Oulu

Intiön hautausmaan kulmasta tuttu puis­to­puu­tar­hu­rin talo avataan uudelleen – satavuotiaan talon rossipohjasta paljastui remontissa kanto

Seurakuntayhtymä yllättyi, kun kulttuurihistoriallisesti arvokkaan talon rossipohjasta löydettiin kanto remontin aikana. KUVA: Virpi Hyvärinen / Oulun seurakuntayhtymä
Oulu 12.6.2019 13:22 | Päivitetty 12.6.2019 15:37
Mirko Siikaluoma

Oulun seurakuntien aiemmin Hautajaishuoneistona tunnettu Puistopuutarhurin talo otetaan uudelleen käyttöön lauantaina 15. kesäkuuta. Kajaanintie 1:ssä sijaitseva talo kävi on käynyt läpi sisäremontin ja toimii jatkossa yleisenä juhla- ja kokoontumistilana, Oulun seurakunnista kerrotaan.

– Remontissa on uudistettu sisätilat täydellisesti, ja sisustus sopii nyt moninaisiin tapahtumiin, rakennuttajainsinööri Johanna Vakkuri kertoo.

Alun perin vuonna 1915 rakennettu talo toimi alun perin vahtitupana ja haudankaivajan asuntona. Rakennuksen on suunnitellut lääninarkkitehti Harald Anders.

Taloa laajennettiin vuonna 1931, kun se kävi ahtaaksi haudankaivajan kuusihenkiselle perheelle. Hautajaishuoneistoksi rakennus muutettiin vuonna 1964 muuttamalla vanhoista asuinhuoneista noin 50-neliöinen kokoushuone.

Vakkurin mukaan remontti sujui ongelmitta, eikä kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi määritellyn talon kunnossa tullut vastaan mitään suuria yllätyksiä.

– Rakennuksen ikä huomioon ottaen ei tullut isoa vastaan. Rossipohjassa olivat suurimmat yllätykset, sieltä löytyi kantokin, Vakkuri sanoo.

Puistopuutarhurin talon käyttöönottojuhlia vietetään lauantaina kello 16 alkaen. Juhlan avaa tuomiorovasti Satu Saarinen ja ohjelmassa on puheita ja musiikkiesityksiä. Seurakuntayhtymän mukaan juhlien pukukoodi on juhlavat puutarhahatut.

Juttua päivitetty 12. kesäkuuta 2019, klo 15.33: Talo on rakennettu alun perin vuonna 1915, ei vuonna 2015.

MAINOS

Kommentoi

Miksi hautausmaa on ympäröity (kivi)aidalla?

Vastaus: ettei sieltä olisi niin helppo karata

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hmmmm.... jos nuin karata mieli tekisi ni minkäköhänlaista elämää wainaja elänyt lie...
=o

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeistään ensi keväänä on lafka kiinni sisäilmaongelmien vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtä hyvä paikka juhlia kuin joku muukin. Mieluummin tuolla pitää vaikka kastejuhlia kuin jossakin metallipajan naapurissa. Ei tuolla ainakaan ne naapuritontin asukkaat häiritse.
Ja onneksi nämä Pupuakat ja qazxswecvvfrtgv:t ei tee koskaan virheitä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten "Alun perin vuonna 2015" rakennettua taloa on pystytty 1931 laajentamaan?

Oikoluku olisi suotavaa Kalevassakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi oikolukekaa nämä tekstinne ennen kuin painatte Enter-näppäintä ja päästätte jutun verkkoon Ikävää lukea kirjoitusvirheitä ja virheellistä tietoa vilisevää tekstiä.Kyseinen talo on huomattavasti vanhempi kuin 2015 rakennettu..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytännössä kyseessä on uusi vuonna 2015 rakennettu talo, joka on vain tehty edellisen vuonna 1915 rakennetun talon näköiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hautuumaan portille bileetkö pystyyn ?,jo on aikoihin eletty !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö se ole hyvä, että siirrytään 2000 luvulle.
Ei pelätä ja märistä sitä kuolemaa, kun vain osa elämää.
Minulla äiti sanoi ettei halua kenenkään itkevän hautajaisissaan. Muistellaan vain hyviä asioita ja vaikka tanssisivat ja laulaisivat.
Kuulostaa hyvälle ja tapana monessa muussa maassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image