Oulu

Kau­pun­gin­hal­li­tus haluaa pitää val­tuu­tet­tu­jen määrän ennallaan Oulussa

Oulun kaupunginvaltuusto. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 23.5.2016 20:35
Kari Sankala

Kaupunginhallitus esittää Oulun valtuustolle, että myös seuraavalla vaalikaudella 2017–2020 Oulussa valittaisiin 67 valtuutettua.

Eero Halonen (kesk.) esitti valtuutettujen määrä pudotettavaksi 59:ään. Esitystä kannatti Matti Roivainen (kok.), mutta Halosen esitys hävisi äänin 13–4.

Kaupunginhallituksen jäsenmäärä halutaan palauttaa entiseen 13 jäseneen kuntaliitoksen jälkeisestä 17 jäsenestä. Halonen esitti 11 jäsentä, mutta esitys hävisi äänin 10–7.

Kaupunginhallituksen jaostoihin halutaan yhä 7 jäsentä. Jaostojen puheenjohtajana toimii kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Jaostojen varsinaisiksi jäseniksi nimetään vain kaupunginhallituksen varsinaisia jäseniä.

Kolmeen suurimpaan lautakuntaan – hyvinvointilautakuntaan, sivistys- ja kulttuurilautakuntaan sekä yhdyskuntalautakuntaan – esitetään valittavaksi kuhunkin 13 jäsentä aivan kuten kuluvalla vaalikaudella.

Eero Halonen esitti lautakuntien jäsenmääräksi 11, mutta esitys hävisi äänin 10–7.
Lautakuntien puheenjohtajaksi kelpaavat vain varsinaiset valtuutetut. Määräys koskisi myös rakennus- ja tarkastuslautakuntia.

Rakennuslautakunnan jäsenmääräksi tulee 11. Tarkastuslautakuntaan tulee 9 jäsentä ja keskusvaalilautakuntaan 5.

Oulussa on määrä hyväksyä ennen vaalikauden alkua uuden kuntalain mukainen hallintosääntö, johon edellä mainitut luottamuselimiä koskevat jäsenmitoitukset sisällytetään.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei koske meitä sanoo kaupunginhallitus ja ottaa lisää velkaa.Siinäpä johtamisen mallia.Ei säästöpaineet koske poliitikkoja.Nostakaa palkkioita aluksi vaikka 1000% niin ei tarvitse jatkuvasti korottaa.Onhan teknologiakaupungilla siihen varaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienosti esitetty ja vastaesitetty, mutta oliko joku perustellut omia näkemyksiään suuntaan tai toiseen, miksi pitäisi olla nykyinen määrä tai enemmän tai vähemmän? Kai valtuutettujen määrälle joku perustekin löytyy, työmäärän tai taakan suhteen esimerkiksi? Onko nykyisillä ollut liikaa tekemistä tai vapaa-aikaa, tai olisiko kaupungin mahdollista hakea säästöjä tuottamalla sama työmäärä vähemmällä rahalla eli käytännössä maksamalla pienemmälle määrälle valtuutettuja samaa rahaa per henkilö kuin ennenkin, tai jopa vähemmän jos on tiukkaa? Näinhän muuallakin tehdään. Näin tyhmänä luulisi, että jos valtuutettujen määrä on kuntaliitosten yhteydessä noussut siksi että on ollut jonkintyyppisiä "irtisanomissuojia", niin nyt voisi jo alkaa järjestelemään lukumääriä jonkin reaalisten perusteiden mukaan eikä vain siksi että joku on ennenkin saanut olla. Tai vähintäänkin perustella, miksei näin voida tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko ajateltu sitä, että jos valtutettuja vähentäisi niin lopuille jäisi enepi rahaa. Ajattelemisen arvoinen asia, eikö vain?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onko tosiaankin poliitikoilla matematiikka hakusessa? ed kunnallisvaaleissa valtuutettujen määrä n. 250 putosi kuntayhdistyksen vuoksi 67 valtuutettuun, eikö edes kokkareissa ole hätätila päällänsä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunginhallitukselta perusteeton ehdotus pitää valtuutettujen määrä ennallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulisi halvemmaksi Oululle jos päälukua vähennetään. Jo esim ruoka- ja juomatarjoiluissa huomattavaa säästöä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tuollakin tulisi säästöä kun pudotetaan määrä vaikka 59 ihmiseen tai sen allekkin ! Noita huonoja päätöksiä voi tehdä pienemmälläkin porukalla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa - kahvipullaa kuluu. Eikös tämän maan asiat päätetä nykyään Brysselissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

aivan turhaa rahan tuhlausta, kun ei peruskunnalla ole kohta mitään päätettävää. Säästäminen ei näytä politikkoja koskevan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä järki? Kun vähennetään valtuutettujen määrää, niin yhdistetyistä kunnista ei sen jälkeen pääsisi enää ketään valtuustoon. Tämähän se on kuitenkin se tarkoitus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienemmällä porukalla saadaan enemmän aikaan. Liian raskas pumppu toimimaan tehokkaasti. Mikromanageerausta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin näitä tarvitaan ? Palvelut saadaan ajettua alas ilman ylimääräistä kahviseuruettakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä tietysti. Sekin vähäinen säästö jätetään tekemättä. Pääasia että muut säästelee kunhan itse ei tarvitse. Miten nämä kehtaavat päättää leikkauksista ja muista säästöistä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pasha on perinteinen pääsiäisherkku, mutta tunnetko sen kaverin kulitsan
8.4.
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta
8.4.
Norjassa avattiin ilmasilta kymmenientuhansien nälkiintyvien porojen pelastamiseksi – kaikkien aikojen suurin pelastusoperaatio Ruijan ylängöllä Tilaajille
8.4.
Syöpä pelasti oululaisen Jenna Antinmaan työuupumukselta – yrityskuviot alkoivat mennä uusiksi jo "syöpälomalla" Tilaajille
8.4.
Koronarajoitteet ruuhkauttavat sairaaloiden kylmiöitä – vastaanottokeskuksen kellarissa sijaitsevaan kylmiöön siirrettiin keskiviikkona ensimmäiset vainajat
8.4.
Kymmenettuhannet lähtivät heti Wuhanista – koronaviruksen synnyinkaupungista pääsi pois kaksi ja puoli kuukautta kestäneen eristyksen jälkeen
8.4.
Historiallinen 4,1 miljardin lisäbudjetti on vasta alkusoittoa – tarvitaan lisää rahaa ja todennäköisesti uusia entistä tiukempia rajoituksia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

226 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

9.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image