Oulu

Karjasillalta puretaan entinen Riipisen kauppa – tarkemmat maa­pe­rä­tut­ki­muk­set voidaan tehdä, kun talo on purettu

Karjasillalla asuva Mirja Närhi on sitä mieltä, että entinen Riipisen kaupan talo joutaakin purkaa, kun kerran talo on huonokuntoinen ja öljysäiliökin on vuotanut maaperään. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 13.7.2018 8:38
Pasi Klemettilä

Oulun kaupunki aikoo purkaa Karjasillalta Rehulantieltä kaksikerroksisen puutalon, jossa on toiminut aiemmin tukiasuntola. Aikoinaan rakennuksessa on toiminut myös kauppa.

Puutalo sijaitsee tiheään asutulla alueella. Vuonna 2018 tehdyn kuntoarvion perusteella rakennus on purkukunnossa.

Rakennuksen maan alla olevassa öljysäiliössä löytyi viime keväänä tarkastuksessa reikä.

Säiliö ja pilaantunutta maata poistettiin alueelta. Tutkimuksissa ilmeni rakennuksen välittömässä läheisyydessä korkeita hiilivetypitoisuuksia. Sen takia rakennuksen alla oleva maaperä ja rakennuksen pohjarakenteet tulisi tutkia tarkemmin, jotta selviää, ovatko tontin maakerrokset ja rakennuksen rakenteet pilaantuneet laajemmin.

Kattavat tutkimukset ja maaperän puhdistus eivät taas ole mahdollisia kohtuullisin kustannuksin, jos rakennusta ei pureta.

Tekninen isännöitsijä Jari Poutiainen Oulun kaupungilta toteaa, että rakennus luultavasti puretaan loppuvuonna.

– Kaikki viittaa siihen, että rakennus puretaan ja mahdollisimman pian. Hallinnollisissa asioissa menee jonkin aikaa, mutta loppuvuoteen se menee.

Poutiainen arvelee tässä vaiheessa, että naapurustolle ei olisi ollut haittaa öljyvuodosta. Tarkemmat maaperätutkimukset talon alta voidaan tehdä, kun talo on purettu.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (75)

Kävin katsomassa kyseistä taloa, kun se on aiheuttanut itkuaallon ja ei voi kuin ihmetellä, kun jotkut jaksaa huudella sen perään. Valitettavasti kaupunki joutuu hävittämään vielä nämä purkukelpoiset rumat rakennukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on säästetty erittäin hyvin rakennuksia ja parasta on käydä katsomassa paikan päällä ja ihailla arvorakennuksia, niitä piisaa täällä.
Karjasillalla on jouduttu purkamaan muutama hengenvaarallisesti pilaantunut rakennus, viety lusikalla ongelma jätteisiin. Jotkut eivät ymmärrä, eikä satu tietämään ja purettu täysin asuinkelvoton talo.
Tilalle on tullut uusia rakennuksia, jotka sopivat hyvin alueelle. Tosin peri Suomalaiseen tapaan aiheuttaa suurta kateutta.
Alue on lähes 100 prosenttia hyväkuntoisia omakotitaloja
Rakennus josta nyt kyse ei ole mitään arvoa säilyttää. Sodan jälkeen rakennettuja liikerakennuksia, joilla ei ole mitään käyttöä, varsinkin kun on jo aiemmin ollut asumiseen kelvoton.
Joka asian asiantuntijoille ja valittajille pitää olla jotain tekemistä, vaikka valittaa. Eiköhän isossa kaupungissa löydy tyhjästä valittamista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa kyllä purkaminen osataan. On hämmentävää, kuinka Karjasillan palkittuakin ilmettä ei haluta vaalia. Tontit täyttävät monisataneliöiset uudistalot kuuluvat muualle kuin rintamamiestaloalueelle. Alueelta on purettu viime vuosina useita taloja, joiden paikalle on rakennettu muka ympäristön ilmeeseen sopivia talojättiläisiä. Saapas nähdä, kuinka tämän tontin käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rintamamiestalon sisustukset on muutettu täysin nykyaikaisessa. Uudet 2 kpl, joita tiedän olevan puretun paikalla on rakennettu täysin pilaantuneen paikalle.
Vanhat talot näyttää uusilta lisärakennuksineen ja kuistineen ja ovat arvokkaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaavan mukaan talot on tehty, eikä mitään suuria palatseja. Onneksi alue kaunistuu, kun pystyyn lahonneet home talot hoitamattomine pihoineen saadaan pois maisemasta.
Muutama talo satojen joukossa on purettu ei haittaa.
Karjasillalla on muuten erittäin kauniita hyvinhoidettuja taloja.
Tämä höskä pitää saada heti pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tokkopa se oljy on säiliöstä kovin laajalle levinnyt. Nyt on löytynyt uusi erilainen syy purkaa rakennus, jos vaikka ei ollutkaan kovin ns. nykymuodin mukaan home purkamisen aihio.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tainnut joku rakennusfirma tehdä hyvän tarjouksen kaupungille... Outoa , että kaupunki myisi tontin, kun muutkin talot ovat vuokratontilla. Aikoinaan useat karjasiltalaiset olisivat halunneet ostaa tontin, mutta kaupunki ei myynyt.

Talon voi myydä, mutta ei tonttia.

Vajaa ? kymmenen vuotta sitten Rehulantielle uusittiin viemäriputket ja öljystä ei silloin puhuttu mitään. Kun öljysäiliö on nyt pois ja vaihdetaan lisää maata ja laitetaan tiivis alapohja, niin talo on asuttavassa kunnossa kuten tähänkin asti. Onhan taloja kaatopaikkojen päälläkin ...muistaakseni kaatopaikkoja oli Välkkylässä, Iinatissa, Kaakkurissa jne.

Outoa myös, että "purkukuntoiseen" rakennukseen uusittiin kallis HUOPAKATTO noin 5-6v sitten. Talo on peruskuntoinen. mielestäni olisi ihan poliisitutkinnan paikka, ketkä kaupungilla ovat vastuussa talon kunnostamisesta ja öljysäiliön tarkistamisesta. Virkamiesten laiminlyönnillä on tehty satojen tuhansien tappio kaupungille tapauksessa. Jos vain öljymaa puhdistetaan , niin tappiot ovat pienemmät, kuin jos talo puretaan. Virkamiesten laiminlyöntejä ei saa maksattaa veronmaksajilla !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalainen tapa arvailla, ehkä se ei ole homerakennus, ei se ehkä ole levinnyt öljy.
Asiantuntijat ovat tutkineet tarkoin ja siihen on luotettava.
Valitukset on tyhmiä, kuka oikeasti haluaa asua purkukunnossa olevassa talossa. Minä en ainakaan hyväksyisi asunnoksi sellaista. On mahtavaa, että Suomessa vielä viranomaiset hoitaa asiansa.
Karjasilta on Oulun ydinkeskustan vieressä oleva palkittu ja suojeltu alue, josta Oululaisena olen ylpeä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi oikeat asiantuntijat päättää näistä ikävistä tapauksista, eikä Kalevan asiantuntijat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tokkopa, näinhän sitä ain arvaillaan ja vaikka ei olisi mitään, niin ympäristöön sopimaton, ruma, epäköytännöllinen purku kunnossa oleva ihme levystä tehty halpa rotisko ja lisäksi täysin purkukunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talo on peruskuntoinen, kuten museon lausunnossa mainitaan. Rakennusvalvonta haluaa "hävittää" Karjasillan kuten aikoinaan Tuira hävitettiin. Erona vain, että Tuirassa talot purettiin ja korvattiin kerrostaloilla, Karjasillalla asuinkelpoiset talot puretaan uuden omistajan toimesta ja korvataan taloilla, jotka täyttävät lähes koko tontin. Onpa tänne pyöreäkulmainen talokin tehty.
Entiset asukkaat elivät kymmeniä vuosia taloissa yli 80 vuotiaiksi ja uusi asukas sitten purkaa talon. Jokin mättää. Kertoo myös siitä, että uudet asukkaat eivät arvosta Karjasillan aluetta.

Onko rakennusvalvonnassa henkilöitä, jotka hyötyvät jotenkin purkamisesta???? Olisi ehkä poliisin syytä tutkia asia.
Vai onko halu vain tuhota Karjasilta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kateus vie kalatkin vedestä.
Kateus on Suomalaisten perussynti.
Että ihan pyöreä talo naapurilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

2009 valittu paras asumaalue ei purkuun home ja lahopuu kuuluu asiaan antaa kaikkien kukkiien kukkia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se rakennus sellainen yksinäinen piru omakotitalo alueella ja köyhän talon näköinen, kaksi/yksi kerroksinen ruma talo.
Arkkitehtonisesti poikkeaa alueen muista taloista joita alueella on, toisaalta eipä siinä mitään arkkitehtuuria ole, vanha lähikauppa, tehty laitokseksi.
Purkukuntoinen talo, joka on myös ongelmajätettä.
Toivottavasti kaupunki saa edes rahat pois kun tontti saadaan asuttavaan kuntoon ja vuokralaiset.
Nämä talot kuuluu ryhmään, ei voi vähempää kiinnostaa ja uutta tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taloa on muunnettu, mutta pelkästään ulkovuorauksen vaihdolla tai oikeastaan poistolla (rakennus on ollut rapattu ja rappaus peitetty) vanha rakennus tulisi esiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin ruma ulkovuoraus, ei alkuunkaan alueen tyylin mukaan.
Halvin mahdollinen ja ruma.
Ikinä en muuttaisi kaksi kerroksiseen rumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talo on peruskuntoinen !

Talo on seissyt paikallaan noin 70 v kuten muutkin ympärillä olevat ja kuuluu alueelle. Karjaportintien pyöreäkulmainen talo ei kuulu Karjasillalle , eikä muutkaan koko tontin täyttävät uudisrakennukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyhjilläänhän tuo on ollut ja horsmat kasvaa.
Kuka siellä voi asua.
Purkukunnossa on.
Toivottavasti alueelle saataisiin uutta ilmettä, kun nyt muutama pystyyn lahonnut ja vaarallinen myrkky asunto lähtee.
Kaksi uutta siellä on ja olen ihaillut niitä, koska ovat onnistuneet hyvin.
Karjasilta ihan ydinkeskustan lähellä on erittäin hyvin hoidettu myös kaupungin taholta!
Uusien asukkaiden ei tarvitse perustella, miksi saaneet tontin kenellekkään, se on yksityisasia ja onnea heille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunnostihan ne Nokelantien ja Sorsatien purkukuntoiset asunnotkin, miksei sitten tätäkin voisi kunnostaa???
ja kuinka moni Uusitalo on jo tekovaiheessa purkukuntoinen??? muka laadukaita elementtirakennuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (75)

Uutisvirta

57
Sisäministeri vaatii uutta tulkintaa YK:n pakolaissopimuksesta – Haluaa estää rajan yli tapahtuvan hallitsemattoman maahantulon ja turvapaikanhaun
35
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
21
Ylitöillä korvataan tuhansia työntekijöitä teollisuudessa – "Äijät menevät loppuun, kun joka viikonloppu ruuvaavat"
20
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
19
Kärppien ilta venyi voittomaalikisaan Mikkelissä, Pyörälällä kolmen maalin peli – katso kooste ottelusta
13
Kommentti: Kansalaisuuden saa vain, jos suostuu paiskaamaan kättä virkamiehen kanssa – kättelemisestä tuli Tanskassa poliittinen kiistakysymys
10
Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan voimistuvaan tuuleen ja sen aiheuttamiin vahinkoihin – palomestari kehottaa tarkastamaan veneiden kiinnitykset

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa paikoin 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- ja Keski-Lapissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

165 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Dilemma on sama kuin tilanteessa jossa köyhä saa ruuan ilmaiseksi ja muut maksavat siitä 10 euroa. Hyvän taloudellisen t... Lue lisää...
Holy s

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image