Oulu

Kalevan toimittaja testasi Allas Sea Pool Helsingin: Ei mikään kaksinen saunaelämys

Oulu 6.8.2018 7:00
Antti Ervasti
Antti Ervasti. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

Kovalle saunahullulle on pettymys, että Allas Sea Poolin saunat ovat sähkösaunoja. Toki niissä on valtavan kokoiset laatukiukaat, ja löylyt ovat sen mukaiset: kaiketi niin hyvät kuin sähkösaunassa yleensä voi saada.

Mikään saunomisen erikoismaailma ei Allas Sea Pool liene väittänyt koskaan olevansakaan. Saunakokemus vastaa suurin piirtein uimahallien perussaunoja: kyllähän siellä löylyt ottaa ja jonkin aikaa istuu. Pitkän kaavan mukainen löylyttely, kuten parhaissa yleisissä saunoissa, ei oikein iske.

Oululla on siis mahdollisuus pistää todella paljon paremmaksi, kun ja jos se Kiikelin merikylpylä tänne alkaa nousta.

Tulikuumana kesäpäivänä paikka on sopivan vilkas mutta ei tupaten täynnä, eli altaisiin mahtuu hyvin polskimaan. Merivesiallas näyttää mielenkiintoisemmalta, vaikka 23-asteisena vesi ei säväytä samalla tavalla kuin kylmempinä vuodenaikoina tekisi.

Voi hyvin kuvitella, että talvisaikaan kuluisi useampikin tunti kaavalla saunasta uimaan – uimasta saunaan – saunasta uimaan – uimasta saunaan jne, jne.

Merivesialtaan tuoksu ja tunnelma ovat kuitenkin hieno elämys näinkin. Lämmitetyn veden allas vastaa kokemuksena kuin uimahallissa uisi – näin helteellä. Talvella syyspimeällä kylmyydestä höyryävässä ilmassa uiminen on varmaakin elähdyttävämpi elämys.

Merkillepantavaa Allas Sea Poolissa ovat isot terassialueet monessa tasossa, ja kaikkialla toimii anniskelu sekä ruokatarjoilu. Tällä viikolla taisi olla jopa liian kuumaa altaiden äärellä löhöilyyn, mutta normaalikesänä se on varmasti helpompaa.

Vaikutuksen tekee kattoterassi, jolla on riittävästi kokoa sekä korkeutta, ja se tarjoaa hulppeat näkymät joka suuntaan. Sinne pääsee suoraan kadulta tarvitsematta ostaa kylpylälippua, mikä on yleisöystävällinen ratkaisu.

Oulussa vastaavat näkymät tulevat olemaan erilaiset, varmasti vaatimattomammatkin, mutta ainakin omanlaisensa.

Koska Kiikeliin tulevaan merikylpylään on luvassa monenlaista pientä ja isompaa parempaa kuin Helsingissä nyt on, siitä voi odotella mainiota viihtymispaikkaa myös paikallisille saunahulluille.

Lue juttu Helsingin Allas Sea Poolista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (67)

Merivesi? Missä? Ei ainakaan torin rannassa. Alue on suistoaluetta, jonne Oulujoen makeat vedet sekoittuvat meriveteen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo erilaiset maisemat tosiaankin-Helsingissä upeat maisemat. Oulussa tuijotetaan altaalta teatterin harmaata betoniseinää. Ei kiitos. Oikea paikka tälle olisi saunaranta entisen lastetarhaopiston (maunonkatu1) edustalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mahtaa olla vain hetken herrain huuma ja siihen se jää sitten rapistuun ei niitä saunojia varmaankaan viikolla ole tai jos on halpa kuin yleis sauna toivon niemessä ja on vielä hyvä pesiä tai kuppari aina paikalla niin tiiä häntä jos menestyykin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä voitaisiin tarjota vastoja saunojille lisämaksusta. Vastojille voisi olla omat, helposti siivottavat, tilat. Vastojille voisi olla ehkä myös oma puolensa, jotta muut eivät sivalluksista häiriinny.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös M.Vanhasen mukaan koko Helsinkin pitäisi siirtyä puulämmitykseen? Toisaalta miten olisi veroton kaatopaikkakaasu? Siinäpä anarkistipäättäjälle kelpo ratkaisu:

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsingin Sea pool on kiva paikka. Löylyt olivat kyllä minullekkin pettymys. Jollekkin turistille joka käy eka kertaa saunassa kokemus voi olla ok. Suomalaisille saunojille ehkä pettymys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sähkökiuas on yhtä hyvä kuin puukiuas toki helpompi käyttää. Turha kenenkään kuvitella että kivet ymmärtää millä niitä lämmitetään, joten se siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kun sähkökiukaasta tulee savuntuoksua saunaan, ei ehkä kannata enää vettä heitellä. Puusaunassa taas lisää vain tunnelmaa. Vaan onhan se liian kallista palkata sitten saunanlämmittäjä joka pitää saunat aina tiptop lämpimänä. Sähköllä ei tätä kallista henkilöä tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä puukiuas ymmärtää että siinä on 60kg kiuaskiviä,ja naapurin postilaatikko eli sähkökiuas tietää sisältävänsä kolme kappaletta 2 kw punahehkuisia vastuksia , ja 20 kg kiviä.
Naapuri ymmärtää tulla usein meille saunomaan leppoisan kosteisiin löylyihin, mutta minä ymmärrän olla menemättä naapurin rutikuiviin löylyihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

milloinkahan toimittaja on mahtanut käydä isossa puulämmitteisessä yleisösaunassa..? sanoohan se järkikin että keskellä kaupunkia ja koko päivän auki oleva iso sauna ei voi lämmetä puulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan noita isoja puulämmitteisiä yleisiä saunoja esimerksiksi sellaisessa pikkukaupungissa kuin Helsinki. Harjutorin sauna tulee ensimmäisenä mieleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hernesaaren Löylyssä löytyy saunoja joka makuun. Suurimmissa saunoissa on muutama tuhat kiloa kiviä, ettei pääse paleltuma iskemään. Kannattaa ok-asujienkin käydä ainakin kerran elämässä ottamassa Oikeat Löylyt eikä leikkiä niiden postilaatikkokiukaiden kanssa ja kuvitella että siinäpä on löylyt...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsingissä on ainakin kuusi yleistä, isoa, yli 20 hengen saunaa ja Turussakin muutama sekä Tampereella jotka lämpeää puulla? Milloin itse olet käynyt?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi nimeltään merikylpylä kun joella ollaan ja merivettä 0%. Vai oliko tämä merioulu hössötystä. Rakentaisivat edes yhden veneenlaskupaikan meren viereen niin olisi enemmän merikaupunki :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

".....kun joella ollaan ja merivettä 0%."
No eipä tuota joelle suunnitella ja merivettä 100%!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omakotitalon lämmittäjä sähköllä on suurrikollinen mut sähkösauna kiikelin merikylpylässä on elämys

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (67)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa sekä Koillismaalla lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Keski-Lapissa sekä muualla Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi keskiyöstä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Olen ansiosidonnaisella

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sairaanhoitajille 6,8 %n korotus

Sairaanhoitajille lisää palkkaa. Pysyy ala jatkossakin kiinnostavana kohteena opiskelijoille. Lue lisää...
EHDOTTOMASTI

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image