Oulu

Kaksi uutta tekniikan alan YAMK-koulutusta Oulun am­mat­ti­kor­kea­kou­luun, talotekniikka ja hitsausala

Oulu 22.5.2019 10:59
Katri Keskitalo

Oulun ammattikorkeakoulussa Oamk:ssa on syjsyn 2019 yhteishaussa tarjolla kaksi uutta ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta: talotekniikka ja hitsausala. 

Talotekniikan ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa opiskellaan ympäristöystävällisten kylmäaineiden käyttöä, perehdytään poikkeuksellisen vaativien rakennusten LVI-suunnitteluun sekä rakennusfysiikkaan ja fysikaalisten ilmiöiden mallinnukseen. Tutkinto antaa LVI-suunnittelijalle koulutukselliset valmiudet hakea poikkeuksellisen vaativien kohteiden suunnittelupätevyyttä, Oamk:n tiedotteessa kerrotaan. 

– Pohjois-Suomen alueella on menossa useita haastavia rakennushankkeita ja alueelle tarvitaan päteviä LVI-suunnittelijoita. Poikkeuksellisen vaativaa suunnittelupätevyyttä tarvitaan esimerkiksi yli 16-kerroksisissa asuinrakennuksissa ja hoitolaitosten erityisosastojen ilmanvaihdon suunnittelussa, kertoo koulutus- ja tki-johtaja Jouni Kääriäinen.

Talotekniikan koulutus on 60 opintopisteen laajuinen kokonaisuus, ja siihen voivat hakea kaikki talotekniikan korkeakoulututkinnon suorittaneet henkilöt, joilla on vähintään kolme vuotta työkokemusta tekniikan alalta. 

Hitsausalan ylempi AMK-tutkinto on myöskin 60 opintopisteen laajuinen kokonaisuus. Se on suunniteltu AMK-insinööritutkinnon suorittaneille henkilöille, jotka työelämäkokemuksen jälkeen haluavat kehittää strategisen osaamisen ja henkilöstöjohtamisen osaamista. Koulutus antaa opiskelijalle valmiudet hitsausalan johto- ja kehittämistehtäviin sekä yrittäjyyteen. Tavoitteena on myös mahdollistaa kansainvälisen hitsausneuvojan IWS-pätevyyden saavuttaminen, tiedotteessa kerrotaan.

– Hitsaavan tuotannon laatuvaatimukset nousevat koko ajan, ja koulutus antaa erinomaiset valmiudet pysyä muutoksen mukana. Tutkinto-ohjelman ytimenä on käytännönläheinen lähestymistapa hitsausalan kehittämiseksi. Koulutuksen suunnittelua ja kehittämistä toteutetaan yhteistyössä sekä kansallisten että kansainvälisten liike- ja korkeakoulumaailman edustajien kanssa, kertoo tutkintovastaava Vesa Moilanen.

YAMK-koulutukset toteutetaan pääosin verkko-opintoina työn ohessa. Koulutukset alkavat tammikuussa 2020. Syksyn yhteishakuaika on 4.–18.9.2019.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Lissää homehimmelien rakentajia. Vähemmän hyvä. Valmistuvat vielä suoraan seuraavaan lamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa... wunderbaumin vaihtamisen kylkeen saadaan kurssi hitsauskoneen päällelaittamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkintoja joista ei ole mitään hyötyä. Opetuksen taso on surkea ja vaatimustaso vielä heikommalla tolalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio, Enontekiö ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

217 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Vai halventava kirjoitus? Suorastaan rikastuttava kirjoitus tuo oli. 17E/h. Se on nuorelle hyvä palkka. Ota laiska neuvo... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image