Oulu

"Kauppuri 5 on legenda ja Järväri kunnon mättöpaikka" - bur­ge­ri­paik­ka­ää­nes­tys ratkesi

Kauppuri 5:n baarinpitäjä Aki Mursu lupaa, että Teurastajia saa jatkossakin burgeripaikasta. KUVA: Pekka Ala-aho
Oulu 5.11.2014 9:06
Kaleva

Kaleva kysyi lukijoiltaan, mikä on Oulun paras burgeripaikka. Vastaukset eivät jättäneet selittelyille sijaa: Kauppuri 5 on lukijoiden mielesä Oulun paras burgeripaikka.

Voittaja oli varsin ylivoimainen voittaja ravintolasarjassa. Äänestyksessä annettiin yli 4 000 ääntä, ja ravintolasarjassa Kauppuri 5 sai yli puolet äänistä.

Toiseksi ravintolasarjassa tuli Cafe Rooster ja kolmanneksi Amarillo.

Kauppuri 5:n suosiota lukijat perustelivat muun muassa reiluilla annoksilla ja leppoisalla ilmapiirillä. Myös raaka-aineiden ja kokkauksen laadukkuutta kehuttiin. 

"Asun tällä hetkellä burgereiden luvatussa maassa, Amerikassa, enkä ole löytänyt edes täältä Kauppurin veroista burgeria", yksi äänestäneistä hehkutti.

Järvigrilli Puolivälinkankaalta sai eniten ääniä grillisarjassa. Höyhtyän grilli pääsi hopeatilalle ja Limingantullin Autogrilli pronssille.

Pitkään palvelleella Järvigrillillä on lukijoiden mielestä hinta- ja laatusuhde kohdillaan.

"Kauppuri 5 on legenda ja Järväri on kunnon mättöpaikka", kiteyttää äänestykseen osallistunut.

Teurastaja on klassikko

Kauppuri 5:n baarinpitäjä Aki Mursu kertoo, että Oulun keskustassa sijaitseva burgeribaari on kääpiö jättiläisten keskellä. Paikka perustettiin vuonna 2010. Yli puolet baarissa myydyistä hampurilaisista on Teurastajia. 

Teurastaja koostuu pihvistä, cheddar-juustosta, pekonisiivuista, revitystä possunniskasta, paahtopaistista, punasipulista, chili-majoneesista ja barbeque-soosista. Teurastajaan ei ole mahdollista saada salaattia, mutta hampurilaisen voi  tilata moninkertaisena.

Mursun mukaan Kauppuri 5 on useiden 18-35-vuotiaiden oululaisten kantapaikka. Koko vuoden kiireisimmät päivät burgeribaarissa sattuvat Qstockin aikaan. Baarissa on vieraillut myös bändi jos toinenkin nauttimassa ruokaa.

"Koko kesä on positiivistä, kaoottista helvettiä", Mursu kuvailee suosiota.

Mursu vihjaa, että Kauppuri 5 olisi laajentumassa toiseenkin suomalaiseen kaupunkiin. Tarkemmin hän ei suunnitelmistaan vielä kerro.

Kalevan burgeriäänestykseen osallistuneiden kesken arvottiin ruokailu voittajan omassa suosikkipaikassa. Arvonnan voitti Aleksiina Koppelo Oulusta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (78)

kauppuri viidestä pitäisi tehdä ketju koska lopulta tämmöiset yhden henkilön taiteilemat 'legendat' kuihtuvat pois, agressiivinen sijoittaminen vaikka pääkaupunkiimme helsinkiin voisi luoda bisnekselle alun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyl kesällä kauppurissa oli aika ylimielistä henkilökuntaa.ei kait asiakkasn syy oo jos tilaa liian vähän...ei edes pöytiin voi istuu ennen kuin tilaa .onko noussut se kuuluisa neste hiukan nopsaan kuuppaan. Ruoka ihan ok mut silti vastaavaa safkaa alkaa olla muuallakin tarjolla.ja vielä asiakas voi paikkansa missä syö.toisinpäin ei onnistu luule niin;))

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten voidaan valita parhaaksi, jos suurin osa parhaista ei ole äänestettävien listalla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo Järvigrilli elää vanhalla maineellaan. Edellisellä vuosikymmenellä Järvigrilli tosiaan oli maineensa veroinen, kun hinnat olivat todella edullisia ja annokset jättimäisiä. Hinnat olivat lähes puolet halvempia kuin kilpailijoilla ja safkat parempia. Hinnat ovat sen jälkeen lähes tuplaantuneet ja annokset pienentyneet. Jos Järvigrilli ennen oli grillien kruunaamaton kuningas, jota kukaan ei pystynyt likimainkaan haastamaan, niin nykyään paikka on hintoineen ja annoksineen perus harmaata massaa ja paikasta on tullut "yksi grilli muiden joukossa". Hinnat ovat samoissa kantimissa kuin kilpailijoilla ja annokset ihan hyviä, mutta eivät enään millään verrattavissa menneisiin aikoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyisinä ulkopaikkakuntalaisina kaksi kertaa yritetty päästä Kauppuri 5:aan ja molemmilla kerroilla pitänyt lähteä syömään muualle, koska paikka ollut täyteen ammuttu tai ollut vähintään tunnin jono. Näiden kertojen jälkeen ei ole tullut edes mietittyä tuonne menoa. Eikö omistajalla ole sen verran bisnesvainua, että laajentaisi moninkertaisesti isompaan liiketilaan, jos kerran paikka on niin suosittu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos jonoja pari kertaa päivässä, ja muulloin hiljaista, ei kannata laajentaa. Paremminkin kannattaisi yrittää tasata ruuhkahuippuja esim. tarjouksilla ym. (tyyliin: hamppari puoleen hintaan tai juoma kaupan päälle ennen klo 10:tä).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minun mielestä paras olisi ollut vapaaseurakunnan ruokajakelu, kunnon mättöä ja runsaasti. Kyllä maistuu joka perjantai

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Kinon Grilli (Katila)pudonnut kelkasta kokonaan?Sieltä sai joskus "savulenkkiä"joka oli maan mainiointa herkkua ainakin minulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja paremmat burgerit löytyy halvemmalla suoraan seinänaapurista jota jostain kumman syystä ei ollut kelpuutettu mukaan kilpailuun. Unohtui myös mainita puokkaringrillikioki sai ääniä ton järvärin lisäksi, kun sehän oli kisassa kahdella nimellä loppuun asti...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sammaa mieltä seinänaapurista. Erittäin hyvät annokset ja huomattavasti siistimpi paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan....todellakin...oltiin menossa taas kerran Kauppuriin, sisälle ei mahtunut, linnut parveili terassilla, silloin eksyttiin DaMaxiin ja positiivinen yllätys oli. Perus burgeriannos, Oulun parasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten autogrilli on voinut sijoittua pronssille nykyisillä einespihveillä. Scanburger on kautta maan aivan surkea. Ei voi verratakkaan kokolihapihveihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauppuri 5. Hampurilaiset olleet hyviä, mutta itsekin pariin otteeseen haksahtanut mediumpihviin, sillä menu on niin sekalainen liitutaululla, ettei ehdi välttämättä huomata, että kaikki tulee oletuksena mediumina. Minun mielestä olisi asiallista kysyä, minkä kypsyysasteen asiakas haluaa. Näinhän on muissakin ravintoloissa yleensä tapana toimia.
Harmi, että pöytiä on niin vähän. Viimekäynnillä hampurilaisateria oli maittava, mutta jouduin syömään ikkunapaikalla, mikä oli surkea, koska pöytä on aivan liian korkealla tuoliin nähden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vissiin Järvigrilli Järvitiellä Puokkarilla. Ei tuolla nimellä kyllä kutsuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (78)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

307 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalainen miljardööri lahjoittajana

Tämä uutinen on kyllä monella juttutupalaisella erittäin hankalasti uskottavissa, kun täällä on vuosikaudet tiedetty, et... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

7.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image