Oulu

Kasvatusalan valintakokeen pisteitä tallentunut väärin Oulun yliopistossa – joukossa viisi hakijaa, joiden todelliset pisteet eivät riitä opis­ke­lu­pai­kan saamiseen

Hakijoihin on oltu yhteydessä virheen havaitsemisen jälkeen 25. kesäkuuta tiistaina. KUVA: Maiju Torvinen
Oulu 25.6.2019 14:20
Antti Karvonen

Kasvatusalan VAKAVA-valintakokeen pisteiden syöttämisessä on ilmennyt virhe, joka koskee Oulun yliopiston kasvatustieteiden koulutukseen hakeneita, Oulun yliopisto tiedottaa.

Virheellisiä pistemääriä saaneiden joukossa on viisi hakijaa, joiden todelliset pisteet eivät riitä opiskelupaikan saamiseen Oulun yliopiston kasvatustieteiden koulutuksesta. 

Hakijoihin on oltu yhteydessä virheen havaitsemisen jälkeen tiistaina 25. kesäkuuta. Tiedon haun tuloksesta opiskelijat olivat ehtineet saada ennen juhannusta, torstaina.

– Olemme äärimmäisen pahoillamme pisteiden syöttämisessä tapahtuneesta inhimillisestä virheestä. Kaikille hakijoille on nyt korjattu oikeat pisteet, jotka näkyvät hakijalle Oma Opintopolku -palvelussa. Virhe ei vaaranna hakijoiden hakuprosessia muihin hakukohteisiin, sanoo koulutuspalveluiden johtaja Vesa-Matti Sarenius Oulun yliopistosta.

Virheen korjaaminen vaikuttaa myös seitsemään hakijaan, joiden pisteet riittävätkin opiskelupaikkaan, vaikka heille oli aluksi mennyt päinvastainen tieto.

Yhteensä 115 hakijan pisteet tallentuivat väärin. Suurimmalla osalla pisteiden korjaaminen ei vaikuta siihen, saavatko he opiskelupaikan vai eivät. Kaikkien virheellisiä pisteitä saaneiden hakijoiden sukunimi sijoittuu aakkostetussa listassa välille F–K. Myös tällä välillä on hakijoita, joiden pisteet ovat olleet oikein.

Hakijat voivat tarkistaa tilanteensa Oma Opintopolku -palvelusta tai ottaa yhteyttä Oulun yliopiston hakijapalveluihin: puhelin 029 448 4035, sähköposti hakijapalvelut@oulu.fi.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Oliko valintakokeen tulospisteitä ollut tallentamassa työvoimatoimistosta osoitettu työllistetty työntekijä Työllistettyjä on Oulun yliopiston palkkalistoilla useita, pätevät hakijat on syrjäytetty palkkatukien vuoksi ja nyt heitä ei enää työ yliopistoissa Suomessa kiinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huh, ehdin säikähtää. Itselle tuli tieto sisäänpääsystä ja nyt sähköpostilla tuo tiedote. Sukunimikin väliltä F-K. Mutta eipä näköjään koskenutkaan minua, opiskelupaikka näkyy edelleen nettisivuilla.

Mutta tosiaan. Yliopisto kyllä saisi tällaisissa tilanteissa ottaa 5 ylimääräinen opiskelijaa sisään. Heidän moka. Mietin jos nuo muut viisi olivat yhtä innoissaan kuin minä. Lakkautin Kelan tuet syyskuusta eteenpäin, ilmoittauduin läsnäolevaksi yliopistoon, maksoin ylioppilaskunnan jäsenmaksunkin jo, että saisin ensimmäisten joukossa opiskelijakortin. Kuka kantaa vastuun jos esimerkiksi jonkun työttömyysrahat katkeaa syksyllä eikä opiskelupaikkaa olekaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

”Kuka kantaa vastuun jos työttömyysrahat katkeaa syksyllä”

No miksi ihmeessä ne katkeaisi, jos ei ole töitä eikä opiskelupaikkaa?

Jos muka katkeaa, niin sitten vain toimeentulotukea yms. hakemaan. Aina saa jotain tukea. Tai töihin välivuoden ajaksi.

(Noin yleensä muuten aikuinen ihminen kantaa itse vastuun itsestään, tai ainakin pitäisi.)

Eikä tietenkään näille pidä antaa opiskelupaikkaa jos pisteet on laskettu väärin ja pisteet eivät oikeasti riitäkään.

Eri juttu on pisteet olisi laskettu väärin hakijan tappioksi, eli pisteet olisivat riittänyt sisäänpääsyyn. Silloin tietysti tilanne olisi korjattava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kelan tuissa on selvittelyajat jos ne menee katkaisemaan. Ja toimeentulotukea ei välttämättä myönnetä ennenkuin työttömyysturvasta tulee päätös, koska se on ensisijainen tuki. Kyllä tuosta helposti tulisi tilanne jossa ei saa syötyä viikkokausiin jos ei äkkiä löydä töitä. Nuo siirtymät Kelan tuille tai tuilta pois on joskus todella hankalia. Käsittelyajat, selvitykset ja väärät päätökset peräjälkeen...

Mitenköhän aikuisen ihmisen sitten olisi pitänyt tähän tilanteeseen varautua? Jos ensin sanotaan että pääsit opiskelemaan ja sen tiedon pohjalta järjestelit elämäsi kuntoon? Ei olis saanut uskoa yliopiston sanaa? Oma moka?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

F-kirjaimen kohdalla auennut toinen viinipullo ja taju lähtenyt Z-kirjaimen kohdalla. Seuraavana päivänä jatkettu loppuun kun darrasta on selvitty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yliopiston toiminta ei herätä luottamusta. Nuori, jonka tulevaisuuden pilasitte ei tarvitse maksaa Teidän virheestä. Mihin voi enää luottaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei ole pilannut kenenkään nuoren tulevaisuutta. Jos pisteet eivät riitä niin ne ei riitä. Ja jos on tapahtunut inhimillinen virhe tallennuksessa, sille ei voi mitään muuta kuin korjata. Ei muuta kuin ensi vuonna uudestaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenen tulevaisuus tässä on nyt pilattu?

Jonkun 20-vuotiaan, joka meinasi päästä vahingossa yliopistoon, vaikka oikeasti osaaminen pääsykokeessa ei riittänyt?

Eikö ensi vuonna voi yrittää uudestaan?

Ilmeisesti tämän takia nyt tosiaan joutuu rappiolle ja katuojaan.

Kaikki on pilalla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Inhimilliset virheet lisääntyvät, kun työntekijät painavat ylitöinä töitä, jotta valinnat saadaan ajoissa tehtyä. Palkatkaa riittävästi henkilökuntaa.

Viesti yliopistolle: kuka työt tekee, jos kaikki ovat tohtoreita. Siis perustyötä tekevää henkilökuntaa lisää!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta kun yliopistolla ei ole varaa avustavan henkilökunnan palkkoihin. Siksi heidän työnsä tekevät suurempipalkkaiset tutkijat ja opettajat hitaammin ja enemmin virhein.

Siihen yliopistolla on varaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varaa työntekijöihin? Yliopistot palkkaavat tukityöllistettäviä toimistotyöläisiä työvoimatoimistosta. Heillä ei ole työkokemusta eikä kaikilla edes peruskoulun jälkeen toisen asteen koulutusta. Tukityöllistettyjä kuitenkin, koska nuorille on lailla taattu työ. Kuka vastaa möhläyksistä? Virheellisiä päätöksiä ei saa tulla, ei edes inhimillisiä virheitä! Suomen yliopistot ovat heikkotasoisia, kannattaa hakeutua opiskelemaan Keski-Eurooppaan tai Pohjois-Amerikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän vika siis tämäkin? Totta kai.

Tuskin yliopiston väkeä on nyt ihan henkihieveriin kuitenkaan piiskattu.

Ei sitä hallinnollista väkeä ole ennenkään enempää ollut ja manuaalisesta työtä lienee ollut vielä enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otan osaa. Tosi kova isku saada kuulla, ettei pääsekkään opiskelemaan unelma-alaa. Ja joutuu taas vuoden odottamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomatonta että tämä onnistutaan joka vuosi tyrimään. Luulisi että asiaan panostettaisiin kun kyseessä on kuitenkin hakijalle seuraavan 5 vuoden askelmerkit määräävä tieto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten 115 osallistujan pisteet voi olla virheelliset? Lienee Vakava ohjelmointivirhe, koska tuskin 115 virhettä tietojen syötössä voi tulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

16.9.
Kolme erää isojen poikien kovaa koulua – Venäjä otti vaivattoman voiton Suomesta EM-lentopallossa Tilaajille
16.9.
Kärpät teki tärkeän kiinnityksen – Justus Annuselle kahden vuoden jatkopahvi
16.9.
Yritystukien karsimista valmistellut työryhmä sai raporttinsa valmiiksi maanantaina – julkistuksesta ei vielä tietoa
16.9.
Selvitysmies hävittäisi Sipilän hallituksen luoman Valtion kehitysyhtiö Vaken – Kahden miljardin pääoma palautettaisiin valtiolle
16.9.
Yle: Ugandassa kuolleen suomalaisliikemiehen tapauksessa nostettu murhasyytteet – matkusti Suvi Lindénin seurassa, markkinoi Patrian tuotteita
16.9.
Tervahovintien ratasillan uusiminen Oulun Toppilassa katkaisi rataliikenteen – kolmen vuorokauden tiukka puristus
16.9.
Parempi taksitolpalla kuin eläkepäivillä joutilaana – lomakassan kartuttaminen kannusti 73-vuotiasta Matti Särkelää palaamaan autonrattiin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image