Oulu

Kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen ei yllättynyt Päivi Laajalan mahdollisesta lähdöstä: "Nopeita päätöksiä uuden johtajan suhteen ei tehdä"

Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarisen mukaan Päivä Laajala on tehnyt ansiokasta työtä Oulun eteen. KUVA: Janne Körkkö
Oulu 17.9.2019 12:47 | Päivitetty 17.9.2019 13:22
Antti Karvonen

Kaleva uutisoi maanantaina, että Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kelan pääjohtajan virkaa. 

Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kyösti Oikarinen (kesk.) kertoo kuulleensa Laajalan ratkaisusta henkilökohtaisesti etukäteen. Laajalan pyytäminen tehtävään ei yllättynyt. 

– Jos johtajan ominaisuuksia mietitään, niin niitä Päivillä kyllä riittää. Päteviä ihmisiä valtakunnan korkeimmille paikoille ei ole hirveän monta, Oikarinen kehuu. 

Laajalan kaudella aloitetuista tärkeistä töistä hän nostaa esiin muun muassa kaupungin talouden tasapainottamisen selvitystyön, pormestarimallin selvitystyön sekä Oulun kaupungin kansainvälisen näkyvyyden parantamisen. Laajala aloitti tehtävässä keväällä 2017. 

– Olemme myös tavanneet paljon kansanedustajia ja ministereitä, ja kaupunki on yhdessä maakunnan ja yliopiston kanssa vienyt eteenpäin muun muassa koheesiorahoitukseen ja raidetilanteeseen liittyviä asioita. Päivi on tehnyt pontevasti näiden asioiden eteen töitä. 

Uutta johtajaa Oululle ei toistaiseksi aleta etsiä. 

– Tässä vaiheessa ei vielä reagoida ollenkaan, kun valinta (Kelan pääjohtajan) on niin monen mutkan takana, Oikarinen sanoo. 

Mikäli Laajala valitaan tehtävään, jatkuu hänen tehtäviensä hoitaminen ensin väliaikaisratkaisun voimin. Kaupunginjohtajan sijainen on protokollan mukaan talousjohtaja, tässä tapauksessa Jukka Weisell

On mahdollista, että pormestarimallia lähdettäisiin viemään eteenpäin nopeutetulla aikataululla. 

– Nopeita päätöksiä mahdollisen uuden johtajan suhteen ei tehdä. 

Oikarinen ei usko, että Laajalan ratkaisun taustalla on kyllästyminen Ouluun. Hänen mukaansa on ymmärrettävää, että Kelan pääjohtajan kaltainen tehtävä houkuttaa.

– Ei tämmöisiä paikkoja aukea kovin usein. Päivi on innostunut ja sitoutunut Oulun asioiden hoitamiseen, ja varmasti toiminta myös sellaisena jatkuu mikäli ei tule valituksi.

Kelan nykyinen pääjohtaja Elli Aaltonen jää eläkkeelle vuodenvaihteessa. Hän aloitti tehtävässä vuonna 2017.

Kelan pääjohtajalla ei ole määritettyä virkakautta, jonka jälkeen tehtävä tulisi haettavaksi. Siten tuleva pääjohtaja voisi jatkaa tehtävässä eläkeikään saakka.

Laajalan lisäksi tehtävään ovat hakeneet muun muassa Kelan kakkosjohtaja, kokoomuslainen Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma, sosiaalidemokraattinen Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainio ja keskustalainen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen Aran ylijohtaja Hannu Rossilahti.

Juttua päivitetty kello 13.22: lisätty Kyösti Oikarisen puoluekanta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Mitä hyvää Oulun kaupunginjohtaja on saanut 2,5 vuoden aikana aikaiseksi? Ei mitään...hyvä että lähtee, saadaan joku pontevampi ja
kaupunkimme talouden kuriin laittava nuorempi henkilö tilalle joka osaa perustella muiden virkamiesten kanssa politikoille
Kipeidenkin päätösten merkityksen Oulumme tulevaisuuden kannalta. Johtajan pitää johtaa joukkoja edestä, ei seläntakaa selittelemällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Päteviä ihmisiä valtakunnan korkeimmille paikoille ei ole hirveän monta, Oikarinen kehuu." Miten oli politiikasta tullut Hyssälä?
Kelan tj. paikka on aina ollut poliittinen.
Veikkaan että seuraava on politiikasta tullut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on velkaantunut 5v n. 50% lisää. Vanha sanonta " rotat lähtee uppoavasta laivasta." Kulttuurikaupunkihanke jo 7 milj. ja vuosittain lisää. Ym. Tanssitaan siellä Kuusisaaressa 450/ tuhatta puusillalla ja ihmetellään näitä pyöräpaanoja. Talveksi varmaan lämmitys jotta on punainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kaupunginjohtaja ei muka saisi hakeutua mukavampiin ja parempipalkkaisiin hommiin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ehtii vanha kiertolainen saada aikaiseksi stabiili työpaikassa, kun sinne tarvittaisiin uutta näkemystä. Tuleeko mieleen monen vuoden raha ja maksatus asiat. Työtön ei saanut paria saataa ulos moneen kuukauteen ja perhe näki nälkää. Vanhat politiikka sidotut ahneet juonittelijat äkkiä ulos ja valinta kohdistumaan pitkäjänteiseen ajatteluun ja toimintaan. Nämä ei saa olla eläkevirkapaikkoja. Ei enää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

PL tärkein tehtävä oli saada Oulun talous kuntoon. Sai aikaan selvitystyön aloittamisen. Eli itsellä ei ollut mitään annettavaa tähänkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihreältä oksalta pyritään aina vain vihreämmälle oksalle. "tuleva pääjohtaja voisi jatkaa tehtävässä eläkeikään saakka". Tuon lokoisampaa vihreää oksaa ei taida löytyäkään, ja liksakin lienee kohdillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään uutta taivaan alla. Pienet ihmiset ja yksi maailma. Tämä jatkuva loikkahyppy tulisi jo tajuta siellä päättvissä elimessä. Ärsyttää nämä kuntien ja valtion kerman nuolijat. Tuliverkostot toimii itseään vastaan. Joko määräajat käyttöön tai järkeä sitoutumiseen. Ehdotan 3-5 vuoden vaaleja. Se kysyy onko kanditatti markkinan arvoinen tai ns pätevä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kelan nykyinen johtaja jää eläkkeelle ja on ollut Kelan johtaja vuodesta 2017.
Eikö näihin palkintovirkoihin voisi palkata jonkun joka siellä olisi nyt vähän pitempään.
Johan tuo 2 vuotta menee työpöydän täyttämiseen ilmanaikuisilla lappuilla.
Nostellaan vaan vähän eläkettä.
Olisi kirveelle töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pormestari- malli nyt nopsaan Ouluun ja kaupunkilaiset saavat äänestää kenet haluavat johtamaan kotikaupunkiaan, vain ainoastaan tällä tavalla toteutuu demokratia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän Laajala ole vielä minnekään lähtenyt, vaan ainoastaan hakenut KELAn pääjohtajan virkaa. Otsikon perusteella lähtö olisi kuitenkin varma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tuli näytön paikka Oululaisille. Valituksi pitäisi tulla henkilö, joka on riippumaton politiikasta ja uskonnosta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hankalapa kaupunginjohtajalla oli hahmottaa tilannetta kaupungissa viimejouluna.
Mielestäni hänen hahmotuskykynsä vaikutti riittämättömältä tehtävän hoidon vaateisiin nähden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ouluelää velaksi, joten paikan voi jättää säästösyistä täyttämättä, niin käydessään..Tai vaihtoehtoisesti palkkaa työkkäristä jonkun hoitamaan asiaa 500 euron peruspäivärahalla 9 euron kulukorvauksella.
Laajalan näytöillä ei kelan elättivirka aukea

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyöstistä pormestari ja siitä pääministeriksi ja lopuksi kuninkaaksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehnyt ansiokasta työtä Oululle! Niin mitä hän on tehnyt Oulun ja Oulaisten hyväksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksihän nämä kaupunkipyörät ovat kaikkien hampaissa? Pitkästä aikaa jotain, mikä tuntuu tavallisen kaupunkilaisen elämässä. Toisin kaiken maailman suunnittelu ja maailman matkailu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

0:07
Kreikka järjesti myöhäisillan ottelussa yllätyksen – voitto Liechtensteinista riittää Suomelle EM-kisapaikkaan
15.10.
Kun yksi meni sisään, Teemu Pukki päätti tehdä toisen maalin samalla tavalla – Huuhkajat on nyt voiton päässä EM-kisapaikasta Tilaajille
15.10.
Mika Nurmela hehkui tyytyväisyyttä Huuhkajien voiton jälkeen, mutta kiisti tuhonneensa päävalmentaja Kanervan lippalakin
15.10.
Apuja ei tullut Ranskastakaan, Kärpät Skellefteå-voitosta huolimatta ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä – Manner: ”Emme pystyneet parempaan, joten emme jatkopaikkaa ansainneetkaan”
15.10.
Oulun Kiviniemeen tulee pätkä uutta raidetta, jota pitkin malmijunat ajavat Kainuusta suoraan etelään – Heikkilänkankaalle rakennetaan kilometrin pituinen sivuraide
15.10.
Kärppien ja Skellefteån kohtaaminen ratkesi vasta voittolaukauskilpailussa – katso kuvia ottelusta
15.10.
Säveltäjäkonkari Kaj Chydenius: "Jos teen sata laulua, ja niistä vaikkapa neljä ovat hyviä, loput 96 huonoa eivät haittaa tippaakaan"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yön aikana Kainuun maakunnassa ja Koillismaalla sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Pelkosenniemi ja Savukoski lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kenelle ilmainen ruokakassi kuuluu ?

Ilmainen ruoka kuuluu jokaiselle joka kehtaa sellaisen käydä noutamassa. Se on kuitenkin selvää säästöä vaikka rahaa ruo... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image