Oulu

Kaupunki asensi pysäyttämisen kieltävät lii­ken­ne­mer­kit Kaup­pu­rien­ka­dul­le Valkean ja Autosaaren väliin

Katuosuus on Vanhan Paloaseman edessä, Valkean ja Autosaaren väliselle katuosuudella. Arkistokuva. KUVA: Annanpalo Timo
Oulu 5.12.2018 15:26
Heidi Peltonen

Oulun keskustaan Kauppurienkadulle Valkean ja Autosaaren väliselle katuosuudelle on asetettu pysäyttämisen kieltävät liikennemerkit, Oulun kaupunki tiedottaa.

Kaupunki perustelee liikennemerkkien asettamista sillä, että kadulle on pysäköity jatkuvasti pysäköintikiellosta huolimatta.

Kapealle kadulle ja jalkakäytäville pysäköinti on aiheuttanut haittaa liikenteelle ja estänyt Rotuaarille kulkevan sallitun liikenteen. Samalla myös pelastusreitti on tukittu. 

Oulun kaupunki kertoo samalla, että alueen pysäköinninvalvontaa tehostetaan.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Kaupunki ampuu omaan jalkaansa näissä liikenneasioissa. Kaikki omalla autolla asiointi on tehty keskustassa niin vaikeaksi, ettei sinne kukaan enää halua mennä. Polkupyörällä ja bussilla sinne pääsee, mutta kuskaappa perheen viikon ruuat tai tauluTV pyörän sarvessa. Ei taida onnistua edes Vihreiden kansanedustajaltakaan moinen. Kyllä se on niin että Oulun keskusta kuolee, sinne ei jää muita valoja kuin VALKEAn kyltti loistamaan yksinään. Onneksi on Z ja Ideapark.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihinkähän Valkean ja Rotuaarin laajennuksen suunnittelijat ovat ajatelleet Kainuuntieltä päin tulevan saattoliikenteen pysäyttävän?
Taksillakaan ei ole luvallista paikkaa jättää matkustajia Rotuaarin sillä reunalla. Ei Saaristonkadulla, huonosti Uusikadulla, Isokadulle pitää kiertää pari korttelia ja muutamat liikennevalot. Kauppurienkatu oli pussin perä, hidas ja hankala, ja nyt luvaton. Laaniskan toinen puoli taas hieman kaukana, eikä oikein tilaa sielläkään. Ja kuten kirjoitettu, Yliopiston apteekkiin on huonojalkaista vaikeata kuskata luvallisesti.
Heikosti suunniteltu ja toteutettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä veikkaan että yliopiston aptekki lopettaa toimintansa tuossa paikassa lähiaikoina, saapa nähdä ölenko taas oikeassa. City Markettiin tulee apteekin pikku palvelupiste ja entisiin tiloihin nosee uusi juottola tai kuntosali.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi on rakennettu tuollainen pussinperä, Aukaiskaa kadut että ihmiset pääsee asioille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liekö toimiva ratkasu? Ainakaan torikadun pysähtymiskieltomerkkiä ei kukaan nouda saati valvo...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikanaan pari vuotta sitten tuon asian ensimmäinen ratkaisuyritys oli korvata pysäköintikieltomerkit aluepysäköintikiellon merkillä. Se vaan lisäsi väärää pysäköintiä, kun sitä ei huomaa ja jos huomaa niin ei tajua sen merkitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuon ongelman reagointiin mennyt kuin 2,5 vuotta. Parempi nyt kuin ei ollenkaan. Toivottavasti koskee myös tyyppejä, jotka pitävät siinä autojaan p-luvalla työpäiviensä ajan. Muutenkin p-luvat pitäsi kaikki kuolettaa ja laittaa uudelleen jakoon. 10 vuotta sitten korjatulla lonkkavialla ei enää tarvita invapysäköinnin mandaattia ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raksilan uimahallin edessä kannattaa käydä katsomassa kuinka hyvin pysähtymiskieltomerkki toimii. Aina on pitkä letka autoja siinä parkissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä tulee mieleen Hollywoodin estraadien punaisten mattojen saattokäytävät, kun janipetterit ja tiinuliisat pitää hakea harrastuksistaan suurin piirtein tuulikaapista asti. Ja vielä tyhjäkäyttäen autoa ohjaten ne kaikkien uimahallin käyttäjien nautittavaksi suoraan oviaukosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisipa kaupunki yhtä kiinnostunut myös Rotuaarin liikenteestä, siellä kuorma-autot käydä rynkyttää tuntikausia, jolloin dieselkatkua on tarjolla koko tien mitassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mutta eihän diesel mitään katkua ja saastetta levitä, näin ainakin tämän lehden kommentti palstalla tässä jokunen päivä sitten väitettiin.
Että antaa käydä vaan, puhdasta happea sieltä putkesta tulee, ne on bensamoottorit jotka saastuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli tarkoitus ilmeisesti savustaa yliopiston apteekilta ainakin huonojalkaiset mummelit ja ukkelit pois asiakaskunnasta, jos niitä ei saa käydä edes jättämässä siihen lähistölle, ja hakemassa pois sitten kun on asioinnin ajan kierrellyt kaupungilla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

YA:lla voisi olla Kallioparkissa omat paikat tietynikäisille tai muuten huonokuntoisille asiakkaille, ja lääkekuittia vastaan tai ilman saisi ilmaisen parkkeerauksen asioinnin ajaksi. Ja saapa noita lääkkeitä tilaamalla YA:n nettikaupastakin kotiinkuljetuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei minkään muunkaan kävelykatujen yrittäjien asiakkailla ole tällaista etuoikeutta. Toivottavasti valvonta ulotetaan myös takseihin, jotka hakevat aivan kävelykykyisiä asiakkaitaan aivan oven edestä, vaikka Autosaaren edustalla on takseille aivan ikioma paikkakin osoitettuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeksi kun kävin kepulissa oli kyllä aivan sallittua pysäköidä.
Missä sitä ookaillaan kaupoista tulijoita nykyään?

Ei missään vai. No eipä sitä kannata keskustaan kenenkään ängetä muulla kuin julkisella!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

jos sota syttyy

103 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Vuosina 2011-18, jolloin y on täällä valitellut eläkkeiden ja valtion varojen loppumista, toteutunut kehitys on reaalima... Lue lisää...
Ei päätä eikä häntää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image