Oulu

Junat myöhässä pohjoisessa – Oulusta Rovaniemelle suunnannut Intercity-juna jäi yli kaksi tuntia aikataulusta

VR:n matkustajaliikenne on myöhästellyt pohjoisessa torstai-iltana. KUVA: Kimmo Penttinen
Oulu 10.10.2019 21:42
Heikki Uusitalo

VR:n matkustajaliikenne on myöhästellyt pohjoisessa torstai-iltana.

Intercity 415 Oulusta Rovaniemelle jäi VR:n verkkosivujen mukaan aikataulusta kaksi tuntia ja kymmenen minuuttia. Junan normaali lähtöaika on 18.30 ja saapumisaika 20.44.

Myös Rovaniemeltä etelään matkaavia junia on jäänyt aikataulusta. Näiden myöhästelyt ovat kuitenkin pienempiä kuin Intercity 415:n.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Onko kummempaa kuultu. Vuosina 1963 - 1975 kuljin paljon junalla Oulu-Helsinki väliä. Toisinaan lunta oli aikamoinen määrä kiskoilla, aura oli edessä ja aina oltiin aikataulussa. Oli pakkasia, ei haitannut. Mitä uudempaan aikaan mennään, kaikki käy vain huonommasti. Ihmeiden aika ei ole ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin muuten kirjoitellaan lentokoneiden myöhästelystä, jota tapahtuu koko ajan. Aika ajoin peruutetaan koko vuoro ja yhtiöt pahoittelevat aiheutunutta viivästymistä. Luulisi, että Oulu-Helsinki väli on tärkeä yhtiöille, mutta vasemmalla kädellä sita aika ajoin hoidellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei junan varaan voi luottaa Ei ainakaan työmatka liikenteeseen junaa ei voi käyttää. Ne jos mitkä ovat häiriöalttiita ja myöhästelevät jatkuvasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä esimerkki siitä, miten haavoittuvainen häiriöille on yksinkertainen rataverkko. Kaksoisraiteella vapaata ratakapasiteettia löytyy heti helpommin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huonoa tuossa oli tiedottaminen, Rovaniemeltä tuleva juna pysähtui Haukiputaan Asemankylän raiteelle odottamaan n 20:25 eli 7 min ennenkuin sen olisi pitänyt jo olla Oulussa 20:32. Siinä tuli sitten tiedotus, että juna odottaa etelästä tulevaa junaa ja vapaata raidetta etelän suuntaan.
ASia oli jo esim juna.net sivustolla tiedossa pitkään ennen tiedotusta, että tuokin juna myöhästyy 40min. Miksi siitä ei voinut tiedottaa aikasemmin junassa, kun se tiedossa oli?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä joukkoliikenteen suosiminen on aivan ok,mutta kauvanko työnantajasi hyväksyy töistä myöhästymisen ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on normaalia jos juna myöhästyy reilun kahden tunnin matkalla sen reilut kaksi tuntia eli kun lähtee matkaa Rovaniemeltä tai Oulusta Rovaniemelle niin se matka-aika kannattaa tuplata koska noita viivästymisiä sattuu todella useasti vaikka ei vielä ole edes talvi jolloin tulee routavaurioita tai sitten juna muuten vaan hyytyy talven alla. Normaalia maassa jonka talous on kuralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joulukuun puolivälissä VR muuttaa aikatauluja, ja ainakin iltapäivällä Oulusta etelään lähtevä IC26 muuttuu tuntia aikaisemmaksi. Seuraava juna lähtee kolme tuntia myöhemmin puoli viideltä. Haluavat ilmeisesti tukea lentoliikennettä huonontamalla iltapäivän yhteyksiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syynä myöhästymisiin oli Tuiran pohjoispuolelle hajonnut tavarajuna. Tavarajuna oli hyytynyt 18:30 ja apuveturi meni paikalle vasta kahdeksan aikoihin, koska apuveturin löytäminen ja ratakapasiteetin varaaminen on olevinaan niin vaikeaa. Myös apuveturin kytkeminen kesti ainakin 30 minuuttia. Hidasta, äärettömän hidasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veturin lämmittäminen vie muutamia tunteja, jotta paine ehtii kattilassa nousta, ja ei sitä Nokelasta niin helposti lämmintä veturia kykene löytämään. Eikä löytynyttä veturia saa heti ajaa täysillä, pitää ensin tehdä sisäänajo osatehoilla, jotta ei katkaise kampea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jarrujen tarkastus/koettelu kestää aikansa joten ihan heti ei pääse liikkeelle. Myöskin kestää aikansa että avustamaan menevään veturiin saadaan kuljettaja, sillä he eivät odota/päivystä varikolla että jos sattuu tulemaan jotain ylimääräistä työtä :)
Myöskin ratakapasiteetin varaamisessa kestää aikansa kun suunnittelija tekee sen ja väylävirasto sitten myöntää ratakapasiteetin. Nyt tosin taidettiin mennä vaihtotyönä apuun Max 35kmh

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

22:09
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille
21:04
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
21:00
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20:54
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20:47
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20:46
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20:19
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista
45
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
41
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
33
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
31
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
28
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image