Oulu

It­se­näi­syys­päi­vää vietetään Oulun seudulla pik­ku­pak­ka­ses­sa ja pilvisessä säässä, yöllinen lumisade voi huonontaa ajokeliä

Yön aikana ajokeli voi muuttua huonoksi lumi- ja räntäsateen vuoksi. KUVA: Hakkarainen Petri
Oulu 5.12.2018 10:48 | Päivitetty 5.12.2018 10:49
Heidi Peltonen

 

101-vuotista Suomea juhlistetaan Oulun seudulla melko pilvisessä säässä. Päivän aikana lämpötilat liikkuvat parin pakkasasteen ja nollan välillä.

Päivystävä meteorologi Nina Karusto Ilmatieteen laitokselta kertoo, että keskiviikon ja torstain välisenä yönä Ouluun voi sataa lisää lunta. 

– Lumisade kuitenkin väistyy yön aikana, Karusto toteaa. 

Lunta kertyy maan pohjoisosissa pääasiassa yhdestä viiteen senttimetriä.

 

Yöllinen lumisade voi huonontaa ajokeliä eritoten Lapissa ja Koillismaalla. Loskaisen kelin jälkeen jäätyminen voi aiheuttaa liukkautta niin ajoteille kuin jalkakäytävillekin. Ilmatieteen laitos on antanut lumi- ja räntäsateen vuoksi varoituksen huonosta ajokelistä torstaille aamuyöhön saakka.

Lumisateen väistyessä sää voi hetkittäin kirkastua. Karuston mukaan pohjoiseen päin liikkuu torstain aikana uusi matalapainealue, joten itsenäisyyspäivä on Oulussa todennäköisesti melko pilvinen. 

Viime vuonna itsenäisyyspäivää vietettiin poutaisessa pakkassäässä. Kylmintä oli Pohjois-Lapissa, jossa lämpötila oli 25 ja 30 pakkasasteen välillä. Erityisen kylmässä säässä itsenäisyyspäivää vietettiin vuonna 1985, jolloin Sallassa mitattiin -37,6 astetta. 

Lämpimin itsenäisyyspäivä taas oli vuonna 2006, jolloin Salossa mitattiin 10,8 astetta lämmintä. 

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

15.2.
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15.2.
Latvalalle karmea pettymys Ruotsin MM-rallissa – "Yritin ajaa liian kovaa suhteessa olosuhteisiin"
15.2.
Kempeleläinen Emmi Pälvilä on palkintosijoja kahmiva magneetti – lehtien ja kirjeiden lajittelu Postissa vaihtuu hetkessä cheertanssiin
15.2.
Ministeriö aloittaa jätelainsäädännön uudistamisen – Muutoksen taustalla on uusi EU:n jätedirektiivi
15.2.
Trumpin törkeys oli Nastyn alkusysäys – Koreografi Susanna Leinonen: "Tuntuu, että luisumme taaksepäin naisten oikeuksissa"
15.2.
Kun Tiina, 40, kokeili seksin myymistä ensimmäisen kerran, hän hämmästyi asiakkaiden paljoudesta – Tällaisia ovat Tiinan työpäivät ja asiakkaat Tilaajille
15.2.
Oulun vanhojen tanssit videolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta keskiyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

367 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa, läpileikkaus oululaisista

Minä mitään vääristele! Se on vain propagandaa!! Samaahan se suotaa tenavakin vailla mitään faktaa, vuodesta toiseen itk... Lue lisää...
Tanhutähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image