Oulu

Karjasillan koulualueen ra­ken­ta­mi­sel­le jatkoaikaa – ehtona kunnostamisen toteutuminen suo­je­lu­mää­räys­ten mukaisesti

Oulu 20.8.2019 18:26
Kaleva

Käytöstä poistetun Karjasillan koulun ja sen korttelin muuttaminen uudeksi asuinalueeksi ja liiketoimintalaboratorioksi saattaa viivästyä, sillä alueen toteuttajaksi valittu Hartela Pohjois-Suomi Oy on hakenut jatkoaikaa maanvuokrasopimuksen tekemiselle ja Karjasillan koulun ostamiselle vuoden loppuun saakka. 

Alueen asemakaava on tuli voimaan viime marraskuussa, ja Hartelan oli määrä tehdä sopimukset 20. toukokuuta mennessä. Kaupungin yhdyskuntalautakunta myönsi tiistaina yhtiölle jatkoaikaa vuoden loppuun sillä ehdolla, että jos Karjasillan koulurakennuksen kunnostus ei toteudu asemakaavan suojelumääräysten mukaisesti, kaupunki pidättää itsellään oikeuden harkita ja tarkastella toteuttamissopimuksen Hartelalle vuokrattavien kerrostalotonttien laajuutta.

Kaavan mukaan alueelle on ollut suunnitteilla yksitoista 7–8-kerroksista kerrostaloa koulun viereiselle rakentamattomalle tontille ja Aropuiston alueelle. Kaikkiaan asuntoja tulisi 485, ja asukkaiden määrä tulisi olemaan 728.

Suojeltuun Karjasillan koulun vanhimpaan osaan on kaavailtu liiketoimintahautomoa nimeltään Karjasillan verstas.

Hartela perustelee hakemaansa jatkoaikaa sillä, että vanhan koulurakennuksen korjaustapojen, niiden laajuuden selvittäminen ja sopiminen yhdessä museoviranomaisen sekä Oulun kaupungin rakennusvalvonnan kanssa vaatii enemmän aikaa kuin ennakkoon arvioitiin.

Hartelan mukaan jatkoaika ei välttämättä tarkoita, että alueen rakentaminen viivästyisi. Alkuperäisen tavoitteen mukaan rakennuksen olisi oltava kunnostettuna kahden vuoden kuluessa maanvuokrasopimuksen allekirjoittamisesta eli vuoden 2021 toukokuussa. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Ei löydy enään asukkaita kuihtuvan Oulun alueelta noihin järkyttävän ylihintaisiin taloihin, siksi venyy koko hanke kuten on venynyt YITn hanke Lidlin vieressä, eivät saa myydyksi kämppiä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruman navetan säilyttäminen on älytön idea, mutta jos sillä torpataan tämä ahneuden pieru jossa rakennetaan yksitoista kahdeksankerroksista kolossia pienelle urheilukentälle niin hyvä !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Museoviraston hemmot eivät vaivaudu edes paikan päälle mörskän todellista kuntoa katsomaan vaan ihailevat mieluummin toimistoissaan vanhoja valokuvia joiden perusteella antavat älyttömiä mahtikomentojaan suojelemisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epäsiistin näköinen on koulun seinusta ainakin pyörätielle päin. Kukaan ei näytä siitä huolehtivan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Töhrijä on vähän maalannut, ei kyllä haittaa, niin pieni sotku.
Ruoho on nyt saanut kyllä kasvaa vapaasti ja kukat siinä, ihan kivan näköinen kesällä oli, siinä voivat käydä ihailemassa nyt vapaasti siitä kirjoittavat ja valittavat, kun pitää leikata aina, nyt ei ole leikattu, saa miettiä, miltä näyttää.
Kaupunki on oman osansa niittänyt hienosti ja muutenkin.
NS. urheilukentällä en ole koskaan nähnyt ketään urheilemassa ainoa joita siinä aikoinaan näki koulun oppilaat kävi välitunnilla joukolla tupakoimassa, mitään muuta siellä ei ole näkynyt.
Hyvä, että saadaan sekin alue kuntoon, hyvä on asuinpaikka lähes keskustassa noin kaksi kilometriä kirkolle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Töhrijä on vähän maalannut, ei kyllä haittaa, niin pieni sotku." Niin, ei haittaa, kun ei ole sinun autotallin seinä. Taitaisi haitata siinä tapauksessa pienikin töhry.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sen ehkä siellä huomaa, kun oikein tuskaisena hakee, alue kuuluu muuten vartioinnin piiriin, joka tapauksessa se laitetaan kuntoon, töhry, kun tähry, kertoo kaiken tyhmyydestä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo mökki oli jo lukioaikoinani niin hirveässä kunnossa, etten astuisi rakennukseen ellei sitä olisi rakennettu kokonaan uusiksi ja maa-ainesta vaihdettu uuteen. En lähtisi tuolla enää mitään hautomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep ja samalla kun vetkutellaan annetaan mökin homehtua purkukuntoon. Tai vielä parempaa joku polttaa sen. Kävin muuten lukion tuossa koulussa. Oli mukavaa aikaa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haiskahtaa samalta kuin taannoisessa Aleksanterin-Torikadun-Rantakadun Oulu-dokumenttifilmissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulun tilojen kunnostaminen mihin tahansa käyttötarkoitukseen maksaa huomattavasti uusia tiloja enemmän ja lopputulos on silti epäkäytännöllinen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käyköhän samalla tavalla kuin Merijalin puurakennukselle Tuirassa, jota YIT ei kunnostanut niin kuin oli tonttikaupan ehtona? Ehkä pitäisi vaatia jatkossa ensin tontin kaupan ehtona oleva kunnostetaan/ rakennetaan valmiiksi ennen kuin muita saa edes aloittaa rakentamaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt se veivaaminen alkaa. Totuus on ettei tuosta verstaasta saa liiketoiminnallisesti kannattavaa ja siitä venkoillaan irti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niiden asuntojen rakennuttaminen kuitenkin on kannattavaa ja siitä ne rahat tulee. Ei tarvitse osallistua jos ei halua. Saa rakentaa johonkin muualle jos ei osaaminen riitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin, rakennustyöt hidastuu, alkaako olla jo liikaa auntoja suhteessa työpaikkoihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

22:51
Pahin painajainen Stozice Arenan korkean katon alla – Suomen varmalta näyttänyt voitto karkasi käsistä viiden ottelupallon jälkeen
22:24
Tekninen vika viivästyttänyt Finnairin lentoa Kemistä Helsinkiin tuntikausia, mekaanikot lennätettiin paikalle – "Todella ikävää tällainen"
22:03
Öljymarkkinat uskovat Saudi-Arabian jalostamoiskujen johtavan jyrkkään hinnannousuun
20:55
Lämpöpatterit päälle ja tulet uuniin: Alkava viikko on Oulun seudulla hyinen ja sateinen, viikon puolivälin kylmät yöt voivat tietää mustaa jäätä
20:10
Reissusa: Roomasta leirintäaluemökin vuokrannut Päivi Kinnunen pääsi seuraamaan lempisarjansa Isä Matteon kuvauksia
19:17
Kuka kätki hopea-aarteen Inarijärven rannalle? Kysymys piinasi Seppo Saraspäätä 16 vuotta, kunnes hän ratkaisi sen Tilaajille
19:10
Talouden käänne heikompaan panee vipinää kinttuihin – Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa
92
Puheenaihe: "Myrkky, joka ei kuulu ympäristöön" – Kysyimme, pitääkö lyijy kieltää hauleissa ja luodeissa
46
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä
29
EU harkitsee lentojen tai petrolin verottamista – Suomessa kokoontuneet EU:n valtiovarainministerit puivat ympäristöverojen lisäämistä
24
Rakennetaan omaleimainen Oulu – myös matala ja tiivis rakentaminen on tehokasta Lukijalta
22
Sport juhli alussa, Kärpät lopussa – Hiljalleen täyttä pelikuntoa lähestyvä Jussi Jokinen kiteytti kotiavauksen: ”Ensimmäisen kympin olimme jaloissa, mutta pystyimme parantamaan”
22
Verkkokirjautuminen ja -maksaminen muuttuivat – puhelinpalveluissa ruuhkaa, osa asiakkaista näreissään
22
Vieraslaji ottaa haltuun Venäjän Karjalan peltoja – ikääntyvät asukkaat eivät jaksa taistella jättiputkea vastaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Niin mikä on nyt sitä? Tämä nykyinen yltäkylläisyyskö? Ihmiset elävät pidempään ja rutiköyhien osuus on maailmassa pien... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image