Oulu

Junat myöhässä pohjoisessa – Oulusta Rovaniemelle suunnannut Intercity-juna jäi yli kaksi tuntia aikataulusta

VR:n matkustajaliikenne on myöhästellyt pohjoisessa torstai-iltana. KUVA: Kimmo Penttinen
Oulu 10.10.2019 21:42
Heikki Uusitalo

VR:n matkustajaliikenne on myöhästellyt pohjoisessa torstai-iltana.

Intercity 415 Oulusta Rovaniemelle jäi VR:n verkkosivujen mukaan aikataulusta kaksi tuntia ja kymmenen minuuttia. Junan normaali lähtöaika on 18.30 ja saapumisaika 20.44.

Myös Rovaniemeltä etelään matkaavia junia on jäänyt aikataulusta. Näiden myöhästelyt ovat kuitenkin pienempiä kuin Intercity 415:n.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Onko kummempaa kuultu. Vuosina 1963 - 1975 kuljin paljon junalla Oulu-Helsinki väliä. Toisinaan lunta oli aikamoinen määrä kiskoilla, aura oli edessä ja aina oltiin aikataulussa. Oli pakkasia, ei haitannut. Mitä uudempaan aikaan mennään, kaikki käy vain huonommasti. Ihmeiden aika ei ole ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin muuten kirjoitellaan lentokoneiden myöhästelystä, jota tapahtuu koko ajan. Aika ajoin peruutetaan koko vuoro ja yhtiöt pahoittelevat aiheutunutta viivästymistä. Luulisi, että Oulu-Helsinki väli on tärkeä yhtiöille, mutta vasemmalla kädellä sita aika ajoin hoidellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei junan varaan voi luottaa Ei ainakaan työmatka liikenteeseen junaa ei voi käyttää. Ne jos mitkä ovat häiriöalttiita ja myöhästelevät jatkuvasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä esimerkki siitä, miten haavoittuvainen häiriöille on yksinkertainen rataverkko. Kaksoisraiteella vapaata ratakapasiteettia löytyy heti helpommin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huonoa tuossa oli tiedottaminen, Rovaniemeltä tuleva juna pysähtui Haukiputaan Asemankylän raiteelle odottamaan n 20:25 eli 7 min ennenkuin sen olisi pitänyt jo olla Oulussa 20:32. Siinä tuli sitten tiedotus, että juna odottaa etelästä tulevaa junaa ja vapaata raidetta etelän suuntaan.
ASia oli jo esim juna.net sivustolla tiedossa pitkään ennen tiedotusta, että tuokin juna myöhästyy 40min. Miksi siitä ei voinut tiedottaa aikasemmin junassa, kun se tiedossa oli?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä joukkoliikenteen suosiminen on aivan ok,mutta kauvanko työnantajasi hyväksyy töistä myöhästymisen ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on normaalia jos juna myöhästyy reilun kahden tunnin matkalla sen reilut kaksi tuntia eli kun lähtee matkaa Rovaniemeltä tai Oulusta Rovaniemelle niin se matka-aika kannattaa tuplata koska noita viivästymisiä sattuu todella useasti vaikka ei vielä ole edes talvi jolloin tulee routavaurioita tai sitten juna muuten vaan hyytyy talven alla. Normaalia maassa jonka talous on kuralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joulukuun puolivälissä VR muuttaa aikatauluja, ja ainakin iltapäivällä Oulusta etelään lähtevä IC26 muuttuu tuntia aikaisemmaksi. Seuraava juna lähtee kolme tuntia myöhemmin puoli viideltä. Haluavat ilmeisesti tukea lentoliikennettä huonontamalla iltapäivän yhteyksiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syynä myöhästymisiin oli Tuiran pohjoispuolelle hajonnut tavarajuna. Tavarajuna oli hyytynyt 18:30 ja apuveturi meni paikalle vasta kahdeksan aikoihin, koska apuveturin löytäminen ja ratakapasiteetin varaaminen on olevinaan niin vaikeaa. Myös apuveturin kytkeminen kesti ainakin 30 minuuttia. Hidasta, äärettömän hidasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veturin lämmittäminen vie muutamia tunteja, jotta paine ehtii kattilassa nousta, ja ei sitä Nokelasta niin helposti lämmintä veturia kykene löytämään. Eikä löytynyttä veturia saa heti ajaa täysillä, pitää ensin tehdä sisäänajo osatehoilla, jotta ei katkaise kampea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jarrujen tarkastus/koettelu kestää aikansa joten ihan heti ei pääse liikkeelle. Myöskin kestää aikansa että avustamaan menevään veturiin saadaan kuljettaja, sillä he eivät odota/päivystä varikolla että jos sattuu tulemaan jotain ylimääräistä työtä :)
Myöskin ratakapasiteetin varaamisessa kestää aikansa kun suunnittelija tekee sen ja väylävirasto sitten myöntää ratakapasiteetin. Nyt tosin taidettiin mennä vaihtotyönä apuun Max 35kmh

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

0:07
Kreikka järjesti myöhäisillan ottelussa yllätyksen – voitto Liechtensteinista riittää Suomelle EM-kisapaikkaan
15.10.
Kun yksi meni sisään, Teemu Pukki päätti tehdä toisen maalin samalla tavalla – Huuhkajat on nyt voiton päässä EM-kisapaikasta Tilaajille
15.10.
Mika Nurmela hehkui tyytyväisyyttä Huuhkajien voiton jälkeen, mutta kiisti tuhonneensa päävalmentaja Kanervan lippalakin
15.10.
Apuja ei tullut Ranskastakaan, Kärpät Skellefteå-voitosta huolimatta ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä – Manner: ”Emme pystyneet parempaan, joten emme jatkopaikkaa ansainneetkaan”
15.10.
Oulun Kiviniemeen tulee pätkä uutta raidetta, jota pitkin malmijunat ajavat Kainuusta suoraan etelään – Heikkilänkankaalle rakennetaan kilometrin pituinen sivuraide
15.10.
Kärppien ja Skellefteån kohtaaminen ratkesi vasta voittolaukauskilpailussa – katso kuvia ottelusta
15.10.
Säveltäjäkonkari Kaj Chydenius: "Jos teen sata laulua, ja niistä vaikkapa neljä ovat hyviä, loput 96 huonoa eivät haittaa tippaakaan"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yön aikana Kainuun maakunnassa ja Koillismaalla sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Pelkosenniemi ja Savukoski lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kenelle ilmainen ruokakassi kuuluu ?

Ilmainen ruoka kuuluu jokaiselle joka kehtaa sellaisen käydä noutamassa. Se on kuitenkin selvää säästöä vaikka rahaa ruo... Lue lisää...
Dick Nordic

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image