Oulu

Kalliorinne keräsi nimet aloitteeseen vähävaraisten lasten har­ras­tus­se­te­leis­tä

Harrastussetelin käyttöönottamista voisi alkuvaiheessa testata Oulussa, Kalliorinne sanoo. KUVA: Mauri Ratilainen
Oulu 26.6.2014 7:09
Liisa Laine, Kaleva

Oululainen kansanedustaja Risto Kalliorinne (vas.) on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen vähävaraisille lapsille ja nuorille tarkoitetusta harrastussetelistä.

Lasten ja nuorten harrastemaksut ovat viime vuosina nousseet jyrkästi. Aloitteen mukaan edes keskituloisilla ei välttämättä ole niihin rahaa. Jos nuorella ei ole vara harrastaa, hän jää helposti kehittäviä harrastuksia omaavan kaveripiirin ulkopuolelle.

Kalliorinne sai aloitteensa taakse reilusti yli puolet kansanedustajista.

”Mukana ovat kaikki eduskuntaryhmät, jopa muutos 2011, vasenryhmä ja RKP.”

Tarkalleen ottaen Kalliorinteen aloitteen takana on 117 nimeä. Tämä on ensimmäinen kerta tällä vaalikaudella, kun kukaan Oulun vaalipiiristä onnistuu saamaan aloitteensa taakse yli sata kansanedustajaa.

Määrällä on merkitystä, sillä alle sadan nimen aloitteet eivät käytännössä etene. Ne vain merkitään tiedoksi. Vaalikauden lopussa ne raukeavat.

Jos nimiä on yli sata, aloite otetaan vakavasti ja se lähtee oikeaan käsittelyyn.

Lue lisää 26.06.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

Vasta muutama päivä sitten Oulu päätti heikentää ilmaisia harrastemahdollisuuksia ja tämä "herra" istuu päättämässä asioista mutta kun vaalit taas lähestyy niin näillä päättäjillä ei ole törkeydessään mitään rajaa äänestäjiä kusettaessaan ja vielä tällaisilla tärkeillä asioilla vain oma etu mielessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En äänestänyt Ristoa. Väärä puolue ja väärä mies.
Idea on tosi hyvä. Oulun kaupunki voisi ottaa esimerkkiä, eikä jättää nuoria ilman liikuntaseteleitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun olin lapsi/nuori, en saanut mahdollisuutta jääkiekkoon, jalkapalloon tai edes telinevoimisteluun, koska ne olivat "liian hintavia". Ja vaikka näiden ristojen maailma onkin hyvin mustavalkoinen, niin en ole vähävaraisesta -tai edes keskituloisesta- perheestä. Periaatteessa voisin tukea tätä ehdotusta, mutta miten tämä oikeasti poistaa syrjäytymisongelmaa kun siinä ei lähtökohtaisesti ole kysymys perheen varallisuudesta?!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä ja kiitos Risto erittäin tärkeästä asiasta, jonka olet nostanut esille ja päättänyt tehdä asialle jotain! Ääneni ei todellakaan mennyt hukkaan :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä aloite tuntuu hyvin järkevältä. Eniten tässä nyt kiinnostaa, ketkä eivät ole aloitetta allekirjoittaneet. Ja miksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Risto !!

Saloisten Salaman entisenä painijana tunnet urheilun ja lasten liikuntatarpeet erittäin hyvin.
Toivotaan aloitteelle menestystä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno meininki. Yhteiskunnalta loppuu rahat, niin kaikki vaan pelaamaan jääkiekkoa verorahoila.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieman vähemmän katkeruutta, kiitos. Tuo harrastusseteli on taatusti sen verran pieni, ettei sillä mitään seuratoimintaa varmasti kustanneta eikä se ole sen tarkoituskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunki ylläpitää liikuntapaikkoja ja tarjoaa edullisia sali- ja hallivuoroja urheiluseuroille. Urheiluseuroilta voitaisiinkin edellyttää näiden edullisten liikuntapaikkavuorojen vastineeksi, ettäharrastus- ja kilparyhmissä 5% paikoista olisi täysin ilmaisia (kisamatkoineen ja leireineen). Näille paikoille valittaisiin sitten nuoria harrastuneisuuden, aktiivisuuden ja taitojen perusteella sosiaalitoimen asiakasperheiden joukosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei toimi kilpapuolella jossa vain ja ainoastaan taidot ja kehitys ratkaisevat onko paikkaa ryhmässä vai ei.

Mitäpä jos ilmaisten salivuorojen vastineeksi seuralta edellytettäisiin puhtaiden harrasteryhmien olemassaoloa ja niihin tiettyä määrää osallistujia ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäpä jos edistettäisiin sitä, että jokainen voi maksaa lapsen harrastukset? Kiva ajatus tämä kyllä on, mutta samanlaista höttöä kuin nuorisotakuutus! Tämä tarkoittaa vaan, ja taas, lisälaskua valtiolle/kunnille, verotuspaineet kiristyy ja kaikki kallistuu. Loputon kierre, mutta vassarisuomi ei sitä tajua, vaan ajaa meidät konkurssiin. Mites sitten suu pannaan, kun kellään ei ole töitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu. Pitää laittaa selvästi kenelle kuuluu ja kenelle ei. Huonona puolena näen: Tukirahat valuvat yksityisiin seuroihin esim, Jokereihin. Eli porvareille jälleen lisää euroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella hyvä aloite. Myös vähävaraisille lapsille tarjoutuva harrastusmahdollisuus tuo varmuudella siihen uhratut rahat moninkertaisesti takaisin toteutumattomina syrjäytymisinä ja poisjäävin elämänhallinnan ongelmina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Oulun kaupunki johdon tuella pistää rahat johonki ydinvoimalaan mieluummin kuin lasten ja nuorten liikuntaan, niin pakkohan tuossa on jo jottain tehäkki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä ovat niitä tärkeitä asioita joiden eteen kansanedustajat eivät enää nykyisin mitään tee, keskittyvät vaan oman ja kaverin taskun täyttämiseen rahalla, tuota valtionvelan lyhentämistä kun käytetään monen asian kulissina aivan muuhun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on niitä juttuja jotka äkkiseltään vaikuttavat hyvältä, mutta jotka tarkemmin ajateltuna eivät niin yksiselitteisiä olekaan. Miten ennen on ollut mahdollista harrastaa vaikka rahaa ja mahdollisuuksia on ollut huomattavasti vähemmän? Harrastamisesta on tullut bisnestä, jossa pyörivät isot rahat ja intressit. Harrastussetelit ovat veronmaksajien piikkiin menevää tukea harrastusbisnekselle ja sen mukaiselle arvomaailmalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

21:34
Analyysi: Oulun valtuusto kokoustaa kuin sillit purkissa – auttaako tiivis tunnelma päättämään isoista säästöistä? Tilaajille
21:09
Turun synagogaa töhrittiin maalilla holokaustin muistopäivänä – presidentti Sauli Niinistö pitää töhrimistä huolestuttavana
20:50
Päävalmentaja Jukka Jalonen Ruotsin EHT-turnauksen lähtökohdista: "Sopivan haastavaa itsellekkin"
20:46
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti
20:21
Yhdysvaltain sotilaskone putosi Afganistanissa – Taliban väittää ampuneensa koneen alas, USA:n viranomaisten mukaan mikään ei viittaa alasampumiseen
20:15
Kolumni: Kobe Bryantin äärimmäinen kilpailuvietti on koripallolegendan perintö nuoremmille sukupolville
20:11
Tukkirekasta irtosi puita, perässä ajanut henkilöauto vahingoittui – Viitostien liikenne poikki raivaustöiden vuoksi Kemijärvellä
138
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
91
Kohdeltiinko Kemissä pidetyn pilkkikisan saaliskaloja väärin? SEY kanteli oikeusasiamiehelle Lapin poliisin päätöksestä
89
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
67
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
28
Ylen MOT-ohjelma: Veikkaus jätti kilpailuttamatta kymmenien miljoonien sopimuksen – lakitoimiston arvio sopimusmuutoksen laittomuudesta ohitettiin
22
Pelastuslaitos sai kiinni loukkaantuneen joutsenen – lintu napattiin haavin avulla roikkumalla köyden varassa Merikosken sillalta
20
Jalkansa loukannut joutsen huolettaa oululaisia – lintu kököttänyt Raatissa jään päällä pakkasessa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Satakunnan ja Uudenmaan maakunnassa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.
Ajokeli on tai muuttuu huonoksi maan itäosassa, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Enontekiön kunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

199 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image