Oulu

Kaukovainion uuden lii­ke­kes­kuk­sen rakentaminen on alkamassa huhtikuussa

Oulun kaupunginvaltuusto käsitteli Kaukovainion ostoskeskuksen alueen uutta asemakaavaa viime kesänä, kaava vahvistettiin heinäkuussa. Havainnekuva alueesta julkistettiin jo tammikuussa 2017. KUVA: Linja Arkkitehdit Oy
Oulu 13.3.2018 17:28
Taina Virolainen

Arina-vetoisen Kaukovainion uuden liikekeskuksen rakentamista ollaan aloittamassa todennäköisesti jo ensi kuussa.

Oulun kaupunki tekee parhaillaan alueella kunnallisteknisiä muutostöitä. Alueen puustoa on myös karsittu rakentamisen tieltä.

Kiinteistöjohtaja Seppo Jakola Arinan Kiinteistöt Oy:stä kertoo, että liikekeskuksen rakennuslupahakemus kaupungin käsittelyssä.

Jakolan mukaan Arinalla on YIT:n kanssa sopimus 11 kuukauden rakennusajasta. Suunnitelmien mukaan uusi liikekeskus aukeaisi alkukeväästä 2019.

Uusi liikekeskus rakennetaan nykyisen vanhan ostoskeskuksen läheisyyteen. Vanhan ostoskeskuksen laajempi osa S-marketeineen on pystyssä siihen saakka, kunnes uusi liikekeskus on avattu.

Vanhan ostoskeskuksen Spar-kaupan rakennus purettiin rakentamisen tieltä loppuvuodesta.

Palvelut yhdessä kerroksessa

Kaukovainion uuden liikekeskuksen koko on noin 2000 kerrosneliömetriä, palvelut sijaitsevat yhdessä kerroksessa. Keskukseen on tulossa S-marketin ja apteekin lisäksi vuokralaisia. 

Jakolan mukaan tulevassa liikekeskuksessa on uusia ratkaisuja, joilla korostetaan energiatehokkuutta. Muun muassa rakennuksen katolla on aurinkopaneelit ja liikekeskuksen on mahdollisuus tuottaa energiaa matalalämpöverkkoon keväällä, kesällä ja syksyllä. 

YIT ryhtyy rakentamaan alueelle uusia kerrostaloja liikekeskuksen valmistumisen jälkeen, jolloin vanha ostoskeskus puretaan.

Alueelle on suunniteltu viisi kappaletta seitsenkerroksista taloja, kaksi kuusikerroksista taloa ja kaksi viisikerroksista taloa.

Kaukovainion keskuksen rakennusoikeus kaksinkertaistuu ja uusia asuntoja voidaan rakentaa yli 800. Asukkaita tulee näin 1 200–1 500.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Se pyhyyskin katosi kappelin purkamisen mukana. Ihme-valta Arina-johtoisella yrityksellä turmella kauniit pyhät rakennukset ja kaunis puusto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunhan lopettavat sen puitten kaatamisen, hirvittää katsoa kun tuhoavat hyvää maisemaa. Merikotkantiekin alkaa näyttää kammottavan paljaalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi harmi, että tuota metsää tuhotaan. Onhan uusia tutkimuksia aiheesta, että metsän lähellä olo vähentää stressiä ja sillä on muitakin terveyttä edistäviä vaikutuksia. Tämä unohdetaan täysin. Olen pienen lapseni kanssa käynyt viikoittain tuossa koulun lähellä olevassa metsässä. Järkyttävältä tuntuu kertoa hänelle, että ne vanhat puut ja niiden "lapset", joita olemme suojelleet, tuhotaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi niin useasti äänessä olevat Kaukovainion mollaajat nyt vaikenevat?
Jatkakaa vaan valitsemallanne tiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei kai täsä oo ehtiny. Niin no ei mun mielipide varmaan siitä muutu jos asukkaskanta pysyy samana eli alue on edelleen levoton vaikka sinne kuinka rakentais uutta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaukovainiolla, koskapa väität aluetta levottomaksi. Täällä on rauhallista. Olen asunut alueella jo yli kymmentä vuotta, eikä näköpiirissäni ole poiskaan muuttoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En näe mitään vikaa lähikaupassani s marketissa. Miksi pitää tuhota luontoa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaketsu nousee arvoon arvaamattomaan kunhan kaikki on valmista. "Pihaparlamentin" jäsenille kun vielä saataisiin sadekatos niin kaikki tarpeellinen on sitten rakennettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa yllättävää että "Arina-vetoinen" Ainiin samat näämst istuu Arinan ja kaupungin pöydissä... Muut eivät olisi saaneet rakennuslupaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustavainio on valloitettu, on aika siirtyä kaukovainion rintamaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen käynyt, kovin retromallista on ollut, hyvä kun uudistuu.
Koulu+uusi kirjasto jäänevät pystyyn?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totuus on valitettavasti se, vaikka sitä ei haluaisi myöntää, että Suomessa ei ehkä olisi mitään ilman osuuskunta-ajattelua, josta aikanaan nämä Arinat ja muut osuuskauppaliikkeet ovat saaneet alkunsa. Kuka ketju rakentaisi koko Suomea samaan malliin kuin osuuskaupat eli on huoltoasemat, hotellit, kongressikeskukset, liikekeskukset, marketit, pikkukaupat ja jne., kuka? Keskoko? No, siitä voidaan olla montaa mieltä, että mitä he olisivat aikanaan tehneet ja olisiko vastaavia toimipisteitä löytynyt koko maasta ja erityisesti myös maaseudulta. Luulenpa, että ei olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)

Etusivulla nyt

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

156 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

miksihän sipilä ja keskustapuolue on hyökännyt palkansaajia vastaan koko hallituskauden ajan??

Ai miksikö kuten kerrot? Uusliberalismi on juuri tätä mitä hallituksemme edustaa ja ajaa. Siinä ajatusmallissa duunari o... Lue lisää...
Aito Helmiina

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image