Oulu

Kal­lio­park­ki­työt alkavat torinrannasta

Kallioparkin rakentaja Lemminkäinen solmi maanantaina sopimuksen Oulun Pysäköinnin kanssa. Kuvassa kalliorakentamisen johtaja Risto Kupila ja infrarakentamisen toimialajohtaja Harri Kailasalo. KUVA: Kirsi Schali
Oulu 3.4.2012 6:11
Jussi Pesonen

Kallioparkin louhinta alkaa torinrannasta. Urakoitsija Lemminkäinen Oyj solmi maanantaina urakkasopimuksen Oulun Pysäköinti Oy:n kanssa.

Kesäkuussa Lemminkäinen alkaa kaivaa maata ja tehdä avolouhintaa. Tätä jatketaan arviolta loka-marraskuuhun, kunnes kaivajat löytävät kallion. Sitten paikalle tuodaan 15-metrinen Jumbo-porakone, jolla kiveä ryhdytään puremaan.

Tunnelin kaivaminen etenee torinrannasta kuin mato kohti Hallituskadun ja Uudenkadun risteystä, jossa kaivajat nousevat pintaan arviolta vuoden 2013 loppupuoliskolla. Aiemmat suunnitelmat, joiden mukaan maan alle mentäisiiin Hallituskadulta, hylättiin. Siellä tehdään tänä vuonna vain valmistelevia töitä.

”Näin häiriöitä ympäristölle tulee mahdollisimman vähän”, kertoo Lemminkäisen kalliorakentamisen liiketoimintajohtaja Risto Kupila.

”Ampua ei voi ilman pauketta”, hän toki myöntää.

Torinrannan tienoilla alkaa kesällä reipas rekkaliikenne. Suurin osa maa-ja kivikuormista ajetaan pois illalla ja yöllä.

Lue lisää 03.04.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (85)

"Ampua ei voi ilman pauketta", ja siihen päälle reipas rekkaliikenne.Rantakadun ja Meritullin asukkaille on tiedossa melkoiset koittelemukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi teitä kateellisia, elkää syyttäkö missään yhteydessä urakoitsijoita. Ne tekee vaan työtä mitä on tilattu ja vieläpä ammatitaidolla! Lemminkäinen on kuitenkin euroopan johtavia kalliorakentajia, sertifikaatit jo edellyttää että työt tehdään oikein ja niitä harvoja firmoja mitkä oikeasti pitää huolta aliurakoitsijoista. Tosin vaatiikin paljon ja ei käytä pimeää työvoimaa. Tulkaa lemille töihin niin ei tympäse niin paljon, mukava se on kun pari tonnia napsahtaa joka toinen viikko tilille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osakeuutinen pörssistä: "Lemminkäisen liputusilmoituksen mukaan Peab on eilen toteutetulla termiinisopimuksella hankkinut 940 000 Lemminkäisen osaketta." Eli ruotsalaiset veivät nämäkin hommat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Louhitaanko samalla Metroasemat keskustan alle ja metrotunnelit, niin on sitten nekin pitkällä tähtäimellä valmiina ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin uraanikuljetukset voidaan aloittaa? 2015 vai meneekö vielä pitemmälle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkia urpoja tännekin kirjoittelee. Ei taida Oulun kaupungilla olla varaa maksaa kansalaisten pysäköintejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai nyt mee torin kaikki parkkipaikat kiinni uuden parkkipaikan rakennustöiden takia! Jos menee niin kaupunki varmaan maksaa mun pysäköinnin muualla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos nyt ei ne parkkipaikat mene niin sitten kun tuo maanalinen luolasto on valmis, menee viimeistään. Tuosta montusta rakennetaan samalla maksuautomaatti. Tienvarsi ym ulkoilmapysäköinti loppuu ja autot ohjataan luolastoon. Parkkimaksuihin on tulossa myös korotuksia. Se ei ole auton parkkeeraus halpaa tuon jälkeen Oulussa, jos se ei ole nytkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se keskusta on sitten lännen suunnassa... ei kun kaakokssa. Muistutuksena ettei "mato" päädy mereen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on paras aprillipila tähän mennessä... Etenee kuin mato... kunnes löytävät...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Lemminkäinen on toinen sopimusosapuoli niin perinteisesti kyse on kartellista tai muusta vilunkipelistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koittaakaa nyt tajuta: Kivisydämen parkkipaikat investoidaan TULEVIA TARPEITA VARTEN! Siis puhutaan 10-20 vuoden tähtäimestä. Ensin ovat lädössä Galleria- ja Kauppuri-korttelit. Pallas, Hamamr ja Yhdystorni seuraavat myöhemmin.
Se, että nyt on tarpeeksi paikoitustilaa ei tarkoita että se riittää tulevaisuudessa. Tärkeää tuleville investoinneille ovat myös maanalaiset huoltotilat, jolloin ydinkeskusta jää vain jalankulkijoille. Eikö sen kuulu niin ollakin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Eikä tämä keskustan kehittäminen tähän kallioparkkiin lopu. Tuleville vuosille on varattu 300 miljoona euroa uusiin hankkeisiin. Nyt tosiaankin puhutaan pitkän tähtäimen suunnitelmista väkimäärän kasvaessa. Tämä on ainut oikea tapa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätähän on jo vuosikausia koitettu takoa taantumuksellisen vasemmiston kalloon. Ei se mene perille. Nämä vain meuhkaavat parkkitaloista, jotka on huonosti sijoitettu tulevien investointien suhteen. Nämä parkkitalot eivät voi toimia liikehuoneistojen huoltotiloina tai kerrostalojen asukkaiden parkkipaikkoina. Kaupungin johdossa on arvioitu, että Kivisydämen rakentaminen mahdollistaa satojen miljoonien maanpäälliset investoinnit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei voi samalla rakentaa huoltotiloja, jos rakennetaan esim. kellarikerrokseen parkkitilat? Sulla kun tuntuu nuo asiat olevan hallussa, niin selitäpä, miten esim. Stockmannin ja Scandicin liiketilat on sitten toimineet nähtävästi ilman huoltotiloja jo usean vuoden ajan? Miksi pitäisi pysäköintilaitoksia muuten huonosti sijoitella? Eikö ne kannata rakentaa kunkin liikerakennuksen yhteyteen? Silloinhan ne ovat ihan varmasti ko. kiinteistön toiminnan kannalta parhaasti sijoitettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kallioparkki pääsee kunnolla alkuun niin se leviää samalla lailla kuin kaukolämpö verkosto oulussa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno juttu tämä parkki, loppuu se autoralli keskustassa kun tietää jo tullessaan minne voi auton jättää.

Jos Oulun kaupungin kehittyminen ei huvita niin pääseehän täältä poiskin, maakunnissa on tilaa jos kaupungistuminen tuntuu pahalta. Onhan se harmi noille keskustan asukkaille rakennustöiden ajan mutta sille nyt ei mitään voi eikä se saa olla peruste sille, että keskustan kehittäminen pitäisi lopettaa. Lopputulos palvelee kuitenkin niin laajaa käyttäjäkuntaa että muutama tapavalittaja ei siinä harmita - muuttovoitto paikkaa poislähtijät moneen kertaan.

Tulisipa Oulun seudulle muitakin työllistäviä suurhankkeita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko sulla nyt joku asia unohtunut? Miten pääset sinne parkkiin? Teleporttauksella, lentämällä, ... ? Aivan oikein: ajat sinne keskustan tuloväylien kautta ja läpi keskustan sisäänmenorampeille. Eli se siitä autorallin loppumisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (85)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yön kuluessa Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Miksi pitäisi jonkun/minun olla kiinnostunut köyhistä? Minulle ei kuulu kenenkään köyhän toimeentulo eikä eläminen vaan ... Lue lisää...
Oman onnen seppä.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

9.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image