Oulu

Kan­sain­vä­li­nen yhteistyö kiinnostaa koululaisia

Pohjankartanon ysiluokkalaiset Jiri Paavonaho (vas.), Sonja Kumpula, Ellanoora Kärkkäinen, Laura virsiheimo ja Pekka Ulvinen pitävät kansainvälisen projektin tuomista kokemuksista.
Oulu 6.4.2010 0:00
Saara Putkonen
Koulujen kansainvälinen yhteistyö on lisääntynyt roimasti kymmenen vuoden aikana. Oulun 47 koulusta 16 on tällä hetkellä mukana EU:n rahoittamissa Comenius-projekteissa. "Luonnollisesti EU:hun liittyminen on lisännyt yhteistyöprojekteja", kertoo Pohjankartanon yläasteen opinto-ohjaaja Pekka Laitinen.

Laitinen on yhdessä luokkansa kanssa mukana kaksivuotisessa Comenius-projektissa, joka päättyy toukokuussa. Pohjankartanon lisäksi projektissa on kouluja Italiasta, Itävallasta ja Portugalista.

"Haastavinta on sopivien yhteistyökoulujen löytäminen ja projektin suunnitteleminen. Tämän myötä on oppinut, että moneen otteeseen on varmistettava, että kaikkien kanssa ollaan varmasti samoilla linjoilla."

Pohjankartanon lisäksi projektiin on osallistunut koulut Napolista, Madeiralta ja Pregartenista Itävallasta. Tapaamisia kaksi vuotta kestäneen projektin aikana on ollut niin Suomessa kuin Italiassa ja Itävallassa.

Projektin teemana on omaan menneisyyteen tutustuminen ja sen kautta oman identiteetin hahmottaminen. "Käytännössä oppilaat haastattelivat omia isovanhempiaan ja esimerkiksi kokkasivat heidän kanssaan. Näiden tapaamisten tuloksia julkaistiin projektin omilla nettisivuilla", Laitinen sanoo.

Ellanoora Kärkkäinen ja Pekka Ulvinen vierailivat vuosi sitten Napolissa.

"Parasta tässä on ollut juuri eri ihmisiin ja kulttuureihin tutustuminen", Kärkkäinen sanoo.

Oppilaat kertovat pitäneensä projektilaisiin yhteyttä tapaamisten jälkeenkin.

"Mesen ja facebookin välityksellä tulee pidettyä yhteyttä. Uskon, että yhteyttä tulee pidettyä vielä sen jälkeenkin kun projekti loppuu"; Laura Virsiheimo miettii.

Lue lisää tiistain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Jos eläkekatto tulee voimaan nyt, siis nyt. Se vaikuttaa ensimmäisenä tällä hetkellä 17-18v työuraansa aloittelevilla. I... Lue lisää...
öö ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.10.

Fingerpori

18.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image