Oulu

Ilman korttia toistuvasti ajaneita kuskeja Oulun poliisin haaviin – toisen auto lähti poliisin haltuun, toiselta löytyi huu­mausai­net­ta

Oulu 25.6.2018 7:31
Kaleva

Oulun poliisin haaviin jäi kaksi miestä, jotka kumpikin ovat ajaneet toistuvasti ilman ajo-oikeutta.

Ensimmäinen kortittomista kuskeista jäi kiinni sunnuntaiaamuna kello 8.40, kun poliisi oli kiinnittänyt huomiota Oulun Pohjantiellä epävarmasti liikkuneeseen autoon.

Poliisin pysäyttämä kuljettaja kertoi, että epävarma ajo johtui kännykän käsittelystä ajon aikana.

Mies on jäänyt vuoden sisällä kiinni 32 kertaa ilman ajo-oikeutta ajamisesta. Poliisi otti miehen ajoneuvon haltuunsa ehkäistäkseen ennalta uusia kortittomia ajoreissuja.

Uusinta tapausta tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Toinen kortitta tuon tuosta ajeleva mies jäi kiinni maanantain puolella kello 3. Oulun poliisi tapasi kuskin Kainuuntiellä.

Hieman yli 20-vuotias mies on jäänyt kiinni kortitta ajamisesta 24 kertaa vuoden sisällä. 

Poliisi totesi testin avulla kuljettajan käytääneen huumaavia aineita. Miehen hallusta löytyikin huumausainetta, jonka poliisi arvioi olevan amfetamiinia.

 

Mies otettiin poliisin säilöön. Häntä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausainerikoksesta. 

MAINOS

Kommentoi

Kyllä Suomessa jaksetaan olla sitten kärsivällisiä ajokortittomia kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valintakysymys. Yhteiskunta tai ennemminkin eräät poliisit ovat katsoneet parhaaksi takavarikoida päihdeongelmaiseksi katsomansa henkilön ajokortin ikuisiksi ajoiksi, vaikka päihteet ja autoilu eivät liittyisikään mitenkään toisiinsa. Ajamisen tarve ei silti lopu. Verratkaa vaikka siihen jos joisit lauantaina pullon kossua etkä saisi koskaan ajaa enää autoa. Alkoholinkin käyttö voidaan halutessaan mitata 3vk-3kk päähän maksaindikaattoreista. Akuuttia päihtymystä ei mikään suuhun laitettava drugwipe-testi kerro.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeaan suuntaan alkaa rangaistukset hiljalleen menemään.
Rattijuopoilta tulisi takavarikoida ajoneuvo viimeistään kolmannella kerralla. Jos teet metsästysriloksen, ammut vaikkapa hirven luvatta. Kiinni jäädessäsi menetät aseen valtiolle ja jos olet kuljettanut hirven lihoja autollasi, niin sekin saatetaan katsoa valtiolle menetetyksi.
Kumpi rikoksen tekijä onkaan enempi vaaraksi lähimmäisilleen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rangaistukset ovat selvästikin sopivalla tasolla jos vuoden aikana sama henkilö toistaa 32 kertaa tekonsa? Eipä taida rangaistuksen suuruus toimia enää juurikaan pelotteena. Suomessa voi tehtailla toistuvia rötöksiä vaikka miten paljon ilman suuria menetyksiä. Sen sijaan jos teet yrittäjänä konkurssin olet lopun elämääsi taloudellisesti "vangittu".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpä se onkin, kun luottotietoja ei ole ja elämä rahoitetaan pysyvästi yhteiskunnan tuella ja/tai rötöksillä, ei rangaistukset paljoa paina. Sakot voi jättää maksamatta entisten jatkoksi ja ehdollinen vankeus ei vaikuta mihinkään. Tuskin se juuri auttaisi, vaikka näitä tuomittaisiin linnaankin, kun väistämättä pikkurikosten tuomiotkin ovat pieniä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Ei muuta, kuin ala teettämään remonttia ja palkkaa remonttia tekemään joku firma, niin saat sinäkin kotitalousvähennykse... Lue lisää...
OLD ENOUGH

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image