Oulu

Jättimäinen myymälä tulossa Ouluun, varauksen tehnyt yhtiö on Newsec Asset Management – "Asiakas ei halua vielä nimellään julki"

Oulu 9.11.2018 6:48 | Päivitetty 9.11.2018 7:03
Antti Ervasti

Oulunportin tulevalta työpaikka- ja liiketoiminta-alueelta Perävainiolta yksi tontin varaajista oli peräti 37 000 kerrosalaneliön rakennukselle varauksen tehnyt yhtiö Newsec Asset Management.

Sen kokoisen rakennuksen täytyisi olla melkoinen, yli kaksi kertaa Limingantullin Prisman kokoinen pytinki.

Kiinteistöjohtaja Janne Mäkelä Newsec Asset Managementistä kertoo, että kauppakeskusta Oulunporttiin ei tule, mutta iso kauppahanke on suunnitteilla.

– Asiakkaamme toteuttaa mahdollisesti hankkeen, jos suunnitelmat ja selvittelyt näyttävät vihreää valoa. Vähittäiskaupan yksikköä tai kauppakeskusta siihen ei kaavakaan salli, hän selventää.

Tontille tulisi tilaa vievän kaupan yksikkö. Mäkelä sanoo, että sellaiset voivat olla rautakauppoja, autokauppoja, kodinkone- tai huonekalukauppoja.

– Asiakas ei vielä halua tulla nimellään tai suunnitelmillaan tulla julki. Sen hetki voisi olla ensi vuoden loppupuolella, jos kaikki onnistuu hyvin.

Aikataulusta Mäkelä kertoo, että kun kaupunki valmistellee kaavaa, kiinteistökehityksen neuvonantajana toimiva News Asset Management suunnittelee hanketta ja laskee taloudellisia mahdollisuuksia.

– Mahdollinen investointipäätös voisi syntyä aikaisintaan vuoden 2019 lopulla tai seuraavana vuonna. Tällaisiin isoihin hankkeisiin voi helpostikin aina tulla vuosi lisää. Sekin mahdollisuus aina on, että hanke ei jostakin tekijästä johtuen toteudu lainkaan, Mäkelä pohtii.

Tonttivarauksia Kaakkurin lähelle Oulunporttiin on muitakin, muun muassa kahdella autoliikkeellä.

Niiden toteutuminen ei ole Newsecin hankkeen onnistumisen edellytys, mutta hyötyä niistä Mäkelän mukaan olisi tietysti jonkin verran.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (211)

Täähän on jännempää kuin joululahjojen avaaminen! Itse luulen että siihen tulee Tokmanni myymälä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi täällä spekuloidaan kaupalla kun teksi sanoo suoraan ettei kauppaa voi tulla. "Vähittäiskaupan yksikköä tai kauppakeskusta siihen ei kaavakaan salli"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin pärjättäisiin kyllä ilman Ikeaakin. Pari kertaa olen Haaparannassa käydessä Ikeassa piipahtanut ja ne kerrat riitti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei täällä Ikea kannata koska Haaparannan Ikea on lähellä,sinnehän mennään yleensä
aivan vaan matkoille ja samalla käydään Ikeassa,kuka lähtis kaupungista matkoille kaakkuriin,perähikiälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kärkkäinen tai Ikea. Tuskin jälkimmäinen, koska Hapis on niin lähellä ja Oulun myymälä söisi kolmanneksen myynnistä. Kärkkäiseltä olisi hyvä veto, Ylivieskan tyyliin. Oululaiset tykkäävät asioida käkriäisellä, muutamasta vastarannankiiskistä välittämättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuu menestymään, monet kauppaketjut ovat sulkeneet ovensa ja yhtä moni riutuu konkkarin partaalla. Oulussa ei ole ostovoimaa, sen huomaa Valken aulasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos sinulla ei ole ostovoimaa niin tarkoita että muilla ei olisi. En tunne ketään köyhää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veikkaan että Eka-Market lopettaa Raksilassa ja siirtää toimintansa tälle uudelle tontille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuleppa jo tälle vuosituhannelle. Se market lopetti jo 80 luvulla. 90 luvulla se oli Euro market ja loppui sekin hauska.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan yhtä oikeaan osunut tulevaisuuden ennustus kuin muillakin selvännäkijöillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (211)

Uutisvirta

15:14
Näin syntyy oululaisten rakas herkku omenahyve nyt Kuopiossa – savolaiset sutkauttelevat vitsejä, mutta omenahyve saa ensimaistajilta täyden hyväksynnän Tilaajille
14:53
Poliisilla jättiratsia aamulla Oulussa, lähes 2 000 puhallutetun joukossa kaksi rattijuoppoa – toinen oli matkalla Alkoon, toinen äidinsä luota kotiin
14:44
Suuri sammutusajoneuvo hankittiin käytettynä Terrafamen palokunnalle – akkukemikaalitehtaan tuloon varaudutaan
14:30
Vaalikampanjoinnissa oli häirintää – Rinne kehotti kansanedustajia olemaan ihmisiksi
14:20
Presidentti Niinistö korosti kansanedustajille sitoutumista ja kansakunnan yhteistä etuja: "Ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön"
13:59
Tukes muistuttaa: Kuumaa kertakäyttögrilliä ei tule heittää roskiin, väärin hävitetty grilli aiheuttanut kymmeniä paloja
13:49
Poliisi järeästi varustautuneena paikalle, kun väkivaltarikoksesta epäilty linnoittautui kerrostaloasuntoon Rovaniemellä – operaatio kesti tunteja
56
Oikeusministeriön vaalijohtaja ei muista Oulun ennakkoäänestyspaikalla sattunutta vastaavaa virhettä – Seurauksena ainakin lain tulkinnan tähdentäminen vaalivirkailijoille
40
Kiinnostus aurinkoenergiaan kasvaa, mutta kunnianhimoisten tavoitteiden toteutuminen epäilyttää – "Ilmastoteko se varmaan meille on"
25
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
23
Oulun rakennusvalvonta lisää vuorovaikutusta arkkitehtuurimatkoilla ja aamukahveilla – katso esittelyvideo oululaisesta kulttuuriympäristöstä
23
Harkimo: "Harkitsemme Liike Nytin rekisteröimistä puolueeksi" – Yhden edustajan puolue saisi valtiolta tukea 148 175 euroa vuodessa
15
Jo lähes miljoona suomalaista täydensi viime vuonna veroilmoitustaan verkossa – Nämä asiat pitää ilmoittaa itse
10
Samalla kun varhaiskasvatus on ottanut huikeita positiivisia harppauksia, se on kärsinyt talouspoliittisista seurauksista Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

232 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Eläkejärjestelmämme on maailman kolmanneksi paras sanoo kansainvälinen tutkimus. Mikäs siinä sitten on niin nerokasta? K... Lue lisää...
JLow

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image