Oulu

Kalevan päätoimittaja Risto Uimonen jää eläkkeelle

Kalevan päätoimittaja Risto Uimonen jää eläkkeelle.
Oulu 20.8.2008 16:16 | Päivitetty 20.8.2008 17:13
Arto Murtovaara
Kalevan päätoimittaja Risto Uimonen, 60, jää eläkkeelle vuoden vaihteessa. Risto Uimonen on ollut Kalevan päätoimittajana yli seitsemän vuotta.

Uimonen jää työsopimuksensa mahdollistamalle eläkkeelle.

Kalevan toimitusjohtaja Jukka Haapalainen kertoo, että uutta päätoimittajaa ryhdytään hakemaan elokuun loppuun mennessä. Kalevalle pyritään valitsemaan uusi päätoimittaja siihen mennessä, kun Uimonen jää eläkkeelle.

"Kalevan toimituksella on edessään suuria haasteita ja on hyvä, että niitä kohden mennään uusin voimin, voimin, jotka kantavat niistä uudistuksista vastuun", Uimonen perusteli ratkaisuaan.

Hän muistuttaa otsikoineensa taloon tullessaan oman linjakirjoituksensa niin, että sanomalehti Kalevan tavoitteena on tulla valtakunnalliseksi vaikuttajaksi.

"Se asema on hankittu ja saavutettu. Me olemme sitä kiistämättä", Uimonen sanoo painokkaasti. "Nyt on yksi vaihe saavutettu ja nyt on aika mennä uusia haasteita kohti."

Uimonen aikoo muuttaa Espooseen, missä hänellä on koko ajan ollut isompi koti. Reilun seitsemän vuoden asuminen puolison kanssa eri katon alla päättyy. Haukilahdessa isoisää odottaa myös vuoden ja neljän kuukauden ikäinen lapsenlapsi. Eläkkeelle jääminen mahdollistaa normaalin perhe-elämän viettämisen.

Oulussa syntynyt Uimonen on tehnyt pitkän uran journalistina muun muassa BBC:ssä Lontoossa, MTV:ssä sekä viimeksi Helsingin Sanomissa pääkirjoitustoimittajana ja päätoimittajan varamiehenä. Ennen Ouluun tuloaan hän työskenteli 25 vuotta pääkaupungissa.

"On ollut helkkarin kiinnostavaa ja antoisaa seurata Oulun ihmettä ja kehitystä, olla lehden kautta myös vaikuttamassa tähän kehitykseen ja olla taistelemassa Pohjois-Suomen puolesta."

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Haluan kiittää Teitä Päätoimittaja Risto Uimonen Siitä työstä, jota olette Kalevan päätoimittajana tehneet Oulun ja koko Pohjois-Suomen hyväksi. Kaleva on teidän kaudellanne kasvanut ja kehittynyt vahvaksi valtakunnalliseksi Oulun ja Pohjois-Suomen ihmisten ja meille tärkeiden asioiden äänitorveksi.Toivotan teille hyviä eläkepäiviä isoisän tehtävien parissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitokset Sinulle, Risto Uimonen, hyvän lehtemme eteen tehdystä arvokkaasta työstä. Onnellisia ja virkeitä eläkepäiviä toivottelen Sinulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tilalle saadaan repäisevämpi ja vähemmän vanhoillinen päätoimittaja. Uimosen aikana jutut ovat menneet aika mitäänsanomattomiksi, enimmäkseen STT:n valmiita juttuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Uimoselle ja onnea eläkepäiville! Kalevan taso nousi ja monipuolistui heti kun Uimonen astui remmiin. Hyvä Kaleva!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistava mies lähtee. Ei taida löytyä yhtä hyvää, ellei sitten saada Pekka Seppästä Talouselämä-lehdestä hakemaan Kalevaan. Harmi, että Uimosen kaltaiset journalistit ovat nykyään harvinaisuuksia ja tilalle ovat tulleet Journalismin Pyhyyden ritarit, joille tärkeintä on Journalismi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea, onnea vaan, eläkepäivät ne vain odottaa. Kiitokset, että teit Kalevasta sivistyneen ja asiallisen lehden. Toivottavasti seuraajasi tekee lehden eteen yhtä hienoa työtä kuin sinä. Kiitos ja kumarraus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Risto kun jäät eläkkeelle terveen miehen iässä.Hyvät on olleet pääkirjoitukset Kalevassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En kyllä osaa yhdistää Kalevaan iltapäiväjournalismia, joihin jotkut kommentit viittaavat? Uimoselle mukavia eläkepäiviä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon, että Kaleva muuttuisi puolueettomaksi lehdeksi. Uimonen ei ole kunnioittanut kaikkia lukijoitaan eikä tiedä, että lukijalla voi olla kriittistä lukutaitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mikä kulttuuriosasto? Sivun puolikasta ei voi osastoksi kutsua. Esim hesarin kulttuuri sivut vastaa lukumäärältään miltei puolta kalevaa. No, onhan kaleva ihan kohtuullinen maakuntalehti, ihan hyväkin verrattuna esim lapin kansaan. Toivotaan että uusi päätoimittaja lopettaa mielivaltaisen keskustelusensuurin ja kitkee ryssittelyt yms asiattomuudet keskusteluista. Antaa nääs paremman kuvan koko lehdestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaleva on päätoimittajuutesi aikana kehittynyt vain ja ainoastaan parempaan suuntaan. Päivänselvästi on voinut huomata, että olet rautainen ammattilainen työssäsi. Lehden luotsaaminen on ollut varmasti antoisaa ja raskasta, joten eläkkeesi on taatusti ansaittu. Kaikkea hyvää jatkossa ja toivottavasti perheesi voi nyt nauttia enemmän seurastasi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muiden joukossa haluan myös itse lähettää kiitokset päätoimittajan linjasta, avoimuudesta ja rohkeasta tavasta antaa julkaista lehdessä sellaisiakin aiheita, jotka muissa lehdissä on usein vaiettu. Hyviä eläkepäiviä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti nyt Kalevan taso nousee uusliberalistisesta iltapäiväjournalistiikasta ylös? Kaleva ei ole enää uskaltanut puuttua yhteiskunnallisiin epäkohtiin. Liike-elämän ja kumppaneiden varpaille Kaleva ei ole uskaltanut astua. Elokuva-arvostelut ovat usein amerikkalaisen roskaelokuvan mainostamista. Kulttuuriosasto on naiivi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkäpä tulevaisuudessa Kaleva uskaltaa ottaa kantaa päivänpolttaviin ja kriittisiin kysymyksiin, eikä mene valheellisen "yksityisyydensuojan"- verhon taakse, niin kuin on nyt tehnyt! Oikeus ja oikeusvarmuus on vahvempi oikeushyve, kuin rikollisesti puolustettu "yksityisyydensuoja"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevalle oli aikanaan kunnia saada Risto Uimosen kaltainen tunnettu ja arvostettu päätoimittaja.Toivottavasti myös tilalle saadaan kokenut ammattimies. Jos talon sisältä löytyy riittävän päteviä henkilöitä, niin voisi tarjota ylennysmahdollisuuden ja saada kiertoa aikaan. Näin usein menetellään hyvissä yrityksissä ja sitähän Kaleva on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nostit todella Kalevan valtakunnalliseksi vaikuttajaksi ja myös pääkaupunkiseudulla noteeratuksi lehdeksi. Pääkirjoituksiasi ja sunnuntai-kolumniasi jäädään kaipaamaan,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Kiimingistä kotoisin oleva Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
13:20
Kymmenkunta vaalitilaisuutta osuu Rinteen sairausloman ajalle – Puoluesihteeri Rönnholm: Tilaisuuksien määrät lähtevät nousemaan vasta maaliskuun aikana
13:04
Suomessa kierrätettiin ennätysmäärä renkaita viime vuonna – Rengaskierrätys: "Kuopat teillä aiheuttavat helpommin vaurioita"
13:02
Ylivieskassa kadonneet pojat löytyivät – Pojat lähtivät koululta matkaan itsekseen
70
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
58
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
45
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
15
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

233 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image