Oulu

Kau­pun­gin­hal­li­tus nuiji pöytään asukkaiden hyvinvoinnin edistämisen painopisteet – "hy­vän­tuu­lis­ten asukkaiden kaupunki"

Oulu 16.9.2019 19:39
Antti Ervasti

Oulun kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina asukkaiden hyvinvoinnin edistämisen painopisteet vuosille 2020–2021 osana kaupunkistrategiaa 2026. 

Painopisteissä painotetaan Oulua hyväntuulisten asukkaiden kaupunkina, jossa muun muassa otetaan suunnitelmallisesti käyttöön kulttuuria, taidetta ja terveysliikuntaa edistäviä keinoja, järjestetään palvelut siten, että lapsen oikeudet toteutuvat ja vähennetään alueellista sekä eri väestöryhmien eriarvoisuutta.

Lisäksi rakennusten suunnittelussa ja toteuttamisessa huomioidaan hyvinvointi ja terveyden edistäminen.

Väestön hyvinvoinnin tarpeet tullaan huomioimaan nykyistä tehokkaammin myös kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin toimintojen integraatioselvityksessä.

MAINOS

Kommentoi

... suoltaa jatkuvalla syötöllä tyhjänpäiväistä liirumlaarumia sisältäviä strategioita, joissa kuvattujen asioiden ei ole koskaan edes tarkoitus toteutua. Kaupungin johto on niin omaan napaansa tuijottava ja kait vilpittömästi luulee, että kuntalaiset uskovat sokkona kaiken, mitä nämä omasta mielestään oulun älykkäimmät henkilöt suunnitelmissaan ohjeistavat kuntalaisiin päin. Kuntalaisten hyväntuulisuus saadaan aikaan todellisten ja konkreettisten tekojen kautta, ei käskyttämällä ja strategiapapereiden liirumlaarum sanakääntein. Ugh, olen puhunut ja en vaadi konsulttipalkkiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä suunnitelmasta puuttuu täysin olennainen asia, eli se, miten luonnonläheisyys lisäisi hyvinvointia. Tutkimuksia esim.
metsän hyvinvointivaikutuksista on tehty, mutta käytännön tasolla ne jäävät täysin vaille huomiota. Oululla olisi mahdollisuus profiloitua uudella, fiksulla tavalla, mutta älyä ei näytä riittävän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko ne väestön hyvinvoinnin tarpeet sitä että terveyskeskukset viedään kylistä pois ja ängetään samaan taloon? Joka on kaukana sieltä missä niitä tarvittaisiin, Hoitoon ei pääse ku netin kautti ja kaikilla ei ole nettiä eikä älypuhelinta, jos pääsee sittenkään, monen kk jonot olipa mikä vaan kohta kipeenä... Eläkkeitä ei nosteta kunnolla vaikka ykdityislääkäreille ajavat eikä kela taksilla saa mennä lääkäriin. Ja lääkkeet kallistuu eikä niitä ole vara ostaa ku pitää ostaa ruokaakin.. Miksi ei ajatella pienen ihmisen kannalta ja hyvin voinnilta? Miksi lopetettiin puhelimella aamulla lääkärille aika samalle päivälle, toimiva systeemi ja kaikki pääsivät hoitoon ja omalle kylälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin onko,
Laajala on mennyt suolle ja luulee että yliopistokoulutus antaa kaiken avun suolla kulkemisessa.
Mutta astuu jatkuvasti niin että meinaa upota kokonaan.
Höttöpuhetta koko hyväntuulisuus, höttöä.
Kuka kissan hännän nostaa, hä
Tämän kaiken kirjoitin naurussa suin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Oulun päättäjät haahuilevat aina jotain utopistista? Pitäisi olla Euroopan kulttuuripääkaupunki hetken verran, maailman lapsiystävällisin (vai miten se nyt olikaan?), veto-, pito- ja valovoimaisin milloin mihinkin suuntaan. Oltais realistisia ja pyrittäisiin nousemaan edes alempaan keskitasoon kaupunkien joukossa. Vois jotain hyvää syntyä veroja maksaville asukkaillekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ois tolokut pyörätiet, ja niitä pinkkejä verkonpainoja, myös itä-länsi suuntaan? Sanotaan nyt esimerkkinä Toppila kaikkine eri lähiöineen vs. Laanilan/Ruskon suunnalla olevat työpaikat. Toinen esimerkki Limingantullin työpaikat vs. Maikkulan suunta. Toki pikitietä löytyy, mutta jos kerran näitä "baanoja" tehdään niin ois kait niitä hyvä tehdä jokin myös työssäkäyville veronmaksajille eikä vain yliopiston ikiteekkareille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilosimmat ilopillerit ja positiivisuuden ylläpitäjät löytyy ehdottomasti täältä kalevan kommentoijista, kiitos kaikille kirjoittelijoille:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohta Oulussakin sekoitetaan ilopillereitä vesijohtoveteen, niin iloisuus ja onnellisuus lisääntyy niin, että hymyillään vielä, kun päälle multaa luodaan, tai kaivinkoneella hautaa täytetään. Vaan eihän se sieltä arkusta näy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vähennetään alueellista sekä eri väestöryhmien eriarvoisuutta. Tämä kuulostaa jotenkin oudolta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:15
Perjantaina luvassa myrskyä isossa osassa Suomea – sää viilenee selvästi ensi viikolla
14:11
Kaako Kakolla on ollut vaisu alku NHL:ssä – arki iski vasten jääkiekkoilijatähden kasvoja
14:09
Tältä näyttää Lontoon läheltä löydetty kuolemanrekka - 25-vuotiasta kuljettajaa epäillään murhista
14:02
Näin oikeusministeri Henriksson torjuisi ylivelkaantumista: Lapsille säästöpossuja, nuorille vähintään toisen asteen koulutus ja pienyrittäjille toinen mahdollisuus
13:37
Oulun kaupungin tahto toteutui – Kärpät lopetti haaparantalaisen Nuuskakairan tukun mainosten esittämisen Raksilan jäähallissa
13:32
Tuulivoimayhtiöiltä kova arvio: Yli puolet Suomen sähköstä mahdollista tuottaa tuulella vuonna 2030 – Suomeen on tehty lyhyessä ajassa lähes 1,5 miljardin tuulivoimainvestoinnit
13:12
Britannian poliisi löysi 39 ruumista rekan kontista – kuljettaja on pidätetty ja poliisi on aloittanut murhatutkinnan
31
Kommentti: Ehdotus bensakiintiöstä on kuin EU:n päästökauppa – hyvässä ja pahassa
25
SSAB sulkee Raahen toisen masuunin väliaikaisesti – seisakin arvioidaan kestävän viikkoja
21
Moottoritietä pääsee ajamaan pian aina Kiiminkijoelle saakka – uudella tiellä on aluksi 80 kilometrin nopeusrajoitus
19
Teknologiateollisuuden kysyntä laskee selvästi – Työmarkkinapomo Minna Helle: Kiky-tunneista luopuminen merkitsisi palkankorotuksista tinkimistä
16
Senaatti-kiinteistöt pitkittää Poliisin toimitilaongelmaa Oulussa, luvattujen uusien tilojen suunnittelu viipynyt kohtuuttomasti Lukijalta
15
Vihreät lopettaa puoluelehtensä – Vihreän Langan päätoimittaja on uutisesta surullinen, järkyttynyt ja yllättynyt
14
Pahasti myöhässä oleva junaliikenne pääsi liikkeelle – Juna Helsingistä Kemijärvelle myöhästyy noin 10 tuntia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Lapissa lumisateen ja tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

120 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mitä mieltä sisäministeri Ohisalosta?

PS-kansanedustaja Packalén sanoi ihan oikein, että Ohisalon toiminta on populistista flirttailua anarkismille, eikä täll... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image