Oulu

Kaupunki sai pyytämänsä selvityksen Oulun to­ri­ho­tel­lis­ta – it-miljonääri Jyrki Hallikaisen yritys vastasi pyyntöön viime tipassa

KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 22.5.2019 14:30
Raimo Pirttikoski

Torihotellia Ouluun kaavaileva MGP Services Oy on vihdoin toimittanut Oulun kaupungille selvityksen torihotellin tontin maankäytöstä. Kaupunki oli pyytänyt selvitystä 21. toukokuuta mennessä, joten it-miljonääri Jyrki Hallikaisen yritys vastasi pyyntöön viime tipassa.

– Kyllä se selvitys tiistain aikana saatiin eli määräajassa. Olen lukenut sen läpi, mutta tässä vaiheessa asiaa kommentoi kaupunginjohtaja, hän on sen asian esittelijä kaupunginhallituksessa. Mahdollisista jatkotoimista päättävät varmaankin kaupungin poliitikot, Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki sanoi keskiviikkona.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala puolestaan kertoi, että asia on valmisteluvaiheessa ja kaupunki käy vielä neuvotteluja rakennusluvan haltijan kanssa.

– Tulemme käymään neuvotteluja ja käsittelemään asian asianmukaisesti. Yksityiskohtiin en tässä vielä pysty menemään, ja sitä tietysti nyt asiantuntijat ensisijaisesti käyvät läpi, Laajala sanoi.

– Meillähän on kaikki sopimukset olemassa, ja nyt tarkistetaan tilanne. Torialue on Oulun keskeisin ja merkittävin paikka, joten on tärkeää selvittää, miten tämä asia etenee. Sen takia näitä selvityksiä on pyydetty.

Laajalan mukaan esimerkiksi torihotellihankkeen mahdollinen jatkoaika riippuu neuvottelujen tuloksesta.

– Kaupunki on ollut aika pitkämielinen ja antanut jatkoaikoja asianmukaisesti. Nyt kuitenkin vielä neuvotellaan, ja asia tulee kaupunginhallituksen käsittelyyn, jos tarvetta.

Torihotellihanke on ollut vireillä jo yli kymmenen vuotta. Maanvuokrasopimuksen mukaan hotellin pitäisi olla valmis jo 12. kesäkuuta, mutta kaupungin mukaan tontilla on tehty vasta kaukolämmön siirtotoitä.

Rakennuttajan mukaan maarakentaminen työmaa-alueella on ollut tarkoitus aloittaa viime viikolla. Matinheikillä ei vielä ollut tarkempaa tietoa siitä, mitä tontilla nyt on tehty.

– Rakennuslupa oikeuttaa toimimaan tontilla, ja työmaalupakin on varmasti jo tullut sisälle. Eli sinne voidaan jo esimerkiksi sijoittaa työmaakontteja.

Torihotellia puuhaava Jyrki Hallikainen on Nokia-taustainen, Microcell-kaupoilla aikoinaan rikastunut sijoittaja ja liikemies. Hän on muun muassa vauhdilla kasvaneen oululaisen Uroksen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. 

Lue myös Kalevan aikaisempi tähtijuttu Jyrki Hallikaisesta!

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (75)

Valvalvontaviranomainen ei tee työtänsä, poliitikko ei ymmärrä , rakentaja huijaa ja kuntalainen kärsii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävikö vanhanaikainen, niin Rovaniemellä kävi hotelli ja ravintolakoululun kaupoissa ostajalla ei ollut limittiä ja aloitettiin vuosia kestänyt käräjöinti ja kaikki näyttää jääneen
veronmaksajien pitkään piikkiin.
Oulussa kuitenkin näyttää käyneen vähän paremmin kun
mitään ei nähtävästi ole
tapahtunut, pohjatyöt tällä
alueella maksaa muutaman miljonäärin varoja jonkin verran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallikaisen hotelli- haaveilulle pitää tehdä loppu. Oulun tori on jo tarpeeksi kärsineen näköinen ja oloinen. Oululaisena suututtaa näiden rakentajien ja kaupungin onneton vääntö. Kun ei tule mitään, niin ei enää mitään sopimuksia ja vedätyksiä.

Paras ratkaisu olisi nyt tarttua kultturikaupunki 2026 teemaan, jota niin monella tavalla yritetään kehitellä. Tähän kuoppaan yhdistyisi erinomaisesti Oulun kulttuurikeskus. Rakennus, joka kauniisti yhdistyisi vanhaan kauppahalliin. Rakennuksen ulkonäkö tulisi tarkoin harkita, jotta se istuisi vanhaan miljööseen, aittojen ja kauppahallin tyyliin. Kauppahalliin saadaan toivottavasti vielä paikallisia myyjiä ja herkkuja, ja vieressä olisi kaivattu oululaisen kulttuurin tapahtumapaikka. Tulisi elämää sekä kesäksi että talveksi, iloa sekä oululaisille että turisteille kuten kuten kultturikaupungin kuningasajatuksena onkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sopimus purkuun ja uutta tilalle. Loppuu se tämä leikki kaupungin ykköspaikoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä vetkuttelu hotellin rakentamisen kanssa ei voi selittyä millään muulla kuin sillä, että Hallikainen ei ole löytänyt vielä vuokralaista siihen joskus ehkä valmistuvaan hotellirakennukseen. Hänellä itsellään ei ole intressiä alkaa hotelliyrittäjäksi ja ei varmaan kannattaisikaan.
Ei ole mikään ihme, että sitä vuokralaista ei löydy kun vieressä on kaksi ison ketjun hotellia ja yksi iso hotelli on suunnitteilla kirjaston viereen. En minäkään alkaisi tuossa hotellia pitämään...... en ainakaan tuolla kerrosten määrällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toria tyysätty kymmenevuotta, no, jotain matkakeskusta jo 30 vuotta ja edelleen sama homeinen vanha tönö tököttää paikoillaan, mut onhan sitä aekoo, ootellaan vaan. Torin monttukin tulee olemaan vuosia vielä tuolla asteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäskö Matinheikin käydä torilla katsastamassa työmaata, vai olisiko helpompi asentaa valvontakamera? Hallikaisen jokaisesta sopimusrikkomuksesta otettava aina yksi kerros pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauniit ja asemakaavan mukaiselta paikalta kaukolämpöputkien siirron vuoksi vain hetkeksi evakkoon siirretyt aitat nököttävät merikylpylän tuloa odotellen aivan luvattomalla paikalla.Pisuaariksiko ne arvokkaat historialliset aitat on tämän johtoroikan ansiosta viety?Miten kaupunki korvaa soramontun ympäristölle koituneet mielipahat ja pölyhaitat ja torin käyttäjien järkytyksen?Vuodesta toiseen on kesävieraamme muualta maailmalta ihmetelleet että vieläkö tuo iso tontti on rakentamatta tai edes kunnostamatta.Se siitä kulttuurikaupungista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hoh hoijaa!!! Kyllä te siellä Oulussa jaksatte jappasta ja vatuloida joka asiasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallikainen vetää Laajalaa ja kaupunginhallitusta kuin pässejä narussa. Ilmeisesti kaikki tekosyyt kelpaa. Kohta myönnytään ja annetaa lupa tornihotellille. Kaupunki vielä lupaa taata lainan ja business Oulu vuokraa puolet majoituskapasiteetista "omaan käyttöön" että saa vieraita majoittaa..
Veronmaksajat kuittaa loppulaskun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän MasaHeke ehtikin omien lausuntojen mukaan lentää jo useasti Helsinkiin asian tiimoilta. Onhan se hyvä tapa hankkia lentopisteitä, jos ei ole edes tapaamista sovittuna💸💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää hiljaiseloa eräpäiviin asti ja maksella sakkoja kuin luovuttaa tontti mahdolliselle kilpailijalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (75)

Uutisvirta

22:15
Mitalipeleihin edennyt Kärpät ei rallatellut jatkoon ilmaiseksi HIFK:ta vastaan
21:27
Thyssenkruppin hissiliiketoiminta päätymässä pääomasijoittajille – hinnaksi tuli 17,2 miljardia
21:05
Leijona auttaa ja kehittyy – Lionsien hyväntekeväisyystoiminta on Suomessa erityisen suosittua
20:24
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista
20:17
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
20:01
Yle: Vasemmistoliiton toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä
20:00
Kierikissä kokeillaan, kuinka kivikauden ihminen pysyi hengissä talvella – "Erakko ei ole pitkään selviytynyt" Tilaajille
135
Oulun säästölistalta karsittiin muutamia kohtia: Erikoisluokat, kaupunkipyörät ja Tuiran talviuintipaikka säilyvät
76
Moni poliisi harkitsee alan vaihtamista, sillä kiire, väkivalta ja henkilöstövajaus kuormittavat – Oulun poliisilaitoksen työsuojeluvaltuutettu Tero Väyrynen toivoo pikaisia toimenpiteitä
75
Halla-aho eduskunnan korona-keskustelussa: "Jos ruokaa on viikon kotivara, ei tarvitse heti syöksyä Alepan säilykepurkkihyllylle, kun aine iskee tuulettimeen"
46
Epäilyt kasvavat: Koronavirus voi ehkä sairastuttaa jo kerran oireettomaksi todetun uudelleen
41
Mielenosoitus keskeytti Hietasaaren hakkuutyömaan hakkuut jälleen torstaiaamuna, hakkuutyömaa valmistuu ensi viikolla
39
Yle: Vasemmistoliiton toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä
34
Kuusamo satsaa miljoona euroa maastopyöräilyyn – Rukalle rakennetaan useita uusia reittejä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

174 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Lotossa päävoiton todennäköisyys on noin 1/14000000. Osakemarkkinoilla tuotto on huonoinakin aikoina varmempaa, jos ei h... Lue lisää...
Leevi M. pilven laid...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image