Oulu

Kaleva mittasi Oulun uimavesien lämpötilat – Nallikarissa lähes 10 astetta kylmempää kuin vuosi sitten

Mittaustyyli on sama kuin viime vuonna: toimittaja kahlasi polvenkorkuiseen veteen ja odotti, että mittarin lukema pysyy paikallaan. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 12.7.2019 9:57 | Päivitetty 12.7.2019 10:53
Sonja Haapala

Joissain paikoissa Oulun uimarantojen vesi on ulkoilmaakin lämpimämpää.

Kaleva mittasi torstaina iltapäivällä Oulun uimarantojen vesien lämpötilat Nallikarissa, Tuiran uimarannalla, Pikisaaren Kuusisaaren puoleisella hiekkarannalla, Lämsänjärvellä ja Valkiaisjärvellä.

Mittaus suoritettiin viime vuonna samalla mittarilla samoissa kohteissa heinäkuun 12. päivä, jolloin ennätyskuuma kesä oli kerinnyt lämmittää vedet parhaimmillaan jopa 23 asteiseksi.

Tämän vuoden korkein mittaustulos oli viisi astetta edellisvuotta viileämpää, vaivaiset 18 astetta, joka mitattiin Lämsänjärvellä kuten viime vuodenkin lämpimin tulos.

Järvivedet ovat tällä hetkellä ykköspaikkoja vesileikeille. Mittauksen toiseksi lämpimin uimavesi löytyi Valkiaisjärveltä, jossa mittari kipusi 16 asteeseen. Edellisvuoteen verraten veden lämpötila oli kuitenkin lähes 7 astetta alhaisempi.

Oulujoen varren ja suiston rantojen uimavesi oli 15-asteista. Sama tulos mitattiin sekä Pikisaaresta Kuusisaaren puoleiselta hiekkarannalta että Tuiran uimarannalta.

Jälkimmäiseltä mitattiin viime vuoden kylmin tulos, 19 astetta, joka on silti asteen lämpimämpi kuin tämän mittauskerran korkein lukema.

Kylmintä oli tällä kertaa Nallikarissa, jossa mittari näytti 13 astetta. Viime vuonna saatu lukema oli 22 astetta.

Merenrannan hyytävä tuuli toi oman mausteensa mittaamiseen, kun toimittaja kahlasi kauemmas matalasta rannasta.

Mittaukset suoritettiin laskemalla lämpömittari parinkymmenen sentin syvyyteen vedenpinnan ollessa polven korkeudella. Ulkoilman lämpötila oli torstaina iltapäivällä noin 13 astetta, eli yhtä kylmää kuin viilein mitattu uimavesi.

Ilmatieteen laitoksen meripalveluista kerrotaan, että meren lämpötila on vuodenaikaan nähden melko tavanomainen.Perämeren lämpötilaa kauempaa rannikolta mittaava poiju näytti heinäkuun alussa 10 astetta ja nyt noin 12 astetta. Pitkän ajan tilastojen mukaan 12-asteinen merivesi on hyvin tyypillinen lukema heinäkuun alussa.

Viime vuonna tähän aikaan meren lämpötila oli poikkeuksellisesti jopa 18 astetta.

Merivesi on lämpöisimmillään heinäkuun lopussa ja elokuun alussa. Matala rantavesi voi lämmetä todella nopeastikin, meripalveluista kerrotaan.

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

Joku salaperäinen taho manipuloi säätietoja ja -satelliiteja. CIA vai FSB, Petri Takala ja Jopen Ajan Ennustajat? Liittyykö se uusiin hävittäjiin ja niiden valmistajaan? Yrittääkö joku taho saada uuden varustelukierteen ja wanhan hywän ajan nousukauden raskaaseen perusteollisuuteen työllisyyden ja pörssisijoittajien eli meidän kaikkien parhaaksi 1789-1918 kilpavarustelun ja uusien keksintöjen, kuten junan ja rautatien, puulaivojen muuttaminen rautaisiksi ja auton ja konekiväärin keksiminen. Jälkeen rakennus kesti 1918-29 ja 1929-39 nousukautta seurasi 1939-45 sodat ja 1946 - 90 uudet keksinnöt ja teollisuuden ja sitten on ollut normaalia Vihreän liiton ennustamaa lamojen ja piristymien nousukausien vuorottelua. Eli Suomen pitää rakentaa oma sotateollisuus ja myöntää Ahvenanmaalle itsenäisyys ja ruveta bulvaanina verottamaan ja rullaamaan Itämeren liikennettä ja kun uudet reitit on keksitty , perustaa Ahvenanmaalle Kasino ja Viihdetalo vyöhyke Las Vegasin, Intiaanireservaattien ja Hampurin tavoin . Niin eiköhän Forecan ja Ilmatieteen tilastot palaa normaaleihin arvoihin ja vedetkin lämpene ja kylmene veljekset kuin kyljykset eivät ole vakiolämpöisiä. Nallikarin vedet ovat nyt mukavia vesilläoloon ja vähemmän limanuljaskoja ja -leviä sisältäviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin hyvä asia. Heti huomaa miten Rinne on saanut ilmastonlämpenemisen kuriin! Hyvä vasemmisto, jauhot suuhun porvareille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvä syy pittää talaviturkki päälä valamiiksi ensi talaveen asti niin tarkeneepi sitten.
%DD

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan jonku kesätoimittajan täysin turha juttu uimavesien lämpötiloista ja vielä verrata viimmekesän vedenlämpöihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka vesi on kylmää, niin mittaaja on nätti ja saa kylmän elementin näyttämään kivemmalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tämä ilmaston muutos vouhotus ois syytä kieltää se on vain yks tapa kyniä lisää rahaa sillä joku rikastuu tässäkin tapauksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rikastuminen pitäisi ihan yleisesti kieltää.

Tulee paha mieli aina jollekin, joka ei ole itse tehnyt asioidensa eteen koskaan yhtään mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verot nousee ja lämpö laskee🤑🤑🤑 Saattaa vappuna sataa satasia💸💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime kesä oli normaalista poikkeava, taas palattiin normaaliin. Voidaan siis rauhasa lämmittää sauna koivuhaloilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään hätää, poistetaan tämä vuosi tilastoista niin päästään ensi vuonnakin Gretan johdolla ilmasto marssille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmaston lämpeneminen ei edelleenkään tarkoita sitä, että säät lämpenisivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talvi lämpiää, kesä viilenee. Lopulta yksi ja sama vuoden aika, paitsi talvella pimeää, kesällä valoisaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No katotaanpa, eiköhän tule pian oikein kova pakkastalvi, takaan sen. Hellekesähän meillä olikin viime vuonna, joten se siitä kesä-ja talvilämpötilojen tasoittumisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuoden keskilämpötila on hiljalleen nousussa, kun asiaa tarkastellaan pitkältä aikaväliltä. Se ei tarkoita sitä, etteikö talvella olisi kovia pakkasia ja kesällä kovia helteitä. Kesällä voi olla ihan hyvin pitkiä kuivia kausia tai sitten rankkoja sadekausia. Ne vaihtelee vuosittain. Viime kesä oli todella kuiva, tämä kesä ei todellakaan ole kuiva. Ja nyt ei puhuta pelkästään rajakylän vuokratalon pihalla mitatuista sademääristä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

millä sen takaat? maksatko mulle 100000€ jos ei tulekkaan kohta kova pakkastalvi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

13:50
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa
13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Traktori ja henkilöauto kolaroivat Oulun Vasankankaalla
12:45
Postin työntekijät järjestävät mielenosoituksen Helsingissä – "Olemme jo kauan joustaneet, sietäneet ja kestäneet postitoiminnan alasajoa"
12:15
Rahaministeri Lintilä: Lentoveron sijaan Helsinki Vantaasta green hub – päästöt kuriin uusiutuvalla lentopolttoaineella
12:13
Maakotkan pesintä onnistui hienosti viime kesänä – Pohjoisen merikotkilla suurta vaihtelua eri alueilla
11:36
Pohojonen pöllyytys alkaa Pessimismimusikaalilla – esitys tuo esiin puolankalaisten laajan tunnekirjon harmituksesta tympääntymiseen
77
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
74
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
38
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
32
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
25
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
19
Tilataksi törmäsi edellä ajavan auton perään ja pakeni paikalta Oulunsalossa – Otaxi: Asia hoidettu poliisin kanssa kuntoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

233 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image