Oulu

Jari Sinkkonen: Tunnekylmyys kaikkein pahinta

Pelastakaa lapset ry:n ylilääkäri Jari Sinkkonen on luennoinut ennenkin Oulussa. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 30.11.2011 17:35 | Päivitetty 30.11.2011 17:40
Kaleva
Keskiviikkona Oulun Pohjankartanon juhlasalissa vanhemmuudesta puhuva Jari Sinkkonen sanoo, että pahinta, mitä vanhemmat voivat lastensa kasvatuksessa tehdä on tunnekylmyys. Se tarkoittaa, että lapset kokevat olevansa vanhemmilleen pelkkää ilmaa.

Sinkkonen on Pelastakaa lapset ry:n ylilääkäri, lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori. Hän on luennoinut ennenkin Oulussa, ja 500 ihmistä vetävä Pohjankartanon sali on ollut tupaten täynnä.

Tilaisuuden järjestää Nuorten ystävien Vanhempien akatemia --projekti. Sen tarkoitus on tukea vanhemmuutta jakamalla tietoa ja käytännön työkaluja perheitä koskevissa asioissa.

Lue lisää torstain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Pelastajaa Lapset ry:stä ja ylilääkäri Sinkkosesta tulee ensimmäisenä mieleen oululaisen ex-ministerin lapsen adoptointi Kiinasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunnekylmissä perheissä kasvaa narsistisia lapsia. Eläin emot osaavat hoivata poikasiaan hellästi. Mikä on mennyt nykyajan naiseen joka synnyttää lapsia mutta naisilta puuttuu täysin pienen lapsen hoivausvietti ja halu suojella lapsen kasvua ja kehitystä. Äidit haluavat vaan bilettää ja viettää helppoa elämää vailla vastuun kantamista lapsistaan tai lapsesta. Näillä nykyajan äideillä täytyy olla monta isää lapsilla ja nykyajan äideillä vaihtuu kumppanit yhtä tiuhaan tahtiin kuin kertakäyttö tavarat. Hoivaamisen ja pienestä ihmisestä välittämisen vietti on kadonnut niin naisilta kuin miehiltäkin. Tunnekylmyys on sitä ,että ei nähdä lasta ihmisenä eikä hellitä eikä rakasteta lapsia koko sydämellä ja sielullaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyisi palata takaisin vanhaan hyvään aikaan, jolloin lapset saivat kasvaa kotona kouluikään asti. Nyt heidät viedään jo pienestä pitäen päiväkotien suuriin, meluisiin ryhmiin taistelemaan paikastaan. Ei siinä mielestäni tunne-elämä voi kehittyä kovin suotuisasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunnekylmyys on ihan tavallista nykyajan porvariperheissä. Siellä kasvatetaan välittämään vain rahasta ja pinnallisista arvoista. Porvariperheet osoittavat välittämisensä ostamalla hienoja tavaroita lapsilleen ja antamalla runsaasti käyttörahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yritän olla mahdollisimman kylmä lapselle ja en ala räyhäämään sille. Jos vastaan samalla mitalla hänen raivopuuskaansa, niin tunnetta kyllä riittää. Mallioppimisen kannalta kylmä suhtautumien on rakentavampi. Keskustelalan sitten raivopuuskan jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ajeltiin tänään autolla kotiin teini-ikäisen tyttären kanssa. siinä iloisesti rupatellessamme mieleeni tuli mitä oma äitini minusta ajatteli kunolin pieni. ikinä ei rupateltu mitään, hän ei kysellyt tai ollut kiinnostunut tekemisistäni tai leikeistäni.... ymmärrän että silloin ei ollut tapana tehdä niin eikä varsinkaan osoittaa hellyyttä. Omien lasten kohdalla olen nyt yrittänyt toimia toisin ja se tuntuu hyvältä. ja omat iäkkäät vanhempanikin ovat mielissään kun heitä esim halaan. kyllä jokainen meistä voi katkaista tunnekylmyyskierteen, sillä siitähän siinä on usein kyse. periytyvästä tunnevammasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

minulla on hyvä äiti joka ei ole tunnekylmä mutta olen kohdannut ihmisiä jotka ovat vain ystäviä sen takia että on jotakin hyötyä eikö se ole tunnekylmyyttä.kyllä ihminen kaipaa aitoa kaveruutta ja ystävyyttä olipa ihminen kuinka vanha tahansa.jokainen on jonkun lapsi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Sinkkoselle. Tunnekylmyys oli ongelma myös minun lapsuudessani. Tunnekylmyys aiheutti mm. itsetunnolleni melkoisia vaurioita ja niitä ongelmia on setvitty aikuisena. Jotain kertonee sekin, että en ole 12 vuotta täytettyäni sanonut isääni isäksi ja äitiäni äidiksi....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä tunnekyllästettyjä lapsia riittää päiväkodeissa ja kouluissa. Jos oppilaan käytöshäiriön tai masentuneisuuden ottaa puheeksi vanhempien kanssa, syy on aina koulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinkkonen on ottanut kantaa myös esim. päiväkotien ryhmäkokoasiaan, kuten moni muukin professoritason asiantuntija.Miksi ihmeessä heidän kokemustaan ja kommenttejaan ei oteta todesta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lämmin kiitos Sinkkoselle! Kerroit juuri siitä, mikä on suurinta kärsimystä itselleni ollut lapsuudessa - ja joka on pitänyt käydä pohjia myöten läpi aikuisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinhän se on! Tavalla tai toisella lapset huomioimalla osoitamme, että he ovat olemassa ja ovat ihmisiä. Tietenkin paras olisi, jos lapsille voisi jakaa enemmän sitä positiivista huomiota. Mutta en tarkoita, että pitäisi paapoa ja totuutta väärällä tavalla positiiseksi muuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:53
Oululainen Zeffi tähtää suuruuteen online-kyselyiden miljardimarkkinoilla – "Kun seuraava vallanvaihdos tulee, aiomme olla markkinajohtaja"
9:00
Jenni ja Tero rakentavat modernia hirsikotia, jonka sisustuksessa puu saa näkyä, muttei hallita – Joka viides pientalo tehdään nyt hirrestä Tilaajille
9:00
Sähköauton latauspisteet kuuluvat työpaikoille ja taloyhtiöihin – hinta ei ole enää ylivertainen este puhtaammalle autoilulle
8:15
Aura Saarikosken valokuvissa sumu valtaa mielen ja maiseman: "Teoksissa on yritystä löytää vastauksia, mutta ne ovat tuhoon tuomittuja yrityksiä"
8:08
Kun kesätyöt ovat kiven alla, itsensä voi työllistää myös yrittämällä – haukiputaalaiset nuoret pyörittävät tilausleipomoa kotoa käsin
8:00
Mannerheim halusi itsenäistyneen Suomen hyökkäävän heti Pietariin – vastusti jyrkästi demokratiaa Tilaajille
8:00
Analyysi: Ihmeiden aika Slovakiassa ei ole vielä ohi – Suomi on todennäköisesti maailman paras maa pelaamaan Venäjän supertähtiä vastaan Tilaajille
18
Oulun kaupunginjohtaja: Sote-uudistusta kehitettävä palvelut edellä, maakunnan verotusoikeuden vaikutukset selvitettävä perusteellisesti
11
Kumpi tienaa enemmän euroedustaja vai kansanedustaja? – Brysselissä tilille voi kilahtaa kuukausipalkkioiden ja kulukorvausten lisäksi tuhansien eurojen veroton päiväraha
7
Jari Kurri on Jokerien uusi omistaja, mutta kuka todellisuudessa kantaa taloudellisen riskin seurasta?
5
Oulun torialueen kehittämisen umpikuja seurausta kaupungin liian sinisilmäisestä suhtautumisesta yrittäjän esittämiin suunnitelmiin Lukijalta
5
Euroopan jättävä Jyrki Katainen: Suomeen on helppo palata – Nyt mietin, mikä muu voi sytyttää kuin politiikka
4
Tämä mies tietää, mitä Salkkareissa seuraavaksi tapahtuu – "Glamour on kaukana meidän hommasta", Ville Muhonen kertoo mökillään Siikajoella
4
Fennovoima: Kaikki lupa-asiakirjat STUKille viimeistään keväällä 2021 – "Viime kesän jälkeenhän koko hankkeen aikataulu on muuttunut"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Pyörätiellä jalankulkijalla on oikeus valita kumpaa reunaa kulkee, oli koira tai ei. Lue lisää...
Tämä fakta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image