Oulu

Kaijonharjun ke­hit­tä­mi­sek­si tuli 17 kil­pai­lueh­do­tus­ta – ehdotukset nähtävillä ensi viikosta alkaen

Kuvassa näkyy rajattuna suunnittelualue Linnanmaan ja Kaijonharjun alueella. KUVA: Europan 14-suunnittelukilpailu
Oulu 21.9.2017 9:26
Kaleva

Kaijonharjun kaupunginosan kehittämiseksi saatiin yhteensä 17 kilpailuehdotusta suuressa eurooppalaisessa arkkitehtuurikilpailussa.

Oulun kaupungin mukaan yliopiston pääkampuksen vieressä sijaitseva Kaijonharjun keskus ja sitä ympäröivä asuinalue on jäänyt kampusalueesta irralliseksi. Kilpailun tavoittena on luoda sille kaupunkimainen vision ja vetovoimainen identiteetti. Yliopistokampus ja Kaijonharjun keskus tulee toiminnallisesti ja kaupunkikuvallisesti yhdistää toisiinsa.

Kaupunkimaisuutta Kaijonharjuun saadaan Oulun kaupungin mukaan tiivistämällä, selkeyttämällä ja monipuolistamalla aluetta. Kilpailussa haettiin ideoita kaupunkielämää mahdollistaville paikoille, uusille palveluille ja pienille yrityksille.

Europan 14 -kilpailussa saatiin 17 kilpailuehdotusta Ouluun. Kilpailu on suunniteltu nuorille arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun ammattilaisille. Kaikki kilpailuehdotukset ovat nähtävillä 27.9.-17.10. välisen ajan Oulun yliopiston Innovation Arena Telluksessa sekä verkossa, jossa töitä voi myös kommentoida.

Näyttelyn avajaiset pidetään 27.9. klo 17 Tellus Innovation Arenassa Oulun yliopistolla

Kilpailun voittajat julkistetaan 1. joulukuuta Oulussa ja tavoitteena on jatkaa yhteistyötä voittajatiimin kanssa alkuvuonna 2018.

Europan 14 –kilpailussa on mukana noin 50 kilpailukohdetta vajaassa kahdessakymmenessä Euroopan maassa.

Suomesta mukana on kolme kohdetta: Kaijonharjun-Linnanmaan alue Oulussa, Helsingin Laajasalon kaupunkibulevardi sekä Tornion ja Haaparannan keskustat yhdistävä alue rajan molemmin puolin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ongelma on yliopisto. Onneksi sen enempää opiskelijat kuin henkilökuntakaan eivät kovin aktiivisesti vaivaudu paikalle . Mutta nyt kun ammattikorkeakoulu vielä tulee kampukselle, käy tila ahtaaksi - erityisesti parkkipaikkojen suhteen. No, järvien jäälle voi parkkeerata, kesällä nykyiset parkkialueet riittävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei koko maata voi kehittää. Paljonko tuohonkin kolhoosiin on syydetty rahaa 60-luvulta lähtien, eikä siitä mene edes kunnon tietä enään ohi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmakuvasta huomaa miten järkyttävästi tilaa on nyt hukattu. Tuonne olisi heti muuttamassa kymmenentuhatta asukasta jos vain joku rakentaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin! Ensin pitää hakata kaikki puut pois, sitten poistaa parkkipaikat, sitten vieriviereen korkeita kerrostaloja, kaupungin vuokrataloja.
Sen upeampaa slummia ei ole sitten missään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, näinhän se menee. Joka ikiseen paikkaan laitetaan vain näitä petonihökkeleitä kaikki luonnon arvot tuhotaan. Sääli miten ihminen tuhoaa ympäristöään. Ei ymmärretä miten tärkeä on säilyttää puustoa kaupunkialueella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, parempi olisi kai hakata ne puut kahdenkymmenen kilometrin päästä jotta yliopistolla työssä käyvät ja opiskelevat saavat ajaa neljäkymmentä kilometria päivässä. Sitähän kaikki haluavat...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin vuokralaiset voi muuttaa jonnekin suolle. Tuossa on kysyntää ihan omalla rahalla maksaville. Puita on ihan tarpeeksi siellä suon reunalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos tuonne menee teputteleen niin on kyllä sopivan tiheää rakentamista,ilmakuva vähän huijaa tuossa kun näyttää noin väljältä mutta sekin riippuu miten kuvan ottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiheää on verrattuna pudasjärven soihin. Väljää verrattuna jo vaikka Oulun keskustaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset asuvat metsässä - ihan kaikki. Sen huomaa, kun lentokoneella tulee Helsinkiin. Tämä väitetty metropolikin kurkkii puitten seasta, ainoastaan Helsingin niemi vähäpuisempaa aluetta. Suomessa ei ole oikeita kaupunkeja, vaan metsälähiöitä. Hyvä vai huono, siihen en ota kantaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kun tarpeeksi kelaa taaksepäin niin jopa ne oikeat kaupungit näyttävät kelluvan meressä. En ymmärrä miten kaupungin pinta-ala voi olla mittari kaupungin oikeellisuudelle kun kaupunki koetaan katutasosta ja normaali liikkuma-alue on ihmisillä pari hassua neliökilometriä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

KUINKA ALAS HALLITUS VOIKAAN MENNÄ

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

KUINKA ALAS HALLITUS VOIKAAN MENNÄ

"Kun itse kysyy ja itse vastaa.Saa mieleisiään vastauksia". Niinpä. Näin toimii Sipilän enemmistöhallitus ensi keskiviik... Lue lisää...
HESEKIEL

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image