Oulu

Kaleva testasi vegekebabin: Maku lähellä lihakebabia, annoskoko rahtarille sopiva

Park Puffetin vöner-kebab tarjoiltiin suurissa annoksissa, joissa kaikki ruoka-aineet ovat vegaanisia. KUVA: Heikki Uusitalo
Oulu 8.11.2017 19:07 | Päivitetty 8.11.2017 22:55
Anna Leinonen

Rotuaarin aukiolla sijaitseva Park Buffet toi vegaanisen vöner-kebabin Ouluun marraskuun ensimmäinen päivä. Kyseessä on ravintola, joka tarjoaa listalla olevien pikaruokien lisäksi muun muassa pitsoja sisältävän Herkkubuffetin sekä salaattibaarin. Ravintolan valikoimaan vöner-kebab sopii hyvin.

Vöner-annokset ovat täysin vegaanisia. Park Buffetissa vöneriä voi nauttia perinteisen kebabin tapaan ranskalaisten, riisin, salaatin tai pitaleivän kanssa. Ravintolan yrittäjiin kuuluva Christa Riekki kertoo, että ranskalaisia sisältävä annos on suosituin.

Vöner on maustettu hyvin

Pöytään saapuvat vöner ranskalaisilla -annos sekä pitavöner. Kumpikin annos on erittäin suuri, ja ensimmäinen ajatus on, että tästä ei kyllä jaksa syödä kaikkea.

Maultaan ruuasta tulee mieleen perinteinen kebab. Siihen lienee syynä vöner-kebabin mausteet sekä annoksen kastikkeet.

Varraskebabiksi leivotun vönerin siivut muistuttavat koostumukseltaan aika paljon perinteisiä kebab-siivuja. Vöner on kuitenkin hieman pehmeämpää ja lastut ovat pikkuisen paksumpia kuin useimmissa lihakebab-annoksissa.

Vaikka kasvisruuan ei tarvitse pyrkiä muistuttamaan lihaa, vegaaninen vöner on kuitenkin mielenkiintoinen lisä kasvisruokien joukkoon.

Park Buffetin annokset ovat tosin sitä kokoa, että yhdestä annoksesta riittäisi hyvin kahden hengen lounaaksi. Kummastakin annoksesta jäi ruokailun jälkeen lautaselle noin kolmasosa.

Oululaiset innostuneet vegekebabista

Riekki kertoo, että ensimmäisen viikon aikana vönerillä on riittänyt kysyntää.

Vegaanista kebabia tilattiin oululaisravintolaan ensimmäisellä kerralla reilusti, mutta jo muutaman päivän jälkeen sitä tilattiin lisää.

– Positiivista palautetta on tullut. Ne, jotka syövät lihaa, ovat yllättyneet vönerin mausta. Myös vegaanit ja kasvissyöjät ovat kehuneet, Riekki kertoo.

Ravintola otti vönerin ruokalistalle testimielessä. Ensimmäisten päivien perusteella näyttää siltä, että vöner jää todennäköisesti valikoimaan.

– Se on lyönyt hyvin läpi, Riekki sanoo.

Hän sanoo, että vöner on tuonut ravintolaan myös uutta asiakaskuntaa.

– Usein joku porukasta on vegaani, ja se vaikuttaa ruokapaikan valintaan, hän toteaa.

 

Korjattu kello 22.55: Jutussa parissa kohdassa väärin kirjoitettu ravintolan nimi.

Park Buffet

Osoite: Kirkkokatu 17, Rotuaarin aukio

Lounas: Herkkubuffet, jossa pitsaa, wingsejä, kebabia, ranskalaisia perunoita, nakkeja, riisiä ja salaattia. Ruokajuomana limsa, kivennäisvesi, maito, mehu tai jäävesi. Puffet sisältää kahvin. Puffetin lisäksi tarjolla

muun muassa vöner-ruokia ja salaattibaari.

Lounaan hinta: Noutopöytä aikuisille 9,00–9,90 euroa, vöner-annokset 12,50–13,50 euroa ja salaattibaari 7,90–9,90 euroa.

Miljöö: Kalusteet ja niiden sijoittelu luovat perinteistä pikaruokalatunnelmaa. Pöydät ovat hieman ahtaasti. Isoista ikkunoista mukavat näkymät Rotuaarin aukiolle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei ole tullut vielä vastaan yhtäkään kasvissyöjää joka ei syö lihaa sen maun takia. Mielestäni hyvin paistettu pihvi on parasta mitä ikinä voi syödä. Mutta ei kenellekkään voi pieneen päähän mahtua että jotkut perustavat ruokavalintansa muuhunkin kuin makuaistien varaan. Voitteko mitenkään kuvitella että jokin asia maailmassa olisi tärkeämpää kuin oma makuaistisi?? Kertakaikkisen käsittämätöntä!

Syyt olla syömättä lihaa voivat olla terveydelliset:kebabliha on luokan 1 karsinogeeni eli sen tiedetään faktana aiheuttavan syöpää, prosessoitu liha kuten kebab on jyrkästi yhdistetty kuolleisuuteen, lihassa on tyydyttynyttä rasvaa, estrogeenia (naishormonia), kolesterolia, hemirautaa joka on pro-oksidantti (siinä missä kasveissa on 64 kertaisesti anti-oksidantteja verrattuna eläinperäisiin ruokiin)...

ympäristönäkökulmat: karjanhoito kattaa noin kolmanneksen koko maanpinta-alasta ja tuottaa 51% kasvihuonepäästöistä ja on ensisijainen syy kaikkien lajien sukupuuttoon, merien kuolleisiin alueisiin, veden saastumiseen ja luontaisten elinalueiden tuhoutumiseen.

Sitten on tietysti eettiset näkökulmat. Mutta MISSÄÄN vaiheessa syy ei ole maku. Kuinka rautalangasta asia tarvitsee vääntää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi näiden vegeläisten ruoka pitää sitten maistua lihalle, kun sitä ei kerran haluta syödä?
Vöner pitää maistua sille salaatille niin kuin salaatti maistuu, eikä lihalle.
Kasvismussuttajien legot kuluvat lihansyöjiä nopeammin ja näin veget kasvattavat jälleen yhteiskunnan varoja muita enemmän.
Syökää lihaa, niin pysytte kunnossa, säilyy hampaat kondiksssa ja saa soppatorvi hyvin möyhennettyä ravintoa päästää putkeen savettumaan.
Joulukin taas lähestyy vääjäämättä, joten syökää sikaa, syökää sikaa!
P.S. Ottaakohan joku tosissan kommenttini, vaikka se täyttä totta onkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen rahtari ja syön todella pieniä annoksia. Lautasella on puolet kasviksia tai salaattia. Loput jotain terveellistä pääruokaa. Toivoisin, että tällaiset ruoat olisivat isompia annoksia. Tiedän monia konttoreissa istuvia, jotka syövät todella paljon ja rasvaista ruokaa. Nämä painoindeksiltään yli 28:t kyllä pettyvät pieniin annoksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhutaanko tässä useammastakin eri ravintolasta? Ensin Park Buffetista ja sitten Park Puffetista. Tsempatkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli kasvissyöjät haluaa jauhoja jotka maistuu lihalle ? Eiköhän se oikea liha olisi parempi vaihtoehto

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki ei halua syödä lihaa eettisistä syistä, vaikka heidänkin mielestä lihan maussa ei ole vikaa. Minäkin kaipaan ihan hulluna ribsejä, hiillosmakkaraa, verilättyjä... Mutta tarkemmin kun mietin,en voi niitä syödä enkä ole syönytkään kohta viiteen vuoteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinkahan on tuollainen sitten terveellinen? Jotenkin tuntuu että kaikkein terveellisin olisi rehellinen liha.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on kebab ja pizza oikein terveysruokaa!

Niin siis tuskinpa ne pikaruoat on lihaversioinakaan kovin terveellisiä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitääpä ottaa asiaksi kävästä ainakin tutustuun tuohon.. Saksassa söin dönereitä, ja olivat hurjan hyviä .. uutisesta saa mielikuvan, että voisi odottaa about samaa :) ..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suosin ennemin oikeita kasviproteiineja. Vöner käytännössä vehnäjauhoa ja vettä.. ei ole terveellinen vaihtoehto. Tosin niille, jotka eivät osaa syödä kasvisruokaa ilman että se on lihankorvike, saattaa maistua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ollut (vielä) noutopöydässä, mutta on ihan tosi hyvää, mausteista ja hyvä koostumus. Suosittelen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

97
Vihreät vaatii kunnianhimoista ilmastobudjettia - lentovero käyttöön, eläintuotteiden verotus selvitettävä
56
Sipilä torjui irtisanomislain vaihtoehdoksi tarjotun mallin: "Ei alenna riittävästi työllistämiskynnystä"
54
Pitkät sairaanhoitomatkat kismittävät Ylikiimingissä ja sen kuuli myös kaupunginjohtaja – "Eikö sillä summalla muka saisi lääkäriä käymään paikan päällä"
53
Hallitus ei vielä voi juhlia työllisyystavoitteen täyttymisellä – työllisyysaste jämähtänyt kuukausiksi 71,7 prosenttiin
39
OSAOn rehtori ja sairaanhoitopiirin ylihoitaja kannattavat testien palauttamista hoitoalalle – "Potilasturvallisuus on ennen kaikkea tärkeintä"
35
Teillä siirrytään talviajan nopeusrajoituksiin – rajoitukset tulevat voimaan loppuviikosta
34
Ulkomaiset rekat verolle Suomessa, kotimaiselle raskaalle liikenteelle esitetty tienkäyttövero palautuisi käyttövoimaveron alennuksena

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Satakunnan ja Pirkanmaan maakunnissa sohjoisten teiden vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millä keinoin Ay-liikkeen valtaa saadaan rajattua?

Ay-liike pelkää kuollakseen neljää asiaa: Ensimmäinen on työehtosopimusten yleissitovuuden poistaminen. Toinen on se, et... Lue lisää...
Stella Polaris

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image