikin käydä torilla katsastamassa työmaata, vai olisiko helpompi asentaa valvontakamera? Hallikaisen jokaisesta sopimusrikkomuksesta otettava aina yksi kerros pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauniit ja asemakaavan mukaiselta paikalta kaukolämpöputkien siirron vuoksi vain hetkeksi evakkoon siirretyt aitat nököttävät merikylpylän tuloa odotellen aivan luvattomalla paikalla.Pisuaariksiko ne arvokkaat historialliset aitat on tämän johtoroikan ansiosta viety?Miten kaupunki korvaa soramontun ympäristölle koituneet mielipahat ja pölyhaitat ja torin käyttäjien järkytyksen?Vuodesta toiseen on kesävieraamme muualta maailmalta ihmetelleet että vieläkö tuo iso tontti on rakentamatta tai edes kunnostamatta.Se siitä kulttuurikaupungista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hoh hoijaa!!! Kyllä te siellä Oulussa jaksatte jappasta ja vatuloida joka asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallikainen vetää Laajalaa ja kaupunginhallitusta kuin pässejä narussa. Ilmeisesti kaikki tekosyyt kelpaa. Kohta myönnytään ja annetaa lupa tornihotellille. Kaupunki vielä lupaa taata lainan ja business Oulu vuokraa puolet majoituskapasiteetista "omaan käyttöön" että saa vieraita majoittaa..
Veronmaksajat kuittaa loppulaskun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän MasaHeke ehtikin omien lausuntojen mukaan lentää jo useasti Helsinkiin asian tiimoilta. Onhan se hyvä tapa hankkia lentopisteitä, jos ei ole edes tapaamista sovittuna💸💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää hiljaiseloa eräpäiviin asti ja maksella sakkoja kuin luovuttaa tontti mahdolliselle kilpailijalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (75)

Uutisvirta

19:50
Turun terrori-iskun vuosipäivän mielenilmaukset sujuivat rauhallisesti
19:47
"Siellä saa olla hoomoilasena jokainen" – Isä–lapsi-parkit antavat eväitä isyyteen, sanoo 50 vuotta täyttävä Kari Rekilä
19:00
Oulua merellistetään uusien asuinalueiden avulla, mutta pääsevätkö niistä nauttimaan muutkin kuin alueiden asukkaat? – merenrantatontti Pateniemenrannassa voi maksaa yli 300 000 euroa Tilaajille
18:24
Koiteli elää tuo festivaalin keskelle koskea
18:22
Susijengin Maxhuni siirtyy Espanjaan – aloittaa kolmostason joukkueessa
18:21
"What the pukk?" – Sanaleikeistä ja tilastoista ei tullut Pukin hattutempun jälkeen loppua, mutta fanipaidoista tuli
18:00
Samuli Edelmann tanssitti riehakkaalla folkilla, mutta pimeän mukana laskeutui haikeus – Tällainen on Koiteli elää -festivaali, joka myydään joka vuosi minuuteissa loppuun Tilaajille
98
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
86
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
60
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
55
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
35
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
32
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
22
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Et kyllä ole tosissasi, etkö tiedä kuinka monen alan tekijäksi esim. lähihoitaja on valjastettu, vaikka koulutus pitäisi... Lue lisää...
Vieläkö valitat.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image