Oulu

Jouk­ko­lii­ken­teen lasten Waltti-kortit pitää vaihtaa viimeistään ensi viikolla Oulussa

Muutoksella pyritään vähentämään lipputuotteiden väärinkäyttöä sekä kadonneiden korttien kuolettamistarvetta. KUVA: Teija Soini
Oulu 22.1.2020 13:25
Kaleva

7–16-vuotiaiden haltijakohtaisista Waltti-korteista luovutaan Oulun joukkoliikenteessä kesäkuun alusta alkaen. 

Jos lapsella on haltijakohtainen Waltti-kortti, se pitää vaihtaa ensi viikon perjantaihin 31. tammikuuta mennessä Oulu10-palvelupisteessä henkilökohtaiseen korttiin. Kortilla mahdollisesti oleva arvo voidaan silloin siirtää maksutta uudelle kortille.

Arvon voi siirtää myöhemminkin henkilökohtaiselle Waltti-kortille Oulu10-palvelupisteessä, mutta siirrosta veloitetaan käsittelymaksu 5 euroa ja korttipohjamaksu 3 euroa. Mukana tulee olla henkilöllisyystodistus.

Helmikuun ensimmäisestä päivästä lähtien lapsen haltijakohtaisella arvolipulla ei voi enää matkustaa.

Muutoksella pyritään vähentämään lipputuotteiden väärinkäyttöä sekä kadonneiden korttien kuolettamistarvetta.

MAINOS

Kommentoi

Varsinainen digikaupunki, heh
Heh! Myyty kortteja johon ei oo koodattu lasten ikää, eihän tätä uunoutta usko erkkikään. Ja nyt työssäkäyvät äidit ja isit ottaa vapaapäivän töistä jonottaakseen oulu kympissä uutta korttia koko päivän. Päättäjä vastuuseen, aika kallis uudistus, kokonaiskulu varmaan miljoonan verran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä?? Ja juurikin lasten kortit!! Kiva kun lapsi seisoo pysäkillä eikä pääse bussiin. aikataulu Vaihdolle ihan uskomaton!. Kuka päätti tämän, maksan sun palkkasi käymällä töissä! Maksaakseni veroja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi sentään Kaleva kertoo asiasta. Vasta kävin kortin tytölle laittamassa muutama viikko sitten. Ei kukaan sanonut tämmösestä. Höpö, höpö, että joukkoliikenne Oulussa saapi kiitosta.
Eikö ne tiiä mitä ne tekkee. Pitkä matka on lähtä esim Yli-Iistä vaihtaan korttia kun ei viikonloppuna kulje edes sitä yhtä bussia. Onneksi on oma auto ja se kulukee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oothan ihan varma että olliit ostanu haltijakohtaisen etkä henkilökohtasta korttia lapselle? En oikein jaksa uskoa että he myisivät enää niitä haltijakohtaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja valtuutetuille annetaan ilmainen kortti kaikkiin kunnan palvelupaikkoihin. Uimahalleihin yms. Ja lautakunnalle ilmainen kärppäkausikortti. Eli näin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä ei tietenkään Oulun joukkoliikenteen tiedotus voi suoraan sanoa, että ilmeisesti kaikki 7-16 vuotiaiden "lasten" kortit on haltijakortteja? Ihmetellä myös sopii sitä, että miksi tästä ei ole informoitu sähköpostitse kortille arvon lataajia, kun kuittaus ostoksesta ainakin sähköpostiin kilahtaa? Suorastaan älytöntä on se, että kirjautuessasi waltti -kaupan tilille, ei tule mitään ikkunaa, joka kehottaa vaihtamaan kortin uuteen tai edes tarkistamaan onko kyseessä vaihdettava kortti. Viimeiseksi ei voi kuin ihailla sitä, miten Oulun joukkoliikenne viime hetkellä, reilu viikko ennen kortin toiminnan loppumista, informoi asiasta paikallislehden uutisena. Vaadin veronmaksajana Oulun joukkoliikenteen julkista selvitystä tämän asian hoidossa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Waltti -kaupan saitilla ei kyllä korttitiedoissa näy muuta kuin se, että kyseessä on lapsen kortti. Oulun joukkoliikenteen informointi yhä samalla alkeellisella tasolla, kuin silloin joskus kun tämä Waltti -pelleily aikanaan alkoi. Muistaako vielä joku?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä jos en halua? Miksi kaiken pitää aina muuttua. Olisi mukavampaa maksaa yhä kolikoilla tai poleteilla. Tai leimata sellaista reikäkorttia. 🤔

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tästä informoidaan vasta nyt? Jos on informoitu aiemmin ja mennyt minulta ohi, niin miksi ei sähköpostilla ilmoitettu jo hyvissä ajoin haltijakortin omaavia ja/tai huoltajia? Mistä tietää onko kyseessä haltijakortti? Tilistä? Voipa Oulu kymppiin tulla hieman ruuhkaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitää asiakkaan maksaa kortin vaihto? Eikö Oulussa osata tehdä mitään oikein? Muutnkin julkiset linjat Oulussa on suomen kalleint ja huonointa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syrjäkylillä olevilla lapsilla on jotkut kortit mihin ei tarvitse ladata saldoa. Koskeeko tämä nyt niitä kortteja vai mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko joku kertoa, mitä eroa näillä haltijakohtaisella ja henkilökohtaisella kortilla on? Meidän pojalla on Waltti-kortti, jossa on kenttä käsin kirjoitettavalle nimelle. Kumpaa lajia tämä nyt on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli jatkossa, kun lapsi hukkaa korttinsa niin menettää kaikki ostetut liput/ ladatut rahansa. Ei kai näin voida tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korttirallilla varmistetaan että ainakin 20 prossaa waltti-matkustajista hukkaa arvonsa vuosittain. Kaksi kertaa olen hukannut rahani korttimuutoksissa, yli 100€. Ei riitä että 'kalevassa oli ilmoitus, ja netissä'.. Kyllä asiakkaan pitäisi saada kovat rahansa pois takautuvasti, oikeusturva koetteilla näissä korttikuplissa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image