Oulu

Kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu pa­hoin­pi­del­tiin yöllä Oulun keskustassa

Oululainen kaupunginvaltuutettu Janne Hakkarainen (vihr.) teki sunnuntaina rikosilmoituksen jouduttuaan edellisyönä tuntemattoman miesjoukon pahoinpitelemäksi Oulun keskustassa. Hakkarainen sanoo olevansa huolissaan erilaisiin ihmisryhmiin kohdistuvasta vihamielisyydestä ja väkivallasta. "Kaikilla ihmisillä pitäisi olla oikeus kulkea Oulussa ilman väkivallan uhkaa", hän painottaa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 10.2.2013 14:02
Silja Aitoaho

Oululainen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen varajäsen Janne Hakkarainen (vihr.) pahoinpideltiin Oulun keskustassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä puoli viiden jälkeen.

Hakkarainen oli ollut saattamassa miespuolista ystäväänsä baarista kotiin, kun ennestään tuntematon miesjoukko oli alkanut huudella kaksikon perään ja lähti seuraamaan heitä Isollakadulla yökerho Tivolin edustalta läheiseen Mannerheimin puistoon.

"Tilanne oli kaoottinen, mutta miehiä oli arviolta kolme. He olivat aivan tavallisen näköisiä nuoria miehiä, joita emme tunteneet entuudestaan", Hakkarainen kertoo.

Puistossa miehet saivat Hakkaraisen ja tämän ystävän kiinni, sysäsivät heidät maahan ja ryhtyivät lyömään ja potkimaan heitä. Kumpikin sai mustelmia ja ruhjeita muun muassa päähän ja käsivarsiin.

Pahoinpitelijät
pakenivat paikalta

Tilanne kesti arviolta muutamia minuutteja, kunnes pahoinpitelyn nähneet sivulliset tulivat hätiin ja Hakkarainen ja tämän ystävä pääsivät pakenemaan paikalta.

Hakkarainen soitti välittömästi hätäkeskukseen ja ilmoitti pahoinpitelystä. Tästä säikähtäneenä pahoinpitelijät lähtivät karkuun.

Koska pahoinpitelijät olivat jo poistuneet eivätkä Hakkaraisen ja tämän ystävän saamat vammat olleet vakavia, poliisi ei tullut paikalle, vaan kehotti tekemään asiasta rikosilmoituksen sunnuntaina.

Hakkarainen kävikin sunnuntaina tekemässä pahoinpitelystä rikosilmoituksen poliisille. Tekijöitä ei ole tavoitettu.

"Miesten huutelusta pystyi
hyvin tulkitsemaan motiivin"

Hakkarainen uskoo, että heidät pahoinpideltiin siksi, että hänen miespuolinen ystävänsä oli pukeutunut naisten vaatteisiin.

Hän kertoo lähteneensä saattamaan miestä kotiin baarista juuri siksi, että oli ajatellut miehen naisen vaatteissa olevan houkutus väkivallalle.

"Miesten huuteluista pystyi kyllä hyvin tulkitsemaan, mikä heidän motiivinsa pahoinpitelylle oli", Hakkarainen kertoo.

Hakkarainen on kertonut avoimesti olevansa homoseksuaali.

Hän sanoo joutuneensa ennenkin väkivallan uhriksi Oulun keskustassa.

"Olen viimeksi saanut Oulun keskustassa turpaani homobaarin edustalla vuonna 2010, mutta silloin saamani vammat eivät olleet näin pahoja."

Hän kertoo, että on vedonnut myös ystäväänsä, että tämä tekisi pahoinpitelystä rikosilmoituksen.

"Kaikilla ihmisillä pitäisi olla oikeus kulkea Oulussa ilman väkivallan uhkaa", hän painottaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (234)

Pohjoisen ihmistä mainitaan usein avarakatseiseksi, että on tottunut erilaisuuteen ja vähemmistöihin kun tänne on tultu ja täältä on jouduttu lähtemään ja olemme monikulttuurinen kansa täällä kalotilla. Ei taida valitettavasti (enää?) olla koko totuus. En löydä Kalevasta Hakkarainen-asiasta journalistisesti toimitettua pohtivaa kirjoitusta. Onko mennyt ohi? Nyt kuuluu Itä-Suomesta(kin) kummia: tutkijoita uhkaillaan. Jos emme halua tällaista, tämä on äänekkäästi tuomittava. Mitkään vähättelyt tai selittelyt eivät saa päästää tällaisia tekoja rankaisutta.

Hyvä tilaisuus tuomita tämänkaltaiset teot, on osallistua joukolla Arctic Pride marssiin Rovaniemellä viikon päästä lauantaina. Suvaitsevuuden ja tasa-arvon puolesta. Monikielisen, -kulttuurisen ja -(suku)puolisen pohjoisen puolesta!
Vielä kun maakunnassa ylimalkaan on elämää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se nyt vaan on niin, että olitpa ihan missä tahansa niin kaupungilla pitäisi pystyä kulkemaan jokaisena kellonlyömänä ilman pelkoa siitä, että punaniskajuntit käy päälle. Olitpa musta tai valkoinen, homo tai hetero ihan sama. Jokaisen terveellä järjellä varustetun ihmisen tulis tämä käsittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos te haluatte turvallista elämää klo 04.30 keskeltä kylää, niin ei se nyt vaan oo yli 100 000 hengen kaupungin keskusta! Kyllä se vain niin on että jos et poliisin kamppeisa kulje sielä niin aina on olemasa vaara johonkin.
Pitäskö tähän vetää kortti nyt sulkemisajoista? Kuppilat kiinni yheltä? Kaljat viinakauppaan ja viinakauppojen aukiolot lyhyemmiksi?
ja AINA vähemmistöt kärsii, niihän se on demokratiassaki. Jos hinttejä ois enemmän ku heteroja nii todennäkösesti heteroja sorrettas. Järki käteen ja äänestämään, turhaa te täälä huudatte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hävettää.. että Oulussa käy näin.
Jokainen meistä syö leipää ja elää omalla tavallaan, näin ei saa tuomita ihmisiä.
En hyväksy tällaista pahoinpitelyä. Samalla lailla vois hyvin ja tehdä niille jotka pettävät omaa puolisoa (avo-avio) ravintolassa ja näitä on paljon.

Ne jotka syyllistyvät näin julmaan tekoon, kertoo heistä että he ovat heikkoja, pitää porukalla mennä päälle, menis yksin, näkis kerrankin mites kävis. Ne on just samat nuoret mitkä itse ei saa koskaan naista iskettyä vaan pitää omalla porukalla kulkea ja olla koviksia,mut ku niiden omalle kohdalle sattuu samoin että heidät "hakattais" niin lainata saa mut ei oo pakko käyttää. Heidän oma elämä on niin huonoa että eivät kehtaa liikkua kaupungilla muuta kuin yö aikaan ja puistossa:)) Naurattaa.. mitä se kertoo heistä? Miettikää sitä. Muuten eikö "Ne" juuri vainoa puistossa, jotka ei saa muuta seuraa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Homo on kiinnostunut saman sukupuolen edustajasta,joka on pukeutunut nayttaakseen toisen sukupuolen edustajalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Masentavinta on, miten kommentoijat suhtautuvat asiaan niin, että "tuohan on normaalia, jos yöaikaan liikkuu vastaavissa vaatteissa", ikään kuin asia silloin olisi hyväksyttävää. Irti tuollaisesta asenteesta ja yritetään omalla suhtautumisella ja käytöksellä muuttaa ilmapiiriä väkivaltavastaisemmaksi. Saisivat kaikki nauttia elämistään miten tahtovat, ilman ylimääräisiä turpaansaanteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noh..positiivisena asiana voi toki pitää että PUNAVIHERMÄDÄTTÄJÄT jotka näitä PELLETUOMIOITA rikollisille ovat ajaneet saavat itsekin nauttia siitä VÄREILYSTÄ.Varmaan naurattaa kun tyypit saadaan kiinni ja tuomio on pullakahvit ja päänsilittelyä...
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marski pyörähtäis haudassa jos kuulis tästä. Oli meinaan itsekkin monella tapaa hävemmistön edustaja, nnistä sen kledjuista puhumattakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...muut vähemmistöihin kuuluvat tulisivat täysin toimeen heteroiden kanssa... Että kuka ei tule toimeen kenen kanssa? Enemmistön normaali älyllinen ylijäämähän tässä pullistelee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä juttu kommentteineen tulee jälleen lisäämään vastaavia tapauksia.Ei ikipäivänä maailmassa tule sitä aikaa että homot,transvestiitit ja muut vähemmistöihin kuuluvat tulisivat täysin toimeen heteroiden kanssa.Varsinkaan baari-iltojen jälkeen kaupungilla.Minun puolestani ihmiset saavat olla juuri mitä haluavat mutta onko se pakko toitottaa ja korostaa omaa erilaisuutta ja olla suureen ääneen vaatimassa hyväksyntää.Se ärsyttää.Kaikki vaan eivät hyväksy erilaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koskaan ikinä ei pitänyt myöskään tulla aikaa jolloin naiset pitävät "miesten" housuja! Ja saavat vielä äänestääkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaiset ei osaa muuta kuin vetää huumeita ja tapella.
Maailmalla rakennetaan F1 autoja, avaruusaluksia, laivoja sun muuta, mutta oululaiset eivät halua osallistua näihin asioihin vaikka jaossa on miljardeja euroja.

Oulussa vallitsee kapitalistinen kommunismi, eivätkä ihmiset edes tiedä toteuttavansa sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta sellainen kansa millaiset johtajat. Oulussa ei johtajaaines juurikaan vaihdu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllähän siitä uutisoidaan kun saa jäbä selkään, mutta sitten kun tavallinen kansalainen pahoinpidellään joukolla, ja varastetaan tavarat, ei näin monen kuukauden jälkeen ole vieläkään kuulunut, edes poliisien taholta tästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne vain valtuutetun juttu poliisin muiden juttujen jatkoksi vuoroaan oottamaan. Tutkitaan vuorollaan kun ehitään. Ja kun ei selviä niin lappua kotiin että ei selvinnyt ja palataan asiaan jos jotain uutta ilmenee. Näin käy normiveronmaksajan. Peruskansalaisymmärrykseen kuuluu, ettei puistoissa kannata aamuyöstä kuuhkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailma on vaarallinen paikka. Se että liikkuu humaltuneena, mies pukeutuneena naisten vaatteisiin ja yöaikaan on tietoinen riski. Kaikkea saa yhteiskunnalta vaatia mutta oma harkinta on kuitenkin se millä pärjää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenellähän tässä tapauksessa harkinta on pettänyt, tai harkintakyky puuttuu kokonaan? Tyypillistä ruveta puolustamaan moisia sosiopaatteja sillä, että "itseiaiheutettu, kun pukeutuu väärin". Näinhän jotkut puolustelevat myös mm. raiskaajia. Tuolla logiikalla alkaa mennä jo aika rajoittuneeksi ihmisten elämä, jos täytyy keskittyä vain siihe, ettei vain sattuisi jotain juoppohullua tahtomattaan ärsyttämään. Kyllä sivistysvaltiossa täytyy ihmisten voida kulkea yleisillä paikoilla ilman, että täytyy pelätä oman terveytensä puolesta. Yhteiskunnalta on oikeus vaatia sitä, että tuollaiset väkivaltaiset ääliöt pistetään lukkojen taakse ja pidetään siellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (234)

Uutisvirta

19:46
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
19:00
Keikkaa pukkaa musiikkiklubeilla ja isoilla areenoilla – Ilpo Sulkala: "Oulusta on pikkuhiljaa kehittynyt oikea kaupunki, vaikka toinen jalka on yhä lehmän paskassa ja toinen katukivetyksellä" Tilaajille
19:00
Viikon lopuksi: Kun kunniatonta kontrollia ei pääse pakoon Tilaajille
19:00
Ärsyttävätkö uskovaiset mielipiteillään ja julistuksellaan? – BB-talon Ville on mustavalkoinen hahmo, joka sopii nykyiseen vastakkainasetteluun
18:53
Indonesian presidentti hyllytti kiistellyn seksilain – kieltäisi toteutuessaan avioliiton ulkopuolisen seksin ja homosuhteet
18:43
Kauden ensimmäinen tasapeli maistui ONS:lle
18:02
Sirkkoja, sipulia, hunajaa, säilykkeitä ja marmeladia – tätä kaikkea on tarjolla Likis-lähiruokatapahtumassa
67
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
61
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
29
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
25
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen
23
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
18
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
17
Oululaiset valistuneita taiteen ostajia – halvan sijaan ostetaan teoksia, joissa raha pysyy tallessa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

139 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Rahastoon sijoittaminen...

Kyllä rahastot ovat minun sijoituksissa nousseet paljonkin. Pitää uskaltaa. Tosin osakkeista saan pääomaa. Lue lisää...
Nainen +50

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image