Oulu

Kan­san­edus­ta­jan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hal­li­tusoh­jel­ma"

Vihreiden oululainen kansanedustaja Jenni Pitko on nauttinut ensimmäisistä kuukausista eduskunnan ilmapiirissä. KUVA: Tiina Wallin
Oulu 22.7.2019 6:11
Pasi Klemettilä

Vihreiden oululainen kansanedustaja Jenni Pitko hyrisee tyytyväisyyttään ensimmäisten kansanedustajakuukausien jälkeen.

– Tosi hyvältä on tuntunut, ihan hullun mielenkiintoiselta vaikuttaa! Toki varsinaiseen työhön ei ole vielä päässyt, kun ei ole annettu hallituksen esityksiä eikä niistä ole päässyt vielä mitään lausumaan valiokunnissa.

– Kaiken kaikkiaan on ylittänyt odotukset, kuinka mielenkiintoista tämä työ voi olla. Kansanedustajana on mahtavaa, kuinka ison tietomäärän lähteillä on. Siitä olen nauttinut ihan täysin rinnoin, että olen saanut perehtyä asioihin tosi syvällisesti.

Uudella kansanedustajalla on paljon omaksuttavaa, jotta voi tehdä viisaita päätöksiä.

Pitkon mukaan se täytyy ymmärtää, että ihan kaikkeen ei voi perehtyä. Kun valiokuntatyöt on jaettu ja tietää omat vastuualueensa, niistä on voinut aloittaa perehtymistyön.

Pitko on esimerkiksi maa- ja metsätalousvaliokunnassa.

– En ole ollut maatalouden kanssa oikein tekemisissä. Kun on päässyt tutustumaan alaan, perehtymään tutkimuksiin ja tapaamaan alan ihmisiä, on ollut hauskaa innostua ihan jostakin muusta kuin mistä on aikaisemmin tiennyt.

Pitko odottaa innoissaan syksyä ja esimerkiksi budjettikäsittelyä.

– Meillä on loistava hallitusohjelma. Tuntuu antoisalta olla antamassa omaa panostaan siihen, että hallitusohjelmaa pystytään toteuttamaan mahdollisimman hyvin.

Hänen mukaansa hallitusohjelmassa on hyviä asioita paljon enemmän kuin hän oli odottanut etukäteen. Hän toteaa, että ohjelman kokonaisuus on voimakkaasti positiivinen, mutta budjettirutistuksesta tulee varmasti työlästä.

Kansanedustajan ja kaupunginvaltuutetun toimet voi yhdistää

Eduskunnassa on omia tapoja ja pitkiä perinteitä. Pitkon mielestä eduskunnan käytävillä ja kuppiloissa on miellyttävää olla ja liikkua.

– Olen yllättynyt siitä, kuinka ystävällisiä ihmiset siellä ovat. Siellä on käytösnormeja, esimerkiksi tervehditään aina vastaantulijaa. Olen kyllä nauttinut sellaisesta ilmapiiristä, jossa tervehditään, katsotaan silmiin, ollaan kohteliaita ja jäädään juttelemaan.

Ainostaan tiukat pukeutumiseen liittyvät käytännöt ovat olleet asia, jota on pitänyt hieman ihmetellä.

– En ole siihen oikein tottunut, mutta sopeudun siihenkin.

Pitko ajattelee, että kansanedustajan ja kaupunginvaltuutetun toimet on mahdollista ajankäytöllisesti yhdistää. Junalla Oulun ja Helsingin väliä kulkiessa voi samalla tehdä töitä. Hänen mukaansa pitää pysyä perillä asioista molemmilla suunnilla.

– En arvosta sitä, että tullaan kokoukseen vain painamaan nappia tai keräämään ääniä. Minulle kaupungin asioiden ajaminen on iso intohimo.

Pitkon mielestä on kaupungin etu, että kansanedustajia on tiiviisti mukana työskentelyssä.

– Kaupunki antaa paljon lausuntoja lakihankkeisiin ja kansanedustaja on linkki siinä välissä, siitä on kaupungille edunvalvonnallista hyötyä.

Pitko pitää kesällä kolme viikkoa lomaa, jolloin ei lue sähköpostiaan.

– Tiukan kevään jälkeen tarvitsee lepoa, mutta aion käyttää elokuussa aikaa asioihin perehtymiseen, kun ei ole vielä istuntoja.

Jenni Pitko

Vihreiden kansanedustaja Jenni Pitko on syntynyt vuonna 1986 Kemissä. Ammatiltaan hän on arkkitehti.

Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa Pitko valittiin Oulun vaalipiiristä eduskuntaan. Hän on Vihreän eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja.

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan ja maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsen ja hallintovaliokunnan varajäsen.

Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan varajäsen ja Yleisradio Oy:n hallintoneuvoston jäsen.

Oulun kaupunginvaltuustoon vuonna 2012. Toiminut kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana ja vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtajana.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (74)

Olen Jenni Pitkon kanssa samaa mieltä; hallitusohjelma on loistava ja loistavammaksi se muuttuu kun vertaa sitä edellisen hallituksen vastaavaan. Nyt on se tavan suomalainenkin otettu huomioon eikä pelkästään yritysten ylitukeminen vaikka ne eivät vapaassa taloudessa sellaista ansaitsekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiinnolla seuraan, miten maailma tai ainakin Suomi muuttuu, kun Jenni Pitko on päässyt vaikuttamaan. Nythän kaikki tuntuu olevan hänelle mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On oltava esillä, esillä, esillä, tätä puolueagitaatiokursseilla painotetaan. Ja on kehuttava, kehuttava, kehuttava itseä välillisesti ja suoraan puoluetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä jennit ovat suvaitsevaisia ja tasa-arvoisia vain silloin kun olet niiden kanssa samaa mieltä. Suvaitsevaisuus loppuu heti jos olet eri mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää kuutioida mielessä PS Teuvo Hakkarainen on"MEPPI"Eurouniossa kova Jätkä niinpä kansakoulu pohjallakin pääse Eurounioon ja nauttimaan juhlavista lounaista asettelemaan asetuksia eliteille jotka nauttivat hyviä etuuksia muhkeita 8900-16000 euron kk tuloja.Täälä pihtiputaan Mummo ja Pappa äänestä 800 kk tuloilla maalle hallitusta lupeissa Vappu satanen mutta mitä kummaan Valtiolla ole rahaa niinpä Suomen Valtio ottaa syömävelkaa lisää 109.7 mrd päälle.Tämä sitä Suomalaista"Demokratiaa"kuinka ollakseen rahaa löytyy Kansanedustajien sopeutumiseläkkeisiin ja Eurounion kokouksiin Suomessa 50 miljoonan per/kokous...Puskin Itä-rajalta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Meillä on loistava hal­li­tusoh­jel­ma". On varmasti TEIDÄN omasta mielestänne. Maksajana suoraan sanottuna @1tuttaa tämän hallituksen välinpitämättömyys Suomea ja suomalaisia kohtaan. Lisää laskua luvassa, kun kannetaan rahaa kaivoon Afrikkaan ja muualle maailmaan, samaan aikaan kun Suomea ajetaan tietoisesti konkurssiin, heikentämällä oleellisesti teollisuuden ja talouden toimintaedellytyksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitusohjelma on ilmiömäinen!

Näyttelijät tässä ilmiömäisessä hallitusnäytelmässä ovat kyllä valitettavasti amatööritasoa... :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täyytyy olla tyytyväinen ensimäisestä kaudessa täydet eläkeedut ja sopeutumiseläkkele sokerinapohjalla kauden lopussa Sitrasta tai Etlasta pakastevirka.Mitä työväestö saapi työn loppuessa Ei mitään kolmenluokankansalaisuuden lainahanat ym:rahantulo loppuu.Tämä sitä Suomalaista Perustuslain turvin säädettyä demokratiaa-ja yhdenvertaisaseman tulkintaa maan nimeltää Suomi joka Suomettenut maan sisältä..Puskin Itä-rajalta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertokaa nyt kommentoija, että miksi Suomessa kuitenkin on tätä kansan osaa, joka näitä vihreitä äänestää ja näillä arvoilla, joita tässä yllä esitettiin. Kyllä, tässä normaali kansalaisella, joka ymmärtää kokonaisuuksia ja ei elä millään siivellä aivan normaalia elämää, tulee mieleen väkisin turhautunut ja onneton olo. Miten kansa äänestää näillä arvoilla olevia kandidaatteja eduskuntaan? Olisi mukava tietää, että montako vuotta tämä nuori rouva on tehnyt arkkitehdin hommia? Todellisuudessa, jos hoitaa valtuuston ja edustajan hommia, toinen tulee jättää pois. Jos hoitaa hyvin ja laadukkaasti, ei ole mahdollisuutta hoitaa kumpaakin tehtävää, se on aivan varma. Eivät ne edustajat ole yli-ihmisiä vrt. muut kansalaiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jennin CV on julkinen. Sieltä voit katsoa kuinka monta vuotta on työkokemusta vaikkapa arkkitehtihommista. Useampi vuosi siis on takana.

Minä äänestän "näillä arvoilla" ja hahmotan suuria kokonaisuuksia. Olen silti ihan tavan kansalainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa tuo vielä kertoisi että mistä rahat otetaan noihin loistaviin lupauksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai raha...noo varmaan jostakin. Mistä sitä yleensä on otettu? Minulla ei ole siitä vielä kokemusta, mutta palan innosta tutustua kaikkeen uuteen. Puhutaan jostain tärkeämmästä kuin raha, jookos? Voisin kertoa paljon itsestäni ja tunnelmistani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Suomessa on maailman vapain media, niin miten ihmeessä poliitikot istuu YLE:n hallintoneuvostossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

YLE (Yleisradio Oy) on Suomen eduskunnan alaisuudessa toimiva valtakunnallinen "julkisen palvelun yleisradiotoimintaa" harjoittava viestintäyhtiö.

Yle toimii eduskunnan alaisuudessa, joten hallintoneuvostossa tietysti istuvat poliitikot. Muutenhan asia ei voi ollakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti Jenni Pitko edustaa pientä piiriä. Ei todellakaan perinteisiä vihreiden arvoja. Pitkon politiikkaa ja tekemisiä varjostaa "sulle-mulle" toiminta. Kaikki ei ole sitä miltä sen annetaan ulospäin näyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (74)

Uutisvirta

22:09
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille
21:04
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
21:00
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20:54
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20:47
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20:46
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20:19
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista
45
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
41
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
33
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
30
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
28
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image