Oulu

Kaksi ihmistä loukkaantui lievästi hen­ki­lö­au­to­jen ris­teys­ko­la­ris­sa Limingan Tupoksessa

Kahden henkilöauton onnettomuus sattui Tupoksessa keskiviikkoaamuna. KUVA: Lukija / Lukijan kuva
Oulu 11.9.2019 9:36
Taina Virolainen

Ouluntien ja Tyrnäväntien risteyksessä Tupoksessa sattui kahden henkilöauton kylkikolari keskiviikkona kello kahdeksan jälkeen.

Kaksi ihmistä loukkaantui lievästi onnettomuudessa ja heidät vietiin OYSiin tarkastettaviksi ambulanssilla.

Autot vaurioituivat kolarissa ja ne jouduttiin hinaamaan onnettomuuspaikalta.

MAINOS

Kommentoi

Todella typerä päätös oli tehdä tuo pisaraliittymä, on vain ajan kysymys milloin ensimmäinen kuolonkolari sattuu ko. risteyksessä.
On taas joku Insinööri päässyt toteuttamaan itseään, todella surkea esitys!
Oikea pullonkaula ruuhkaikaan !
Kyllä näkee että suomen liikennesuunnittelijat eivä ymmärrä liikenteen sujuvuuden kannalta yhtään mitään.
Olisi syytä käydä näiden suunnittelijoiden tutustumiskäynnillä esim. Saksassa , näkisivät vinkkejä miten suunnitellaan risteyksiä ja teitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Komppaan edellisiä kirjoittajia. Tuo pisararatkaisu tehtiin vissiin säästösyistä ja pieleenhän se meni. Ainoa oikea ratkaisu olisi ollut laittaa liikenneympyrä, mutta ilmeisesti se on kalliimpi kuin ihmishenki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiertoliittymä kiitos. Todella typerä tuo nykyinen risteys. Pitää varmaan jonkun kuolla ennenkuin mitään muutetaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä päivittäin kulkevana on helppo ymmärtää miksi risteys on yksi kolarialtteimmista koko seudulla (ja taisi olla koko maassakin jonkun ennen saarekeremonttia tehdyn listauksen mukaan). Ongelmahan on, että Ouluntien (eli etuajo-oikeutetun suunnan) liikenne on vain murto-osa risteävän liikenteen (Tupos-Tyrnäväntie) määrästä varsinkin ruuhka-aikoina. Liikennevalot, kiertoliittymä tai radikaali etuajo-oikeuden muutos (kolmiot/stop-merkit Ouluntielle eikä risteävälle tielle) lienevät ainoita ratkaisuja mitkä tähän tepsisivät. Ajokäyttäytymisen muutosta on aivan turha odotella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vois olla liikennevalot eli kiertoliittymä ihan jees... Kaikki ei osaa noudattaa STOP merkkiä. Tai eivät jaksa noudattaa ku ovat jo kymmenen minuuttia odottaneet jonossa notta pääsee ylittämään tien ABC-Tupos suunnasta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stop-merkki on pakollinen pysähtyminen. Ei siinä mitään aikarajaa ole. Jos siis odottanut 10 min, niin eiköhän pakollinen pysähtyminen ole toteutunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuopa onkin semmonen paikka, että siinä on pidettävä silmät auki, ja pään on myös käännyttävä. Aika kovia nopeuksia on tuossa vanhalla 4-tiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaistojen poistaminen ja pisaramallisten saarekkeiden rakentaminen aiheuttivat sen, että liikenteen sujuvuus risteyksessä on todella heikkoa. Tämä taas aiheuttaa sen, että liikennesääntöjen vastaisesti risteyksessä ajetaan väärää kaistaa, lähdetään todella pieniin väleihin ja käännytään vastakkaisesta suunnasta tulevien eteen. Lisäksi Ouluntietä ajavat ohittavat paikan usein suurella ajonopeudella. Ainoastaan lainrikkojia väistelemällä on enemmiltä onnettomuuksilta vältytty. Tilanteita on päivittäin, liikennesuunnittelijoiden ja lainvalvojien kannattaisi tutustua tilanteeseen, erityisesti runsaan liikenteen aikoihin klo. 7:30 ja 16:30.
Kiertoliittymä olisi oikea ratkaisu tähän kohteeseen, tällä saataisiin liikenne sujuvaksi mutta nopeudet alennettua siten, että kevyen liikenteen liikkuminenkin olisi turvallisempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä täysin naurettavaa että tästä risteyksestä ei voida tehdä valo-ohjattua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:13
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
18.9.
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä
18.9.
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
18.9.
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
18.9.
Kärpät otti Jukureista kotivoiton Raksilassa takkuisen pelin jälkeen, katso kuvia ottelusta
18.9.
NBA:n supertähti Stephen Curry ilmoittautui jo Yhdysvaltain olympiajoukkueeseen
18.9.
"Näillä budjettiesityksen miljoonilla päästään vasta 0,6 hoitajaan" – Työnantajat lisäisivät hoitoalan koulutusta, Tehy on toista mieltä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eurojackpot voittaja osti Toyota yariksen

Mikäs siinä, jos kehtaa ajella niin rumasti muotoillulla autolla, jonka ajo-ominaisuudet ovat lisäksi huonot. Moottori o... Lue lisää...
Yäkris

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image