Oulu

Tilaajille

Ikä ei hidaste – ou­lu­lais­pa­ris­kun­ta lähti kuukaudeksi laivalle ja koki Kap Hornin hyisen tuulen: "Hämmästyin, kun olimmekin laivalla nuorimmasta päästä"

Muistoksi Kap Hornista Inkeri ja Matti Leiber saivat valokuvan sekä kirjallisen todistuksen.
Oulu 23.1.2019 9:00
Anne Helaakoski

Kuuden viikon ulkomaanreissulta juuri palannut seitsenkymppinen pariskunta on oppinut, ettei vanhuus ole vamma eikä ikä estä pitkiäkään matkoja.

Torstaina joulukuun 27. päivänä 2018 noin kello 7.30 paikallista aikaa risteilyalus Star Princess saapui Isla Hornosille. Se on Chilelle kuuluvan Tulimaan eteläisin saari ja siellä sijaitsee Etelä-Amerikan eteläisin niemi, Kap Horn.

KUVA: Marika Säkkinen

Kap Horn on paikka, jossa Tyynimeri ja Atlantin valtameri kohtaavat. Tuuli puhaltaa suoraan etelämantereelta. Aallot nousevat usein nelimetrisiksi. 

Tilaajille

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

41
Yrittäjien Mikael Pentikäinen on huolissaan tulevista verolinjauksista: "Vaalikampanjoinnissa monien puolueiden kädet olivat syvällä yrittäjien taskuissa"
40
Kellojen siirtelyn loppuminen vaatii vielä monta päätöstä – Suomessa ratkaisu kesä- tai talviajasta on vastavalitulla eduskunnalla
29
Miten Oulun Kaupunginojaa pitäisi kehittää? – kaupunkilaisilta kysytään toiveita ja historiatietoa
22
Kirkkovaltuusto hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirkkohallituksen yliarkkitehdilta kehut hyvästä työstä ja kohtuullisuudesta
10
Kerro meille: Millaisia muistoja sinulla on Iin Rysäklubista?
9
Kärpät kaatui Hämeenlinnassa sysimustaan minuuttiin toisessa erässä – Manner HPK:n salamamaaleista: ”Ei siinä mielestäni mitään isompia virheitä tapahtunut”
8
Sulamisvedet uhkasivat rakennuksia Pudasjärven keskustassa – palomestari: "Vesi jo nurkkapielessä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 12 Ahvenanmaan maakunnassa. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Ahvenanmaan, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

218 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Ilkeää on, tuo kateus nimittäin. Alle promille, siis tuhannesosa eläkeläisistä, saa yli kymppitonnin eläkettä (Iltalehti... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image