Oulu

Kaksi uutta tekniikan alan YAMK-koulutusta Oulun am­mat­ti­kor­kea­kou­luun, talotekniikka ja hitsausala

Oulu 22.5.2019 10:59
Katri Keskitalo

Oulun ammattikorkeakoulussa Oamk:ssa on syjsyn 2019 yhteishaussa tarjolla kaksi uutta ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta: talotekniikka ja hitsausala. 

Talotekniikan ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa opiskellaan ympäristöystävällisten kylmäaineiden käyttöä, perehdytään poikkeuksellisen vaativien rakennusten LVI-suunnitteluun sekä rakennusfysiikkaan ja fysikaalisten ilmiöiden mallinnukseen. Tutkinto antaa LVI-suunnittelijalle koulutukselliset valmiudet hakea poikkeuksellisen vaativien kohteiden suunnittelupätevyyttä, Oamk:n tiedotteessa kerrotaan. 

– Pohjois-Suomen alueella on menossa useita haastavia rakennushankkeita ja alueelle tarvitaan päteviä LVI-suunnittelijoita. Poikkeuksellisen vaativaa suunnittelupätevyyttä tarvitaan esimerkiksi yli 16-kerroksisissa asuinrakennuksissa ja hoitolaitosten erityisosastojen ilmanvaihdon suunnittelussa, kertoo koulutus- ja tki-johtaja Jouni Kääriäinen.

Talotekniikan koulutus on 60 opintopisteen laajuinen kokonaisuus, ja siihen voivat hakea kaikki talotekniikan korkeakoulututkinnon suorittaneet henkilöt, joilla on vähintään kolme vuotta työkokemusta tekniikan alalta. 

Hitsausalan ylempi AMK-tutkinto on myöskin 60 opintopisteen laajuinen kokonaisuus. Se on suunniteltu AMK-insinööritutkinnon suorittaneille henkilöille, jotka työelämäkokemuksen jälkeen haluavat kehittää strategisen osaamisen ja henkilöstöjohtamisen osaamista. Koulutus antaa opiskelijalle valmiudet hitsausalan johto- ja kehittämistehtäviin sekä yrittäjyyteen. Tavoitteena on myös mahdollistaa kansainvälisen hitsausneuvojan IWS-pätevyyden saavuttaminen, tiedotteessa kerrotaan.

– Hitsaavan tuotannon laatuvaatimukset nousevat koko ajan, ja koulutus antaa erinomaiset valmiudet pysyä muutoksen mukana. Tutkinto-ohjelman ytimenä on käytännönläheinen lähestymistapa hitsausalan kehittämiseksi. Koulutuksen suunnittelua ja kehittämistä toteutetaan yhteistyössä sekä kansallisten että kansainvälisten liike- ja korkeakoulumaailman edustajien kanssa, kertoo tutkintovastaava Vesa Moilanen.

YAMK-koulutukset toteutetaan pääosin verkko-opintoina työn ohessa. Koulutukset alkavat tammikuussa 2020. Syksyn yhteishakuaika on 4.–18.9.2019.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Lissää homehimmelien rakentajia. Vähemmän hyvä. Valmistuvat vielä suoraan seuraavaan lamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa... wunderbaumin vaihtamisen kylkeen saadaan kurssi hitsauskoneen päällelaittamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutkintoja joista ei ole mitään hyötyä. Opetuksen taso on surkea ja vaatimustaso vielä heikommalla tolalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

27.2.
Ilmastonmuutos vaikuttaa lintujen elämään monin tavoin
27.2.
Mitalipeleihin edennyt Kärpät ei rallatellut jatkoon ilmaiseksi HIFK:ta vastaan
27.2.
Thyssenkruppin hissiliiketoiminta päätymässä pääomasijoittajille – hinnaksi tuli 17,2 miljardia
27.2.
Leijona auttaa ja kehittyy – Lionsien hyväntekeväisyystoiminta on Suomessa erityisen suosittua
27.2.
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista
27.2.
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
27.2.
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Juuri siksihän tässä hommassa ei pärjääkään kuin robotit, TRJ, Pannari ja Milady. Muiden on ihan turha yrittää koska täm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image