Oulu

Kärpät valtasi osan park­ki­pai­kas­ta Oulun tekojään edessä – "Se on yleinen parkkipaikka, jota ei ole kenellekään vuokrattu tai annettu"

Kysymys kuuluu, saako yleisen parkkipaikan vallata. Joka tapauksessa Kärpät on viime keväästä saakka pannut järjestysmiehensä estämään pääsyn osaan kaupungin pysäköintialuetta tekojääkentän edessä Raksilassa. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 13.3.2019 15:02
Esko Aho

Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilän mukaan asiasta ei ole olemassa virallista sopimusta tai lautakunnan päätöstä.

Kärppien vartioimille riveillekin siis saa yhä pysäköidä autonsa vapaasti, jos vain noudattaa virallisia liikennemerkkejä.

Kärpät ja Raksilan tekojääkentän käyttäjät ovat joutuneet napit vastakkain, koska Kärpät on ryhtynyt kotiotteluidensa aikana sulkemaan pääsyn osaan tekojään asiakkaille tarkoitetusta yleisestä pysäköintialueesta Urheilukadun ja jäähallin välissä.

Kiista koskee kolmea parkkiriviä, jotka sijaitsevat tekojään laajan alueen pohjoiskulmassa.

Lähinnä Kärppien toimistoa olevat merkityt lämpöpaikat ovat sen sijaan olleet – ja ovat yhä – tekojään kiinteistön ja harjoitushallin käytössä.

Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä sanoo, että kiistaa aiheuttaneiden pysäköintipaikkojen antamisesta Kärppien käyttöön ei ole mitään paperilla olevaa sopimusta tai lautakunnan päätöstä.

Jos autoilija noudattaa alueen virallisia liikennemerkkejä pysäköidessään näille paikoille, sakkoja tai pysäköintivirhemaksua ei voi määrätä.

– Se on yleinen parkkipaikka, jota ei ole kenellekään vuokrattu tai annettu. Varatut lämpöpaikat ovat asia erikseen, Penttilä sanoo.

– Olemme viestittäneet, että Oulun Luistinseuran ja Kärppien pitää sopia asiasta tämän kauden osalta. Kauden jälkeen täsmennämme vielä alueen käyttöä.

Liigaotteluiltoina kyseisille pysäköintipaikoille on päässyt järjestysmiesten ohi vain Kärppien yhteistyökumppaneita, pelaajia, ravintoloiden työntekijöitä, toimittajia ja kaupungin korttilaisia.

Kaikki tekojääkentän asiakkaat, kuten esimerkiksi Oulun Luistinseuran pelien katsojat, eivät ole tätä purematta nielleet.

Kärppien järjestysmiehet ovat kertoneet tunteneensa olonsa turvattomaksi, kun jotkut ovat päättäneet ajaa autonsa tutuille paikoille heistä piittaamatta.

Varsinkin jos liigapeli, lasten luistelukoulut ja kaupunkilaisten yleisöluisteluaika ovat sattuneet päällekkäin, läheskään kaikille tekojään asiakkaille ei ole riittänyt autopaikkoja.

Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kertoo, että kyseisiä paikkoja on pidetty otteluiden aikaan suurelta yleisöltä suljettuina vasta viime keväästä asti.

– Olemme saaneet luvan pysäköidä sinne muun muassa pelaajien autoja, koska jäähallin edessä olevat paikat ovat remontin takia vähentyneet.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (240)

"Olemme saaneet luvan pysäköidä sinne muun muassa pelaajien autoja, koska jäähallin edessä olevat paikat ovat remontin takia vähentyneet."

KENELTÄ tämä lupa on saatu? Minäkin voin väittää jollekin, että minulla on lupa tehdä sitä ja tätä, missä lupa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tämä meleko despottimaista toimintaa Kärppien taholta. Jos itse olisi käyttöä, varmasti ajaisin sinne, johon on vapaa pääsy sanoisi Kärpät mitä vain. Mikä röyhkeys? Keneltä Kärpät on tämän luvan kysynyt, ei siis ainakaan kaupungilta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin raskaita syytteitä Kärppiä kohtaan on tämä Kalevan juttu aiheuttanut tälläkin kertaa.
Järjestysmiesten työtä häiritty ja työturvallisuutta vakavasti on erittäin paha, työsuojeluviranomaiset asialle, uhattu autoilijalla ajaa järjestysmiesten uhkaavasti kohti.
Kärppien on väitetty yksipuolisesti valloittaneen kaupungin omistaman yleisen parkkialueen.
Kaikista pahinta on väite, että Kärpät rahastaa itselleen näistä julkisista pysäköintipaikoista.
Valitettavasti juttu on paisunut näihin mittoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä tässä on ongelma???
Kärpät on saaneet luvan pysäköidä sinne muun muassa pelaajien autoja, koska jäähallin edessä olevat paikat ovat remontin takia vähentyneet.
Luvan antaja ei ole tainnut informoida kaupungin johtoa, ymmärrän sen koska pikku asiastahan tässä kyse ja johtaja saattaisi loukkaantua.
Eikö tämä ole kuhtuullista ja täysin itsestään selvä asia, autopaikkoja tarvitaan ja lupa siihen on saatu, järjestysmiehet valvoo Kärppien tapahtumissa myös ulkotiloja, ennen peliä.
Kalevan kannattaisi selvittää asioista jotain oikeasti yietävien, niitä löytyy, ihan tosissaan ennen kuin mennään kyselemään asiasta kaupungin ylimmältä virkamieheltä sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilältä.
Itselläni on kokemusta ettei isoimmalta herralta kannata ensimmäisenä kysyä, sieltä ei tietoa saa pikkujutuista, toisaalta ison herran pitäisi ymmärtää sanoa, kenen vastuulla nämä poikkeukselliset pysäköintiasiat on, joku on antanut luvan Kärpille.
Kalevan jutussa kerrotaan Kärppien saaneet luvan, mutta otsakkeessa lukee Kärppien vallanneen nämä muutamat lisäpaikat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä juttu on paisunut äärimmilleen, jka toisessa kirjoituksessa väitetään Kärppien tekevän bisnestä näillä paikoilla ja myyvän niitä eteenpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin johtava urheiluvirkamies, joka vieläpä on koulutukseltaa juristi, sanoo ettei Kärpillä ole lupaa, uskon mieluummin häntä. Alemmat virkamiehet ja Virkkunen saavat väittää mitä tahansa. Minäkin voin luvata koko kaupungille ilmaisen sisäänpääsyn kevään loppupeleihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärppiä vastaan on nyt nostettu julkisuudessa keskustelussa syytteitä, mikä pilaa Kärppien maineen, joka pitää selvittää perin pohjin.
Ainahan kadehtijoita piisaa, mutta nyt väitetään rahastavan julkiselta pysäköintialueelta itselleen, valloittaneen omin päin pysäköintialueen yhteistyökumppaneiden käyttöön, pakottanut järjestysmiehet työskentelelemään hengenvaarallisissa olosuhteissa, käskenyt järjestysmiesten kertomaan Kärppien klubiasiakkaden maksaneen kyseiset paikat, jotka on varattu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Kärppiä pitäisi kadehtia? Jos ette Kärppä-fanit ole huomanneet, Oulussa on paljon muutakin elämää, jossa jääkiekolla ei ole pienintäkään osaa eikä arpaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärtänet, että kukaan kaupungin työntekijä ei voi luvata yleistä parkkipaikkaa Kärppien bisnekseen ilman virallista lautakunnan päätöstä. Kyse olisi virkavirheestä. Luvan antaja siis ilmoittautukoon, jos hän ylipäätään on olemassa. Puhumattakaan siitä, että luvalla ei ole nyt mitään käytännön merkitystä. Kunnallis- ja rikoslait koskevat myös Kärppiä ja heidän myötäilijöitään kaupungin hallinnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulle ei kuulu
arvailla kuka luvan on myöntänyt, enkä voi ruveta julkisuudessa spekuloimaan sillä.
Kärpät sanoo toimitusjohtaja Virkkusen saaneen luvan väliaikaiseen pysäköintiin kyseiselle alueelle, uskon ja luotan Virkkuseen, jonka edustamaa seuraa asia koskee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Asia on sovittu kupungin kanssa. Nämä paikat on myyty firmoille." Noilla repliikeillä minut yritettiin häätää, kun vein härskisti pikkupojan jääpallotreeneihin. Todisteita asiasta ei löytynyt, joten tilanne raukesi siihen. Mietiskelinpä vain, kuka "järkkärit" on näin ohkeistanut likaisen työn tekijöiksi. Syy tuskin on heidän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järjestysmiehet saattaa sanoa ihan mitä sattuu.
Jutussahan sanotaan suoraan, että Kärpät on saanut luvan pysäköidä sinne mm. pelaajien autoja, koska hallin parkkialue on remontin tähden pienentynyt.
Järkkärit saattaa heittää ihan mitä sattuu, niin minä ainakin teen tuollaisille, jotka on vallanneet itselleen hallin vieruspaikat.
2-3 tuntia 30 pelissä vuodessa Kärpät tarvitsee tätä aluetta, joka on luvalla saatu väliaikaisesti.
Jääpallokenttä on käytössä lyhyen ajan, eikä pelit ole Kärppien kanssa montakaan kertaa, tuskin koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka tahansa voi antaa luvan, jos ei ole siihen valtuuksia. Kyseessähän ei ole jäähallin parkkipaikka eikä edes jäähallin tontti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luuletko että Virkkunen pyytää lupaa sellaiselta jonka valtuudet eivät riitä, ammattijohtaja jolla korkea koulutus ja työkokemus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulen. Virkkunen taitaa olla entinen jääkiekkoilija itsekin, ellen ihan väärin muista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väitätkö tosiaan, että Kärpät on myynyt julkisia parkkipaikkoja "firmoille", järjestysmiehet vieläpä kertoneet sen.
Eihän kukaan eikä mikään voi myydä julkisia parkkipaikkoja, ei edes Kärpät, en tiedä voiko edes kaupunki itse.
Tämä on vakava syyte Kärppiä vastaan ja se pitää ehdottomasti selvittää heti, jopa poliisiasia.
Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen kertoo, että kyseisiä paikkoja on pidetty otteluiden aikaan suurelta yleisöltä suljettuina vasta viime keväästä asti.
Olemme saaneet luvan pysäköidä sinne muun muassa pelaajien autoja, koska jäähallin edessä olevat paikat ovat remontin takia vähentyneet.
Täällä väitetään selvästi Kärppien myyneen nämä kyseiset paikat, se on selvitettävä, voiko myydä julkisia parkkipaikkoja, vaikka luvllisia Virkkusen mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kun Kärpät on myynyt firmoille sponsorisopimuksia ja luvannut sen yhteydessä parkkipaikan tontilta, jota seura ei voi hallinnoida, koska se on yleinen parkkipaikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvailuja piisaa se on loputon tie, seuraava iskee paremmaksi.
Virkkunen selitti tarkasti kenelle paikat kuuluu.
Turhaan täällä arvaillaan, ostakaa elämä itsellenne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (240)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image