Oulu

Jyrki Hallikainen: Oulun torihotellin maan­ra­ken­nus­työt alkavat ensi viikolla – valmista tulee vuoden 2020 loppuun mennessä

Torihotellin työmaalla alkaa työt ensi viikolla. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 10.5.2019 14:38
Raimo Pirttikoski

Torihotellia Ouluun kaavaileva it-miljonääri Jyrki Hallikainen ei tunnu olevan moksiskaan siitä, että Oulun kaupungin mukaan hotellin pitäisi maanvuokrasopimuksen mukaan olla valmis jo 12. kesäkuuta.

Ulkomailla asuva Hallikainen kertoi Kalevalle sähköpostitse perjantaina, että työt hotellin tontilla alkavat lähiaikoina. Oulun torihotellihanke on ollut vireillä jo yli kymmenen vuotta.

– Ensi viikolla alkaa maarakentaminen ja ponttien asentamisen valmistelu sekä pintamaiden poisto tontilta. Urakoitsijan mukaan hotellikokonaisuus on valmiina puolentoista vuoden sisällä eli vuoden 2020 loppuun mennessä, Aasiassa parhaillaan reissaava Hallikainen kertoi.

– Tontilla tosiaan alkaa nyt tapahtua reippaammin, ja sitä kehitystä voi seurata aitojen ulkopuolelta ensi viikosta alkaen, toki turvallisen välimatkan päästä.

Oulun kaupungin mukaan hotellin tontilla on tehty vasta kaukolämmön siirtotöitä, eikä rakennuttaja vielä ole hakenut kaupungilta työmaajärjestelyihin liittyviä lupia.

Kaupunki on pyytänyt Hallikaisen MGP Services Oy:ltä selvitystä tontin maankäytöstä 21. toukokuuta mennessä.

Hallikaisen mukaan torialueella on tehty merkittäviä valmistelevia töitä jo viime vuonna.

– Siten työmaa on ollut jo käynnissä valmistelevien töiden osalta, Hallikainen toteaa.

Hallikainen myös kiittelee Oulun kaupungin virkamiehiä ja luottamushenkilöitä esimerkillisesti sujuneesta yhteistyöstä.

– Vuoropuhelu on ollut kaksisuuntaista ja ammattimaista, Hallikainen kehuu.

Julkisuutta kaihtava Hallikainen on Nokia-taustainen, Microcell-kaupoilla aikoinaan rikastunut sijoittaja ja liikemies, joka ei juuri ole tiedotellut tekemisistään. Hän on myös hurjaa vauhtia kasvaneen oululaisen Uroksen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja.

Oulun kaupunki odottaa lisätietoa

Forum24 kertoi torstaina Hallikaisen viestittäneen, että hanke käynnistyy suunnitelmien mukaan tässä kuussa. Oulun kaupungille Hallikainen ei ollut viestitellyt.

– Meille mitään tällaistakaan tietoa ei vielä ole tullut, Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki kertoi Kalevalle.

Matinheikin mukaan hotellihankkeen rakennuslupa on voimassa, mutta työmaajärjestelyihin liittyviä lupia puuttuu yhä.

– Esimerkiksi työmaakopeille pitäisi hakea meiltä sijoitusluvat. Joten ei siellä vielä pystytä edes aloittamaan rakentamista.

Vielä maaliskuussa kaupunki kertoi, että maankäyttösopimuksen mukaan hotellin pitäisi valmistua tämän vuoden loppuun mennessä.

– Tämä asia on tarkistettu maanvuokrasopimuksesta, ja aikataulu on vain tiivistynyt. Nyt odotamme vielä lisätietoa rakennuttajalta, Matinheikki sanoi.

Yhdyskuntajohtaja ei lähde ennakoimaan, miten kaupunki asiassa sen jälkeen toimii. Tontin omistaa kaupunki.

– Se menee sitten kaupungin poliitikkojen päätettäväksi, miten maanvuokrasopimukseen reagoidaan. Käytettävissä on kyllä koviakin toimenpiteitä, jos poliitikot niin päättävät. Eli sekin on mahdollista, että alueelle päädytään keksimään muuta käyttöä, Matinheikki arvioi.

Lue myös henkilökuva Jyrki Hallikaisesta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (131)

Antaapi olla viimeinen kerta.Tämä sekoilu on jo ennenkuulumatonta.Eikö Oululla ole toimivaa lautakuntaa tai johtajaa.Vaalien alla on tyrkyllä jos minkälaista lupaajaa ja selostajaa.Missä nämä "itämaiset" viisaat nyt ovat?Ehdolla Brysseliin ja Oulu on unohdettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viihtyisä iloinen tori olisi kaikkien kaupunkilaisten toive, mutta näin nämä suuret suunnittelijat pilaavat kaupungin parhaan paikan.

Nämä hämäräsopimukset ja kaavakiristykset ovat johtaneet aivan uskomattomaan sekoiluun kaupungin virkamiesten ja Hallikaisen välille ,pilanneet torin maiseman ja tyhjentäneet kauppahallinkin siinä sivussa. Miksei rakennettu gasthaus hotellia, sellainen siihen alun perin piti tulla. Kukaan ei usko enää koko homman rehellisyyteen saati toteutukseen. Saa olla jo loppu näille hotelli-sekoiluille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän tuo viivyttely ja omituinen käytös oulun kaupunkia kohtaan oikein johtuu ?

Yleensä rakennushankkeiden viivästyminen tuohon malliin johtuu siitä että aloittajalla on rahat loppu tai rahoittajat kaikonneet.

No tästä tapauksesta en tiedä sen enempää, ikävää tässä on ainakin se että yhden äijän holtittomasti keskenjäänyt-tai jätetty rakennusprojekti tukkii oululaisten yhteisen olohuoneen, siiis kauppatorin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melko surkea on oululaisten olohuone, jos tuo kuollut tori on se olohuone, voi huh huh taas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääasia että torihotellista näkee merimaisemia.Ei maailmalla kaikissa yöpaikoissa näy meriä.Vain siellä kerrostaloja. Ja matkailijoille pieniä putiikkeja,joissa tarpeellista. Ainakin suomalaisia lastenvaatteita.HelppoHeikkituottet pois laskuista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun katsot tarkaan hotellia niin sen edessä on Aitat, siis ei huoneista merelle näe, ja toisenpuolen huoneista näkee roskalavalle ja jätepuristimelle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin merelle? Tuosta on merelle 2 km matkaa eli ei sinne näy kuitenkaan. Ja kyllä maailmalla ja jo pelkästään Euroopassa on paljon, erittäin paljon hotelleja meren rannalla, siis oikean meren ei minkään pohjanmeren seisovan veden altaassa saatikka jokisuistossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutama ehdotus: parkkipaikat kirjaston takaa, nykyisen hotellin edestä ja torilta pois; autot siihen luolaan mikä sinne on maksettu. Torilta rumat pressuteltat pois ja tilalle esim. puisia aittoja/katoksia ja kunnolliset kalusteet missä istua ja syödä/juoda, nämä kaupungin ylläpitämänä ja edelleen vuokraamana. Vapautuville parkkipaikoille voi rakentaa hotelleja, kauppoja, uimaloita jne. kunhan jonkinlainen aukio jää väliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aita veks ja monttu täyteen vettä, ni meillähän onkin maauimala ja kaikilla hauskaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallikainen sopii täydellisesti Oulun kaupungin kulttuurihankkeisiin !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensimmäinen tehtävä on saada ko alueella oleva monttu umpeen ja aita pois aluetta rumentamasta.Aitat Kiikelin rannalta nopeasti pois omille paikoilleen.Aitat luvattiin siirtää takasin ja aikataulu oli lehtien mukaan maaliskuu 2019.Eipä aittoja näy.Sitten kun nk. hotellitontti on siistitty niin aletaan miettiä tulevaisuutta.Siihen asti alue käytetään tori ja myyjien tarpeisiin.Unohdetaan Hallikaisen jujutus.Tehköön hotellinsa minne tahtoo mutta ei Ouluun.Alueella asuvat ovat jo saaneet tarpeeksi katsella montun rumilusta.Ei varmasti Hallikainenkaan sietäisi omalla maallaan tuommoista rytörakennelmaa vuodesta toiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallikainen kiittelee kaupungin virkamiehiä esimerkillisestä yhteistyöstä. Lausunto osoittaa kuinka valtavasti miljonääri arvostelee virkamiehiä, joita voi halutessaan pompotella haluamallaan tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joko se Hallikaisen monttu on rippi-iässä? Hallikainen tekee kovan painostuksen alla vain minimihommat muutaman vuoden välein ja monttu pysyy. Sano minun sanoneen, että se on siinä vielä vuonna 2050.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkeen otsikoksi " OSAAVA OULU"
On samaa vähän kuin siinä kansansadussa -hiiri kissalla räätälinä-.
Ei tullu hallia tuli hallikainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Oulun päättäjät ole ajatelleet nyt oikein.
Annettu Hotellille lupa tuollaiseen paikkaan.
Johon olisi pitänyt suunnitella Kauppahallin laajennusta ja siihen liittyviä Torimyyjien kauppakeskusta, vanhaa vaalimalla,jossa olisi voinut käyskennellä kesällä, talvella ja huonollakin ilmalla.
Vanhan vaaliminen olisi ollut tärkeämpi.
Tuollaisen laatikko Hotellin paikka ei kuulu siihen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas Rakennetaan Home talo,Ja taas se puretaan kahden-kolmenkymmenen vuoden päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (131)

Uutisvirta

8:28
Kiinassa jo ainakin 56 viruskuolemaa, todettujen tartuntojen määrä lähes 2 000 – maa vastaa taudin leviämisuhkaan lisäämällä matkustusrajoituksia
8:00
Oopperajuhlien ketun apulaisesta tuli isona tiede- ja kulttuuriministeri: Hanna Kosonen haluaa, että lapset kaikkialla Suomessa saavat kulttuurikokemuksia Tilaajille
8:00
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
7:00
Päivän leffapoiminnat: Kotimainen lottokomedia latistuu lisänumeroihin – Anna-Leena Härkösen kirjan painokkaat puolet vaihtuvat löysään läpänheittoon
7:00
Keihäsmatkat-sarja on humalainen pätkä suomalaista matkailuhistoriaa – ensin ollaan kivassa kännissä ja sitten iskee krapula
7:00
Tietovuototutkinnassa epäiltynä oleva ex-tiedustelupomo johtaa valtioneuvoston Venäjä-hanketta
6:00
Tätä kunnanvaltuutettu Tuomas Okkonen pitää ongelmina Limingan päätöksenteossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

134 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Hyvä kirjoitus.👍 Lue lisää...
Pekkaxy54

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image