Oulu

Ja­lan­kul­ki­joi­ta ja pyöräilijöitä varoitetaan vaarallisen liukkaista kevyen liikenteen väylistä Oulussa

Arkistokuva. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 6.4.2018 6:28
Kaleva

Oulussa on annettu perjantaiaamuna liukastumisvaroitus jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Kevyen liikenteen väylät ovat paikoin vaarallisen liukkaita. 

Kevyen liikenteen väylillä keli on tänään haastava, sillä osa teistä on sohjoisia, osa vesijäällä ja väylille on muodostunut isojakin vesilätäköitä.

Ouluun on luvattu täksi päiväksi vesi- ja räntäsadetta. Lämpötila pysyttelee plussan puolella.

 

Katso paikkakuntakohtaiset sääennusteet Kalevan sääsivulta.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

Ensin menee hiekoitus lava-auto ja perässä 3min auraaja :D Meinasin kuolla nauruun. Olen koko talven polkenut ja polen päivässä 10-20km. Niin aivan uskomattoman huonossa kunnossa ollut kaksi talvea tiet. Ei se kaupungin kilpailun vika ole, vaan sen joka on voittanut !! Sehän on voittanut sen, että hän puhdistaa halvalla tiet ja voittanut. Missä ne pyörä agentit on?? Varmaan polkevat 100-800m kouluun tai töihin, mutta itsellä on yhteen suuntaan 8.7km 👍 Eilen oli jo sellaiset tiet taas, että tekisi mieli tehdä jotain asialle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin just, amatöörit eivät saa aurattua väyliä, kun lumi on sulana. Aamulla rapataan jäätyneitä uria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhessä pikku ylämäessä meinas takarengas sutostella. Muuten oli ihan hyvä ajella aamulla töihi. Joku minnuutti mäni enämpi ko norhmaalisti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä siinä on että niitä kenkien nastoja jokka tulee renksuilla kii ei ihmiset osaa käytää? Täällä itketään rokotiilin kyyneliä mutta ihte ei voija huolehtia mistään? Totta on kyllä että tänä talavena on pyöräteitten ja muitten kevyenliikenteen väylien kunnossa pito ollu paikotellen luokattoman huonoa.. vaan ei se täällä siitäkkän asiata nillittäminen mitään auta, ku ei auta palautteen lähettämine kaupungillekkaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on sitä uusinta teiden kunnossapitoa. Varoitus ilmoitus aamulla että on liukasta ja sohjoista.Talviauraus hoidettu huonosti nyt se näkyy sitten.
Olis talvella vedetty karhulla välillä niin nyt loput lumet sulais aika nopeasti.Eurot on tärkeämpiä kun ihmisten turvallisuus.Terveisiä Brnerille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuliko keli yllätyksenä kunnossapitäjälle? Suosittelen säätiedotusten seuraamista. Alkutalvesta kyllä hiekotettiin pyöräteitä hysteerisesti vaikka ei ollut liukasta. Loppuiko hiekka? Vai into?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keli on hankala hiekoittajalle nyt. Hiekka painuu nopeasti sohjosta ja jäästä läpi eikä pidä enää renkaan ja jään välissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Töihin on mentävä; kävellen tai pyöräillen. Iltavuorosta palatessa on yksi valoton tienpätkä, täytyy olla tosi varovainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulkuväylinen jääpinta täytyy heikoituksen lisäksi auraskalustolla kammata urille niin pito nousee entisestään ja edistää myös sulamista. Kulkuväylien hoitoa ei pidä lopettaa siihen kun lumentulo loppuu vaan hoitaa siihen asti kun tiet ovat sulat ja hiekka poistettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No on varmasti liukasta ku just ennen vesisateita liipataan tiet jääpinnalle ja siihen ei sitten kylvetä hiekkaa tai soraa. Sairaalalasku tulee perästä kaupungin tai urakoitsijan maksettavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittämätöntä kitinää taas, te kiittämättömät. Viime keväänä oli yhtä liukasta ja sohjoista, kuin nytkin. Ensi keväänä on taas yhtä liukasta ja sohjoista, kuin nytkin.
Yön aikana satoa vettä ja aamulla kaikki kevyen liikenteen väylät tulisi olla hiekoitettuna ja aurattuina!!??
Hiekoitus auttaa vain pienenpienen hetken, kunnes jää sulaa sohjoksi.
Ajakaa varovasti, joka kevät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä sohjoa ei osata aurata, vaan annetaan jäätyä. Aamulla raavitaan ja hiekotetaan. Hölmölaisten hommaa vuodesta toiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mää eilen puskin aamupäivällä oman taloyhtiön sohjot pois ennen kun vein koneen tallille. 45min myöhemmin ku tulin kotia se oli ihan yhtä pehmeä ja urilla ku ennen aurausta.

Se jää siellä alla ei oo sulana vaikka siinä joku sentti sohjoa onki päällä. Sitten kun sen sohjon siitä työntää pois niin se jää taas sulaa ja on uudet sohjot. Ihan joka vehkeellä ei pysty höyläämään sitä niin karrelle, että kelpais kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kieltämättä oli kyllä ihan tolkuttoman liukasta, talven pahin keli tähän mennessä. Onneksi pyörässä renkaat jotka pitää kelillä kuin kelillä. Pahinta oli se puolikova lumi/sohjo johon renkaat uppos, vaati reisiltä aika paljon. Eka kerta koko talvena jolloin olis kaivannut läskiä. Toivottavasti ei ole oyssi täynnä rannevammaisia tänään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saisivat nuo asuntoalueiden kadut edes aurattua.
Ajo urien syvyys yli 20 senttiä...
Eihän siinä tosin pahasti kaadu kun sohjoa on puolimetriä .
Ei tarvitse edes hiekoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tässä se tulos on sitte ku kevyenliikenteenväyliä ei hoijettu kunnolla talavi aikaan,,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvin ne on hoidettu, koko talven, muutamaa pätkää lukuunottamatta. Mutta ei tällaiseen keliin kukaan pysty varautumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä Lemmy höpötä. Paljonko pyöräilen, kun tuollaista väität. Oulussa on vuodesta toiseen kuukausi- kaksi, että pyöräily on mahdotonta. Sosetta ei aurata ajoissa illalla, vaan annetaan jäätyä urille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Uutisvirta

101
Oulunportista tulee jättimäinen suurten kauppojen alue – kaupunginhallitus hyväksyi kaavamuutoksen
73
Kolumni: Kannattaa yrittää ymmärtää Oskar Osalaa
70
Kelirikkokeväästä odotetaan normaalia, päällystetyt maantiet surullisessa kunnossa – "Teitä ei pystytä uusimaan, vaikka pitäisi"
64
Hailuodon siltahankkeen valmistelu etenee – kilpailutus alkanee syksyllä
39
Esikouluun jo 5-vuotiaana vai jatketaanko oppivelvollisuutta 18-vuotiaaksi? – Vihreät kannattaa molempia, perussuomalaiset ei kumpaakaan
37
Otto Karvinen korvaa pelikieltoon joutuneen Oskar Osalan illan Ilves-pelissä – Manner: ”Aina sattuu ja tapahtuu tällaisessa kamppailulajissa, kun tuon kokoinen pelaaja taklaa”
27
Kärpät kaatoi Ilveksen kolmannen kerran puolivälierissä – Oululaisten maaleista vastasivat Ville Leskinen ja Jussi Jokinen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Demarit esittää maidolle lisäveroa

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eikö töissä haluta käydä?

töissä käydään pakosta jos muuta elättämis mahdollisuuta ei ole Lue lisää...
pakko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image