Oulu

Kaijonharju pääsi suun­nit­te­lu­koh­teek­si suureen eu­roop­pa­lai­seen ark­ki­teh­tuu­ri­kil­pai­luun

Kuvassa näkyy rajattuna suunnittelualue Linnanmaan ja Kaijonharjun alueella. KUVA: Europan 14-suunnittelukilpailu
Oulu 13.2.2017 10:09
Kaleva

Oulun Kaijonharjun ja Linnanmaan muodostama alue on valittu suunnittelukohteeksi nuorille arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun ammattilaisille tarkoitettuun Europan 14 -kilpailuun.

Joka toinen vuosi järjestettävä Europan on maailman laajin arkkitehtuurikilpailu, johon osallistuu lähes 10 000 nuorta suunnittelijaa. 

Kaijonharju valittiin suunnittelukohteeksi, koska Linnanmaan vieressä sijaitseva alue on jäänyt kampusalueesta irralliseksi ja kaipaa uudistusta.

Kilpailun avulla haetaan ideoita siihen, kuinka yliopistokampus ja Kaijonharjun keskus saataisiin toiminnallisesti ja kaupunkikuvallisesti yhdistettyä vahvasti toisiinsa. 

– Oulun strategia on luoda Kaijonharjun-Linnanmaan alueesta elävä ja monipuolinen kaupunginosa, jossa on hyvät julkisen ja kevyen liikenteen yhteydet, kaavoitusarkkitehti Eini Vasu sanoo.

Suomesta mukaan pääsi myös Tornio-Haaparannan keskustan yhdistävä alue rajan molemmin puolin sekä Helsingin Laajasalon kaupunkibulevardi.

Tornio-Haaparannan suunnittelualue KUVA: Europan 14-suunnittelukilpailu

Kilpailu alkoi maanantaina. Se järjestetään samanaikaisesti vajaassa kahdessakymmenessä Euroopan maassa.

Suunnittelukohteita on noin 50, joista kilpailijat voivat jättää ehdotuksen yhteen tai useampaan. Kilpailijoiden tulee olla alle 40-vuotiaita.

Suomessa kilpailua koordinoi Europan Suomi Finland. Joka maassa kansallinen palkintolautakunta arvostelee kyseisen maan kohteisiin tehdyt ehdotukset.

MAINOS

Kommentoi

Hienoa! Kaikki metsäpläntit ja ruohikot poistetaan ja tilalle ladotaan asfalttia, betonilaattoja ja hyvin tarkkaan 5 m välein istutettuja valikoituja laatupuita tuomaan aitoa vihreyttä. Sekä voisihan nuo rakennukset korvata nykyaikaisilla hienoilla lasi-ja-teräs-rakennuksilla joista näyttää sojottavan erinäköisiä arkkitehtuurillisia tankoja eri suuntiin. Samalla noita suoria pyöräteitä voisi mutkistella kuten on jo muuallakin tehty. Rakentaessa on muistettava että naapuritalon seinä ja ikkunat tulee olla tarpeeksi lähellä ettei ikkunasta vahingossakaan näe mitään muuta, ei edes päivänvaloa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistava uutinen! Kaijonharjun keskusta on todella kulahtanut ja maankäyttö on hajanaista ja tehotonta. Oikea unelmatontti kehittämiseen! Puretaan pois 60-luvun laatikoita ja rakennetaan tilalle modernit opiskeilija-asunnot ja alakertaan liiketiloja, kahviloita, ravintoloita ja baareja. Avataan yhteys ja maisema yliopiston kampukselle siten että opiskelijat voivat hyödyntää Kaijonharjun ostoskeskuksen palveluita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkea ei tarvitse edes purkaa. Suorakulmaisen mutta harvan rakentamistavan ansiosta pihat voi täydentää kaupunkimaisiksi umpikortteleiksi esimerkiksi nurkkatorneilla.

On sinänsä hienoa että aikanaan on jätetty tämä mahdollisuus, vaikka neljänkymmenen vuoden ajan asukkaat ovatkin saaneet kärsiä keskeneräisyydestä.

Peltihallit ja tasakattomarketit saa helposti purettua ja ne ovat haukkuneet hintansa jo ensimmäisen viiden vuoden aikana eli tappiota ei tule omistajillekaan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:02
Diplomaattilähde: Turkin viranomaiset aikovat tänään tutkia Saudi-Arabian konsulaatin Istanbulissa - konsulaattikäynnin yhteydessä kadonneen toimittajan kohtalosta tarjolla vain spekulaatioita
13:55
Oulun kierrätyskeskus suljettuna kahden viikon ajan
13:54
Eduskunnan jättävä Antero Vartia on perustanut säätiön torjumaan ilmastonmuutosta
13:49
Ilmastonmuutos tuo eteläisiä sienilajeja pohjoiseen - suppilovahvero on hivuttautunut vuosien saatossa Lappiin asti
13:28
Poikapingviinipari sai lahjaksi aidon munan ja alkoi hautoa sitä
13:23
Airiston Helmi -tutkinnassa vangitut vaativat vapauttamistaan – asianajajan mukaan vangitsemisen jatkaminen olisi kohtuutonta
13:21
Kärpät risteilee fanien kanssa marraskuussa – Odotukset maltilliset: ”Jos saamme yli sata kannattajaa mukaan, niin se olisi jo hieno asia”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

KUINKA ALAS HALLITUS VOIKAAN MENNÄ

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

KUINKA ALAS HALLITUS VOIKAAN MENNÄ

"Kun itse kysyy ja itse vastaa.Saa mieleisiään vastauksia". Niinpä. Näin toimii Sipilän enemmistöhallitus ensi keskiviik... Lue lisää...
HESEKIEL

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image