Oulu

Kalevan ke­sä­te­ras­si­ää­nes­tyk­sen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan

Kalevan kesäterassiäänestyksen voittajaksi nousi Keltainen Aitta, joka keräsi äänistä lähes viidesosan, 19,3 prosenttia. KUVA: Matti Räty
Oulu 23.7.2019 13:01 | Päivitetty 23.7.2019 14:02
Mirko Siikaluoma

Kalevan kesäterassiäänestyksessä käytiin kova kilpailu kolmen suosituimman välillä. Oulun parasta kesäterassia noin kolmestakymmenestä vaihtoehdosta äänesti lähes 1 200 ihmistä. Monet äänistäjiä olivat myös innokkaita ehdottamaan listan ulkopuolisia vaihtoehtoja.

Voittajaksi nousi kauppatorin perinteinen Keltainen Aitta, joka keräsi lähes viidesosan, 19,3 prosenttia, kaikista äänistä. Suurella suosiolla mitalisijoille pääsivät Tuiran Joku paikallinen pubi 17 prosentin äänisaaliilla sekä Koivurannan kahvila, joka keräsi 15,6 prosentin suosion.

Äänestäjät antoivat Keltaiselle Aitalle ruusuja muun muassa hyvästä miljööstä, sijainnista torilla sekä pitkälle iltaan mereltä paistavasta auringosta.

– Iloinen ja osaava henkilökunta, etenkin sisätiskillä! Aurinko paistaa terassille pitkälle iltaan. Juomavalikoimassa voisi tosin olla esimerkiksi pienpanimoiden siidereitä ja oluita, perusteli yksi äänestäjistä Keltaisen Aitan valintaa.

Tuiran Joku Paikallinen Pubi sai kiitosta henkilökunnasta, baarin ohjelmasta sekä lokkien puuttumisesta.

– Kaikkien olohuone, ikään, ulkonäköön tai mihinkään muuhun katsomatta. Jos yksin tai vaikka seurassa ei vapaata pöytää löydy, niin aina tehdään tilaa, kehui yksi lukija tuiralaista tunnelmaa.

Pronssille noussut Koivurannan kahvila sai kehuja idyllisestä paikasta ympäristössä, jossa on puitteet monenlaiseen rentoon toimintaan.

– Kahvilan ihana pihaterassi on lähes aina kesäisin täynnä ja oleilu jatkuu rantanurmella levitetyillä picnicvilteillä. Samalla voit seurata ohi lipuvia veneitä ja vesiskoottereita, uimareiden iloittelua tai vaikkapa pyöräilijöitä.

Keltainen Aitta sijoittui voittajaksi myös kesällä 2015, kun Kaleva edellisen kerran kysyi lukijoiden mielestä viihtyisintä patiota.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

Milloin äänestetään Oulun parasta salaattipöytää? Salaatin suosio on kasvanut ja olisi aika valaista kansalaisia ja kertoa missä on paras valikoima.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin... hmm... miksiki äänestyslistassa ei ollut "kaiken kansan" pussikaljapatioita eli mm. Letkunpuistoa, Mannerheiminpuistoa ja Hupisaaria?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevan johdolle erityiskiitos tästä kuluttajia hyödyttävästä, tasokkaasta kilpailu- uutisoinnista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaljan litkimistä eikä muuta tekemistä. Teknologian edelläkävijäkaupungissa kaljan juominen on ajanviete. Pitää löytää muuta ja parempaa tekemistä, kirjasto on keltaisen kapakan lähellä, sinne lukemaan eikä auringon paiste polta ihoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai sai eniten ääniä. Sen uskoo, kun olen jättänyt auton parkkiin ja kävellyt ohi, niin kyllä sieltä sellaisen 1200:n kaljanlitkijän huuto mölinää kuuluu tai siltä se kuulostaa. Kalja vie nähtävästi kuulon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lämmintä olutta lötköstä muovituopista. Ei kiitos!
Jos en saa juomaani lasista, jätän ostamatta. Ja kysymys: "juotko pullosta vai tarttetko lasin?"(tarkoittaen muovituoppia), kertoo jo aika paljon paikasta ja tarjoilijan ammattitaidosta.
Tätäkin kysyttiin, kun tilasin vehnäoluen. Ei edes vehnäolutlasia ollut saatavilla. Heikkoa osaamista tai ammattitaidottomuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odottakaapa uutta hotellia kiraston viereen, ei paista enää aurinko pitkään. Muutenkin Oulu ei ota huomioon suurta yleisöä kehittäessään torialuetta. Oppia vois käydä ottamassa Kuopiosta, miten vesistön lähelle rakennetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tulisi toosi hyvä hellekesä, jotta pää - juomanlaskija saa sen verran euroja takataskuunsa, että olis varaa maksaa saksalaisen leasingkärrynsä parkkimaksut. Näin ei tartteis torilla parkkia pitää, keväällä tais olla joka päivä. Oululaiset kyllä joutuvat maksamaan parkkinsa ihan ite.

Vai oisko juomanlaskija saanut kaupungilta sinivalkoisen -pysäköintikortin?

Jaetaanko niitä Tori 10 :ssä ?

Missä sitten?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida olla aitoa patitoa missä on herkullisia leivoksia... ei mie pelkkää kahvia jaksa juua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että näin, muutama vuosi sitten ei ihan kiva kesätyöpaikka nuorelle, jota härskisti käytettiin hyväksi mm. palkkauksen suhteen eli se siitä paikasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koivurannan kahvila meni pilalle, kun istutukset hävitettiin tai ainakin suurin osa niistä, samoin kaunis kiviaihe portaan edestä ja pihaan tehtiinkin parkkipaikka. Ei kiitos sinne enää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululainen tieto-taito taas loistaa: sekoitetaan terassit ja patiot.
Kumma että kovasti väitellään muttei tiedetä edes ko. sonojen
merkitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image