Oulu

Kaksi uutta tekniikan alan YAMK-koulutusta Oulun am­mat­ti­kor­kea­kou­luun, talotekniikka ja hitsausala

Oulu 22.5.2019 10:59
Katri Keskitalo

Oulun ammattikorkeakoulussa Oamk:ssa on syjsyn 2019 yhteishaussa tarjolla kaksi uutta ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta: talotekniikka ja hitsausala. 

Talotekniikan ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa opiskellaan ympäristöystävällisten kylmäaineiden käyttöä, perehdytään poikkeuksellisen vaativien rakennusten LVI-suunnitteluun sekä rakennusfysiikkaan ja fysikaalisten ilmiöiden mallinnukseen. Tutkinto antaa LVI-suunnittelijalle koulutukselliset valmiudet hakea poikkeuksellisen vaativien kohteiden suunnittelupätevyyttä, Oamk:n tiedotteessa kerrotaan. 

– Pohjois-Suomen alueella on menossa useita haastavia rakennushankkeita ja alueelle tarvitaan päteviä LVI-suunnittelijoita. Poikkeuksellisen vaativaa suunnittelupätevyyttä tarvitaan esimerkiksi yli 16-kerroksisissa asuinrakennuksissa ja hoitolaitosten erityisosastojen ilmanvaihdon suunnittelussa, kertoo koulutus- ja tki-johtaja Jouni Kääriäinen.

Talotekniikan koulutus on 60 opintopisteen laajuinen kokonaisuus, ja siihen voivat hakea kaikki talotekniikan korkeakoulututkinnon suorittaneet henkilöt, joilla on vähintään kolme vuotta työkokemusta tekniikan alalta. 

Hitsausalan ylempi AMK-tutkinto on myöskin 60 opintopisteen laajuinen kokonaisuus. Se on suunniteltu AMK-insinööritutkinnon suorittaneille henkilöille, jotka työelämäkokemuksen jälkeen haluavat kehittää strategisen osaamisen ja henkilöstöjohtamisen osaamista. Koulutus antaa opiskelijalle valmiudet hitsausalan johto- ja kehittämistehtäviin sekä yrittäjyyteen. Tavoitteena on myös mahdollistaa kansainvälisen hitsausneuvojan IWS-pätevyyden saavuttaminen, tiedotteessa kerrotaan.

– Hitsaavan tuotannon laatuvaatimukset nousevat koko ajan, ja koulutus antaa erinomaiset valmiudet pysyä muutoksen mukana. Tutkinto-ohjelman ytimenä on käytännönläheinen lähestymistapa hitsausalan kehittämiseksi. Koulutuksen suunnittelua ja kehittämistä toteutetaan yhteistyössä sekä kansallisten että kansainvälisten liike- ja korkeakoulumaailman edustajien kanssa, kertoo tutkintovastaava Vesa Moilanen.

YAMK-koulutukset toteutetaan pääosin verkko-opintoina työn ohessa. Koulutukset alkavat tammikuussa 2020. Syksyn yhteishakuaika on 4.–18.9.2019.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Lissää homehimmelien rakentajia. Vähemmän hyvä. Valmistuvat vielä suoraan seuraavaan lamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa... wunderbaumin vaihtamisen kylkeen saadaan kurssi hitsauskoneen päällelaittamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkintoja joista ei ole mitään hyötyä. Opetuksen taso on surkea ja vaatimustaso vielä heikommalla tolalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

33
Björn Wahlroos antaa kyytiä Rinteen hallitukselle: "Yhtään julkista menoa ei leikata, eikä yksikään ammattiyhdistykselle epämieluisa työmarkkinauudistus etene"
29
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
28
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta
24
Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle – keräsi yli 60 000 nimeä
21
Iso urheilukortteli alkaa nousta Hiukkavaaraan – kuntosalin ja padelhallin käsittävä kuntokeskus saattaa olla pystyssä jo vuoden päästä
19
"Venäläiset ovat kauhean kiinnostuneita, missä sakon voi maksaa heti" – Virolaisille Suomessa rapsahtaneet sakot jäävät enimmäkseen maksamatta
16
Linnanmaan uimahallin rakentamista ei saa lykätä – on vaikea kuvitella, mikä julkinen investointi olisi parempi Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Maataloustuet.

118 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreä sisäministeri ?

Nykyhallituksessa on pelottavan paljon henkisesti lapsen tasolle jääneitä ministereitä. Lue lisää...
Todella huolestuttaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image