Oulu

Kahden henkilöauton välinen pe­rää­na­jo­ko­la­ri haittasi aa­mu­lii­ken­net­tä Pohjantiellä

Onnettomuus haittasi aamuliikennettä. KUVA: Lukijan kuva
Oulu 11.2.2020 8:00 | Päivitetty 11.2.2020 9:28
Heikki Uusitalo

Oulun Pohjantiellä sattui tiistaiaamuna liikenneonnettomuus, joka haittasi etelän suuntaan matkaavaa aamuliikennettä.

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuus oli kahden henkilöauton välinen peräänajotilanne.

Onnettomuusautoissa oli kaikkiaan kolme henkilöä, joista kaksi vietiin sairaalaan tarkistukseen. Vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin.

Autoihin tuli pelastuslaitoksen mukaan peltivaurioita.

Onnettomuuspaikka oli Iskon liittymästä jonkin matkaa etelän suuntaan.

Hälytys onnettomuudesta tuli noin kello 7.35.

Päivitetty kello 8.26: Lisätty tiedot vahingoista ja päivitetty onnettomuuspaikan sijaintia.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Kyllä tähtikeulassa pitäisi olla keulassa kk vakiovaruste, että saisi laskia sarjan muutakin kuin ärräpäitä tarvittaessa. Tähtäinkihän on jo valmiina, sais laskia sillointällöin sitä kuuluisaa rattiraivoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haukiputaalta Kempeleeseen kolme kaistaa suuntaansa niin jo romuralli vähenisi todella paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös Jyväskylässä on ohitustie useiden liittymien kera , ei täällä lueta päivittäin kolareista kuten Oulussa. onko ajotavassa eroa? Väittäisin että on!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskinpa on eroa ajotavoissa. Ja sitä paitsi Oulussa ei tosiaankaan kolaroida päivittäin. Liikennemäärään nähden yllättävän vähän sattuu onnettomuuksia Pohjantiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on vähentynyt kolarit, koska siltatyön vuoksi 50 km/h nopeusrajoitus. Aiemmin kolareita oli päivittäin tai useamman kerran viikossa aamu- tai iltapäivä klo 16 ruuhkassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinulle alinopeutta ajavalle tiedoksi,että sellainen nimike kuin alinopeus on olemassa.Tieliikennelaista löytyy pykälä,että jos ajat muuta liikennettä hitaammin olet velvollinen siirtymään välillä sivuun ja päästämään toiset ohi.Köröttele ihan rauhassa vaan,mutta älä hermostu jos muut menevät ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tieliikennelaki 10.8.2018/729: 33 §: Muita ajoneuvoja olennaisesti hitaammin ajavan on kapealla tai mutkaisella ajoradalla taikka vastaantulevan liikenteen ollessa vilkasta ohituksen helpottamiseksi tarvittaessa vähennettävä nopeutta ja mahdollisuuksien mukaan annettava tietä. Ajoneuvolla saa tällöin tilapäisesti ajaa pientareella, jos se ei vaaranna turvallisuutta eikä estä tarpeettomasti muuta liikennettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on, mutta pykälän tulkinta perustuu nimenomaan sanoihin "Muita ajoneuvoja olennaisesti hitaammin ajavan". Mikä on olennaisesti hitaampaa ajamista? Esim. silloin, kun maantiellä joku ajaa 70 km/h nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h, niin varmasti on kyseessä muita ajoneuvoja olennaisesti hitaammin ajava. Olennaisesti hitaammin ei sen sijaan aja se, joka ajaa 70 km/h, kun nopeusrajoitus on 80 km/h. Olennaisesti hitaammin ajaa sen sijaan se, joka kyseisen rajoituksen alueella ajaa 40 km/h. Kyseessä lienee useimmiten traktori tai jokin muu työkone, harvemmin henkilöauto.

Tosin on todettava, että muita hitaammin ajavan henkilöautoilijankin kannattaisi vaikkapa ihan kohteliaisuudesta ja huomaavaisuudesta väistää bussipysäkille, jos perässä on jonoa ja ohittaminen hankalaa. Kannattaa googlata sanoilla "olennaisesti hitaampi", jolloin löytyy mm. Itä-Savon valaiseva pääkirjoitus aiheesta.

Vielä tähän perustelut hallituksen esityksestä 180/2017 vp, sivu 195:

Pykälän 3 momentti velvoittaisi muita ajoneuvoja olennaisesti hitaammin kulkevaa. Kapealla
tai mutkaisella ajoradalla, taikka vastaan tulevan liikenteen ollessa vilkasta, ohituksen helpottamiseksi
olisi tarvittaessa vähennettävä nopeutta ja mahdollisuuksien mukaan annettava tietä.
Ajoneuvoa saisi tällöin tilapäisesti kuljettaa pientareella, jos se ei vaarantaisi turvallisuutta eikä
estä tarpeettomasti muuta liikennettä. Säännös edistää liikenteen sujuvuutta maantieolosuhteissa.

En ehtinyt ko. esityksestä haeskella olennaisesti hitaammin ajavan määritelmää, joten kehittelin sitä itse viestini alkuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha tänne on kirjoitella ja valittaa muiden törttöilyistä liikenteessä. Ainoa asia jonka yksittäinen autoilija voi tehdä liikennekulttuurin parantamiseksi on, että noudattaa itse liikennesääntöjä ja hyviä tapoja, ennen muuta pitää riittävää turvaväliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luokattomasti suunnitellusta siltaremontista älyttömät kustannukset runsaiden kolareiden seurauksena. Surkeat on autoilijoiden ajotaidot Oulun alueella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkoham mikään instanssi laskenut kolarien kokonaismäärää nyt tie- ja siltaremonttien aikana? Vakuutusyhtiöiden korvaussummien täytyy olla todella merkittäviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linnanmaan insinöörit hurjastelee moottoritiellä mutta rampilla ei enää kantti kestä vaan ajetaan 60kmh. Rampilla on nopeusrajoitus 80kmh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linnanmaan insinöörit ovat aamulla menossa toiseen suuntaan (Iskosta pohjoiseen). Taisi nyt olla perinteinen tuulipukukansa koppimopoillaan liikkeellä, kiire ruokakauppaan punalapputuotteita hamstraamaan. Kiire loppui siihen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Mikäs tuossa? Kesäkelillä teen tuota joka kerta, jos vaan ei körrääjät ole tiellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se pohjantie semmoinen tienimike, että miltei päivittäin siellä jotain "kolisee".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haittasi myös pohjoiseen suuntaan liikennettä, kun urpot alkoivat ottamaan kuvia/tuijottamaan onnettomuuspaikkaa. Vauhdit tippuivat 50km/h tietämille 100 rajoituksella. Ei näin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakko ottaa kuvia kun lehdet maksavat saa anopille puuroa ostettua ja näyttää kuin hyvä elintaso on ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

22:47
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
22:02
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
21:23
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
21:09
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
19:46
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
19:45
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi
19:41
Tuuletus täynnä tunnetta – Oulun Pyrinnön 19-vuotias Samuel Purola täräytti 200 metrillä kotimaisen huippuajan 20,85
60
Jokaisessa julkisessa laitoksessa ei voi käydä vessassa Oulussa, vaikka kyseessä olisikin verovaroin kustannettu laitos – "Hädässä olevaa ihmistä yleensä autetaan"
47
Kätilöliiton mukaan huoli synnyttäjien ja vauvojen turvallisuudesta on maanlaajuinen – "Arvostammeko me uusien lasten syntymää ja perheitä satsaamalla heihin?"
41
Pohjois-Pohjanmaan museon kellarikerros jouduttiin sulkemaan – tutkimuksissa löydettiin terveydelle vaarallisia rakennusmateriaaleja
35
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"
34
"On vain ajan kysymys, milloin osastolla tapahtuu potilasvahinko" – Yle: Oysin kätilöt ovat huolissaan potilasturvallisuudesta ja kannelleet aville, vastuualuejohtaja kiistää väitteet
33
Puheenaihe: Keskittyykö uutismedia liikaa Suomessa? "Digitaalinen julkaisutoiminta syrjäyttää painettua mediaa, murros vaatii resursseja ja osaamista"
28
Suomen teillä kurvailee tuhansia alaikäisiä autoilijoita – 12 000 alle 18-vuotiasta sai viime vuonna poikkeusluvan, ja tuhansia hakemuksia on jonossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä ja aamulla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image