Oulu

Joroisten siirtonurmi viheriöi Raatissa

Raatin uusitun stadionin siirtonurmen asennus alkoi maanantaina. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 5.10.2010 15:26
Heidi Hietala
Raatin uusitun stadionin siirtonurmen asennus alkoi maanantaina, koko kenttä tulee viheriöimään viimeistään perjantaina. Oululaisnurmen on tarkoitus olla pelikunnossa ensi keväänä.

"Asentamisen jälkeen nurmi tampataan, sitä kastellaan reilusti, pistetään painoa päälle ja toivotaan, että se alkaa juurtua. Keväällähän tämän työn onnistumisen näkee. On meillä tuohon onneksi takuu", naureskelee Oulun kaupungin liikuntalaitospäällikkö Matti Rautio.

Luonnonnurmi on etenkin pohjoisissa olosuhteissa haasteellinen hoidettava. Yleisurheilun lajisäännösten mukaan se on kuitenkin ainut alustavaihtoehto, moukarin kun pitää upota nurmikkoon. Kaupunki saattoi vain valita siirtonurmen ja siemenestä kasvatettavan nurmen välillä. Joroisista hankitusta ruohomatosta on iloa jo ensi keväänä siinä missä kasvatettava nurmi olisi vasta päästy istuttamaan.

Valinta sopii mainiosti myös nurmen tulevan pääkäyttäjän eli AC Oulun valmentajalle Juha Maliselle, jonka mielestä joukkue on tähän saakka toiminut 1950-luvun olosuhteissa. Keväällä tulee kertahyppäys 2000-luvulle.

"Olosuhteiden muutos on jalkapallossa älyttömän suuri. Kun pohja vaihtuu, pääsemme pelaamaan aktiivisempaa peliä, yleisöllekin Raatti on Castrénia parempi vaihtoehto. Valmentajan paineetkin vähenevät, sillä jos peli on huonoa, yleisö voi katsella komeita maisemia", Malinen tuumaa.

Raatin nurmi tullaan lämmittämään kaukolämmön paluuvedellä, lämmitykseen tarvittavat putket on asennettu nurmen alle jo aikaisemmin. Nurmi tulee olemaan Suomen pohjoisin lämmitettävä siirtonurmi.

"Lämmitettävyys pidentää täkäläistä nurmikautta molemmista päistä", myhäilee liikuntaviraston isännöitsijä Jari Leviäkangas.

Lue lisää keskiviikon Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image