Oulu

Immonen haluaa lopettaa kiin­tiö­pa­ko­lais­ten vastaanoton

KUVA: Kari Rouhiainen
Oulu 17.9.2012 22:13
Kaleva

Perussuomalaisten Olli Immonen jätti maanantaina Oulussa valtuustoaloitteen, jossa hän esittää kiintiöpakolaisten vastaanoton lopettamista Oulussa.

Aloitteessa kaupunginhallitukselta edellytetään toimia pakolaisten vastaanottamisesta tehdyn sopimuksen purkamiseksi Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksen kanssa.

Immonen on laskenut, että 2009 valtion maksamien korvausten jälkeen oululaisille jäi maksettavaksi maahanmuuton kuluja noin 1,5 miljoonaa euroa. (Kaleva)

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (69)

Immonen, Halla-aho ja kumppanit voi tehdä mitä aloitteita tahansa. Päätäntävalta kun on aivan jossakin muualla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alat kai tajuta, että Immosella on runsaasti äänestäjiä ja samanmielisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pudasjärvellä joku voisi myös avata suunsa kyseisestä aiheesta. Täällä eletään jo ahdingossa kun pieni paikka ja lisää populaa vain tulee. Töitä eikä ainakaan asuntoja enää löydy Pudasjärveltä kun kaikki on aina varattu maahntulioille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiaa! Kyllähän se niin ärysttää kittuuttaa päivä kerrallaan töissä ja rahaa ei palkan jälkeen paljoa jää sitten näitä pakolaisia kun katselee kun ei ole huolen häivää mistään kun kaikki maksetaan! Eiköhän niillekkin olisi riittänyt ihan esim. kirpputori tavara, ja sitten näillä heidän vaate/ruoka/jne rahoilla nostettu vaikka vähä meidän omien esim. opiskelioiden tukia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otapa kuule vähän asioista selvää. Kansalaisuuden saaneilla maahanmuuttajilla saavat täsmälleen yhtä paljon etuja kuin kantasuomalaiset. Pakolaiskeskuksessa olevat saavat jotain pari sataa kuussa, jolla heidän pitää maksaa oma ruokansa ja vaatteensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin nämä jotka asustelevat esim. Pudasjärvellä, omistavat esim. vaatteet kalliimmat kuin meikäläisen palkka ja voin vain kertoa että on joka päivä uudet kledut päällä. Oletko nähnyt heidän asuntonsa? Mistäköhän sinne tulee nämä taulutelkkarit ja viimeisen päällä olevat sisustukset. Kerran myös juttelin erään nuoren herran kanssa ja hän kertoi että ei mitään ropleemaa kun kaikki maksetaan ja sitten vielä lyödään rahaa kouraan + lappuja joilla saa käydä shoppailemassa. Kyllähän se jyrsii työssä käyvän mieltä kun saa raataa ja sitten toiset vain käyvät hakemassa sossusta lippuja ja lappuja ja lähtevät ostoksille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vastaan ? voisit vähä ottaa asoista paremmin selvää ja miettiä sitten miten tähän vastaat."ei näy meidän lompakossa" hyvin jännä homma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki Olli Immoselle, joka rohkeanan poliitikkona uskaltaa puhua asiaa. Meillä on omastakin takaa ongelmia ja Kelan asiakkaita sekä muuten apau tarvitsevia, niin pitääkö niitä Afrikkaa myöten haalia. Onko pakko jos ei taho. No ei ole. Täältä lähtee ääni Perussuomalaisille. Ei tämä hulluus muuten lopu.

Valtio ja myös Oulu elikkä me velkaannumme koko ajan lisää ja nostamme verotusta. Emmekä siltikään kykene huolehtimaan omista vanhuksistamme ja muista apua tarvitsevistamme, niin eihän tässä eityöperäisten maahanmuuttajien haalimisessa ole päätä eikä häntää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on meiltä kaikilta pois tuo pakolaisten vastaanotto. Me kaikki maksamme veroissamme heidän ylläpidon. Moni kärsii siitä, ettei asuntoja riitä kaikille. Moni kärsii turvallisuuden huononemisesta. Samoin asumisviihtyvyys kärsii (kokeilkaapa asua maahanmuuttajaperheen naapurissa vaikka VVO:lla, niin ymmärrätte mistä puhun).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse asun pakolaisten vieressä eikä mitään ongelmia ole ikinä ollut. Mukavampia naapureita kuin monet tiukkapipot suomalaiset. Se on kuule vain omasta asenteesta kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se ei näy meidän yhdenkään taloudessa ja lompakossa jos Oulu vastaanottaa kiintiöpakolaisia. Suhteutetaanpa taas näitä asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikö ? aika ihmeellisesti asiaan suhtaudut " ei näy meidän lompakossa" jännä homma..mietis asioita vähän syvemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmistolaisilla on suloisen hämärtynyt todellisuudentaju. Kunnan varat ovat suuri kakku josta pakolaiset leikkaavat siivun. Samalla pakolaisten syömällä siivulla voisimme tukea esimerkiksi terveyspalveluitamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Immonen huomasi, että persut eivät ole kuluvalla kaudella tehneet Oulussa yhtään aloitetta, niin nyt vaalien alla tulee sitten kiire tehdäkin jotain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otappa Immonen esille tuo Oulun Palloseuran harrastama palloilijoiden maahantuonti. Saivat vielä 750 000 euroa valtiolta tuon Castrenin hallin pystytykseen, että voivat halpoja nigerialaispelaajia siellä testata. Hinnat ovat laittamassa niin koviksi että oululaiset juniorit ei siellä pelaa, jos ei kaupunki maksa maksuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (69)

Uutisvirta

21:00
Maailmalla megasuosiota nauttiva kriketti on pyristellyt itselleen jalansijan Oulussa – "Laji sekoitetaan krokettiin" Tilaajille
20:48
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"
20:37
Pitkälle potkiminen jalkapallon europeleissä vaatii veronsa – "Nukahdin katsoessani Legian peliä"
20:10
Henkilöauton kuljettaja menehtyi Kuusamossa auton suistuttua ojaan
20:00
Iäkäs mies hukkui kotirannassaan Sievissä – sivullinen yritti elvyttää
19:49
Astianpesukone kärähti Keminmaassa maanantaina – Pelastuslaitos muistuttaa kodinkoneiden säännöllisestä uusimisesta
19:40
"Kelluvia ei tietenkään syödä" – Tornionjoen sairaat lohet kelpaavat tutkijan mielestä ihmisravinnoksi Tilaajille
147
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
70
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
67
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
54
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
46
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
34
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen
33
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Sulla saattaa olla liian kiire? Hetikaikkimullenyt hosujille tulee varmasti vaikeuksia, koska menestyksellinen day treid... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image