Oulu

Immonen lopettaisi kiin­tiö­pa­ko­lais­ten vastaanoton

Kansanedustaja, valtuutettu Olli Immonen (ps.) esitti aloitteessaan, että Oulun kaupunki luopuisi kiintiöpakolaisten vastaanotosta. KUVA: Risto Rasila
Oulu 4.2.2013 20:00
Kaleva

Kaupunginhallitus otti Oulussa kantaa kansanedustaja, valtuutettu Olli Immosen (ps.) aloitteeseen, jossa esitettiin, että Oulun kaupunki luopuisi kiintiöpakolaisten vastaanotosta. 

Immosen mukaan valtion korvaukset eivät kata oululaisille aiheutuvia kustannuksia, joita esimerkiksi 2009 jäi oululaisten maksettavaksi noin 1,5 miljoonaa euroa.

Immonen näkisi, että pakolaisia autettaisiin heidän lähtömaissa, jolloin saavutettavat hyödyt olisivat jopa monikymmenkertaisia.

Kaupunginhallituksen mielestä kaikissa linjauksissa tärkein näkökulma on kuitenkin maahanmuuttomyönteisen ilmapiirin edistäminen ja kehittäminen sekä maahanmuuttajien osallistuminen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (133)

Kun muistelen omaa lapsuuttani 50- luvulla maaseudulla Suomessa se oli niin rutiköyhää että nämä Immosen arvostelijat saisivat mennä itseensä kyselkää vanhemmalta väeltä ehkä silmänne aukeavat, ei silloin ollut sossun luukut niin levällään kuin ne nykyään ovat joillekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä monet tuntuvat olevan kyllästyneitä "samaan vanhaan virteen". Minusta on kuitenkin ihan hyvä että ihminen muistaa sen neljä vuotta miksikä on tullut valituksi. Kyllä ihmisen pitää ajaa sitä agendaa millä on alun perin lähtenyt liikkeelle. Muuten kusee äänestäjiä silmään. Miettikääpä sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

juu.. aikalailla on hukassa Immosella ja muutamalla muulla asiat.
Oikeastaan puute tiedoissa..
Nimimerkki, EIPÄS YKSINKERTAISTETA TAAS LIIKAA kirjoittaa asiaa.
Monellakaan suomalaisella ei ole asiatietoa eikä tietoa mitä oikeastaan on tapahtunut ihmisille jotka ovat joutuneet jättämään kotimaansa..
Lukekaapas edellä mainitun kommentti ja seuratkaa mitä maailmalla tapahtuu..
Tutustukaa ihmisiin ja kuunnelkaa.
Suomessa tilaa riittää, suvaitsevuutta seka tietoa tarvitaan vain..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näistä ns. "pakolaisista" pääsisi yksinkertaisella keinolla eroon antamalla rahan sijasta ostokortteja ja oston yhteydessä vaadittaisiin henkilökortti ettei ulkopuolinen voi käyttää niitä sillä avustuksia käteisenä tänne tullaan hakemaan taatusti yli 70% pakolaisista ja rahoittamaan ties mitä ja ne jotka niitä eivät saa tekevät rikoksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas soi Immosella maahanmuuttovastainen rikkinäinen viulu. Pitäähän Ollin päästä aina välillä julkisuuteen kuten muidenkin poliitikkojen. Immosen aihealue on vain surkean kapea valtakunnan tason poliitikoksi.

Luulisi Immosenkin edes joskus (yhdenkin kerran) pystyvän herättämään keskustelua hieman suuremmistakin asioista, eikä aina lähestyä sitä samaa aihetta (maahanmuuttokysymyksiä) negatiivisesta näkökulmasta. Immonen on osoittanut kirjoituksillaan lähinnä oman tietämyksensä kapea-alaisuuden ja oman uskottavuutensa merkittävänä keskustelun herättäjänä. Populistihan se taitaa tämä Olli olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulin, että kunnat voivat itse päättää siitä, ottavat pakolaisia vastaan. Valtio sitten voi vain houkutella ja kannustaa kuntia, jotta valtion sitoumus ottaa tietty määrä kiintiöpakolaisuuteen toteutuu. Valistuneet keskustelijat varmaankin voivat oikaista jos olen erehtynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ole täysin samaa mieltä, jo riittää tuo "kiintiöläis pakolainen homma.Suomi on jo niin
Ylivelkaantunut.Kreikka Espanja.Kuka maksoi Suomen sotakorvaukset??
En ole (ps ) mutta asialle pitää tehdä jotain. Ei jaeta enää ympärimaailmaa rahoja.
Pakolaisia on jo tarpeeksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Immosella on oman alansa ydinosaaminen pahasti hukassa.
Pakolainen on jo oikeutettu maassamme olemaan, turvapaikanhakija odottaa päätöstään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olli Immonen on oikeassa tässä asiassa.Kiintiöturvapaikanhakijat haluavat elää omassa kotimaassaan ja siellä heidän asiansa voidaan laittaa kuntoon Suomen myötävaikutuksella.Tämä ratkaisu on Suomen ja turvapaikanhakijoiden kannalta ainoa oikea ratkaisu tässä taloudellisessa tilanteessa - autamme turvapaikanhakijoita mutta kaikkien kannalta taloudellisella tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Esa ei lue.

Kiintiöpakolainen on jo todettu turvan tarvitsijaksi. Luo vaikka tuo kommentti "EIPÄS YKSINKERTAISTETA TAAS LIIKAA".
Pakolaista ei voi auttaa kotimaassaan.

Kiintiöturvapaikanhakijoita ei ole olemassakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiintiöpakolainen on henkilö, jolla on YK:n pakolaisasiain päävaltuutetun (UNHCR) myöntämä pakolaisen asema ja hän saapuu maahan tietyn pakolaiskiintiön puitteissa. Suomen pakolaiskiintiö vahvistetaan valtion budjetissa vuosittain.

Kiintiöpakolaisten määrä on siis jo päätetty asia. Sille ei Immonenkaan voi mitään. Kyse siitä millä kunnalla tai läänillä on rahkeita kantaa asiasta syntyvä kustannus. Onko Oulu tarpeeksi varakas vai olisiko esim Kainuulla tai Keski-Pohjanmaan kunnille paremmat rahkeet kustannusten kantamiseen.

Pakolainen taas on YK:n vuoden 1951 pakolaissopimuksen mukaan henkilö, "jolla on perusteltua aihetta pelätä joutuvansa vainotuksi rodun, uskonnon, kansallisuuden, tiettyyn yhteiskuntaluokkaan kuulumisen tai poliittisen mielipiteen johdosta". Pakolaisasema todetaan siten, että valtio antaa hänelle turvapaikan tai YK:n pakolaisasiain päävaltuutettu (UNHCR = United Nations High Commissioner for Refugees) toteaa hänen olevan pakolainen. On huomattava, että sota, luonnonkatastrofi tai köyhyys eivät ole YK:n määritelmän mukaisia pakolaisuuden syitä.

Köyhyys taas ei pakolaisuudella mihinkään parane. Aiheesta kannattaa katsoa netistä löytyvä video "maahanmuuton vaikutukset köyhyyteen". Se havainnollistaa minkälaisista luvuista on oikeasti kyse. Samanlaista esitystä odottaisin myös eteläisten euromaiden pelastamisesta.

Turvapaikanhakijan oikeusturvan vuoksi tulisikin pyrkiä mahdollisimman lyhyeen käsittelyaikaan, jotta hakija ei joudu roikkumaan löysässä hirressä mahdottomia aikoja. Tässä on esim. Hollannissa ja Sveitsissä päästy jo hyviin tuloksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kommentoida, riidellä, haukkua, antaa väärää tietoa, kun oikeaa tietoa saa enemmän kuin tarpeeksi googlaamalla esim. "KIINTIÖPAKOLAISET" Sieltä löytyy Maahanmuuttoviraston antamaa tietoa - oikeaa tietoa. Olkaa hyvät!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiintiöpakolaiset eivät ole turvapaikanhakijoita, vaan heidän hädänalainen asemansa on todettu Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisjärjestön toimesta jäsenvaltioiden yhdessä sopimien kriteereiden mukaan. Suomi on sitoutunut vastaanottamaan vuosittain reilut 700 kiintiöpakolaista, jotka ovat motivoituneita rakentamaan omaa elämäänsä ja uutta kotimaataan. Siis kouluttautumaan, tekemään työtä, huolehtimaan itsestään ja maksamaan verot.
Kiintiöpakolaisia ei voi auttaa lähtömaassaan, koska he eivät voi asua lähtömaassaan kuolemanvaaran takia.
Näiltä kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevilta ihmisiltä Immonen olisi vamis ottamaan suojelun pois, uskomatonta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi Immonen enemmän huolissaan siitä, että Helsingin ja Uudenmaan edustajat yrittävät haalia Pohjois-Pohjanmaan tyhjäksi nuorisosta mm. karsimalla opiskelupaikkoja. Etelä ikääntyy ja siellä tarvitaan nuorta verta, jota taas täällä riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Immonen on oikeassa.Jos Oulun kaupungin kassassa ei ole rahaa pakolaisiin eikä valtio ole sitä antanut niin silloin ei ketään tulisi ottaa vastaan.Ei kunnan veronmaksajat ole pakolaisten elatusvelvollisia eikä tarvitse niiden toimeentulosta huolehtia,se on valtion asia joka ei osaa pitää rajojamme kiinni joutilaiden tullessa rajoillemme ja sitä kautta maahamme.Kyllä se on nähty moneen kertaan mitä hyötyä näistä monikulttuureista on,kantaväestökin on oppinut välttelemään työntekoa ja elättämään itsensä yhteiskunnan varoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tää biisi jää soimaan sun päähän eikä lähde sieltä milloinkaan pois....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (133)

Uutisvirta

72
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
38
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
15
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
14
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
12
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"
11
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
7
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image