Oulu

Ii voitti Euroopan mestaruuden ilmastotyössä

Iissä Nenosen huoltoasemalla jännitettiin porukalla, voittaako Iin kunta Euroopan mestaruuden ilmastotyössä. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 10.10.2017 22:13 | Päivitetty 10.10.2017 23:41
Kaleva

Iin Micropoliksen ja PROTO - Pohjois-Suomen muotoilijat ry:n yhdessä toteuttama ilmastotyöhanke voitti Euroopan komission kilpailun ilmastonmuutos-kategorian.

Innovatiiviset vähähiiliset palvelut -projekti palkittiin RegioStars 2017 -kilpailussa. Voittaja julkaistiin tiistai-iltana Euroopan alueiden ja kuntien teemaviikon tilaisuudessa Brysselissä.

Pohjois-Pohjanmaan liitto on myöntänyt sille tukea Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR).

- Haluamme käyttää voiton ansiosta saamamme näkyvyyden ilmastotyön edistämiseen ja suomalaisen osaamisen esille tuomiseen, Iin Micropoliksen toimitusjohtaja Leena Vuotovesi sanoo.

- Ratkomme Iissä globaalia ongelmaa tavalla, joka voidaan monistaa mihin tahansa pieneen kuntaan. Edustamme kokomme puolesta valtaosaa Euroopan kunnista. Pärjäsimme kilpailussa luultavasti osittain myös siksi, sanoo PROTO:n toiminnanjohtaja Johannes Helama.

Jenni-Sisko Kurttila (vas.), Riia Sarajärvi, Sofia Jakku-Hiivala ja Johanna Jakku-Hiivala olivat tiistai-iltana tsemppaamassa Iin kuntaa voittoon. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

Iin kunnassa on tehty pitkäjänteistä ilmastotyötä ja sitouduttu EU:n ilmastotavoitteeseen 30 vuotta etuajassa. Yhtenä kehittämiskohteena on haluttu aktivoida kuntalaisia palveluiden suunnitteluun.

- Olemme onnistuneet edistämään toimintakulttuurin muutosta. Iiläiset ovat innostuneet uusista toimintamalleista ja pilotteja tullaan jatkamaan edelleen, Helama sanoo.

EU:n RegioStars-kilpailussa nostetaan esiin innovatiivisia aluekehittämisen hankkeita, jotka voivat olla esimerkkinä myös muualla EU:ssa.

Euroopan komissio on myöntänyt vuoden 2017 energia- ja ilmastopalkinnon suomalaiselle Iin kunnalle.
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Iin kunta on vastustanut jo 30 vuotta valtatien 4 linjaamista kirkonkylän ohi. Kaikki loppumattomasta autojonosta syntyvät päästöt halutaan tähän kylän keskustaan. Päästöjä riittää. Jatkuva pakokaasun haju! Onko tämä ympäristöteko!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei kerro paljonko on säästetty, mitä ja missä. Mitkä ovat laskelmat ympäristöystävällisyydestä vs investoinnit? Julkisuutta on haettu, mutta jos homman budjetti on 297 526€, niin ei siinä ihan hirveän montaa voimalaitosta rakenneta tai sähköautoa osteta, aurinkovoimalaa rakenneta eikä myöskään tuulivoimaloita. Tässä on jossain ihan reippaasti klappia tässä tarinassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhuksille jaetaan kylmää ruokaa ja kunnalle ostetaan sähköautoja! Kenen ekoa kohotetaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

KantaOulu ja kantaoululaiset päättäjät eivät ole päässeet pilaamaan Iin kunnan Oulun seudulla suorastaan poikkeuksellisia toimia ympäristön suojelun hyväksi. Iissä on pitkälle irtauduttu poliittisten virkanimitysten jähmettävästä ikeestä ja se näkyy tuloksissa. Onnea Ii !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän on sitten seuraavaksi alettava hoitamaan asiaa työttömien kannalta. "Ii, työttömien prosentuaalinen osuus pienin Suomessa." Työtä Iistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on ihan hyvä asia. Toivoisin vain , että Iissä laitettaisiin perusasiatkin kuntoon. Kouluissa tarjotaan välillä ala-arvoista ruokaa. Opettajatkaan eivät syö. Maitoakin haluttaisiin vähän muutenkin kuin rasvattomana. Kiitos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisko Iin kunta tehdä asuntoja lapsiperheille,siellä hyvin ahtaasti asutaan,ei ole kunnalle hyvää mainosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo oli parasta mitä koko seutukunnalle on tapahtunut pitkään aikaan. Toivottavasti vaan Oulu ja sen ympärillä olevat muut kunnat ottavat Iin toimista nyt kunnolla kopin ja alkavat satsata nekin ilmastotyöhön. Jotenkin katse kääntyy ennen kaikkea Oulun suuntaan. Ei, älkää väittäkö, että Oulu on jo tehnyt paljon. Ei ole. Mitä nyt vähän peitellyt ongelmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon onnea Ii! Siellä tehdään oikeita asiota. Puhdasta, uusiutuvaa ja kotimaista energiaa tuotetaan muillekin antaa. Koko Suomen pitäisi ottaa mallia teistä. OL3:n pitäisi olla varoittava esimerkki kaikille. Ei näytä olevan, kun Hanhikivelle rakennetaan toista Iisakin kirkkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iissä on työmatkoista aiheutuvat päästöt saatu laskettua todella alas, johtuen siitä, ettei töitä juurikaan ole, mihin mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnittelut Iihin! Lasten ja nuorten kasvattaminen vihreään ajatteluun on yksi hienoimpia saavutuksianne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy myös muistaa että Iin Shelli on voittanut Iin parhaan Shellin palkinnon ja Iissä ei ole laskuja vaan ainoastaan nousuja. Onnea Ii:lle👍☀️🏅

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea Iille, hienoa :) Toivotaan, että Ii satsaa myös nuoriin ja nuorisotyöhön. Ikävä esimerkki tänään radiossa, luvut ovat tylyjä eikä selitykseksi kelpaa Ii-instituutti. Pitäs hoitaa asia kuntoon!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis saiko Ii rahaa? Iille voisi myöntää myös palkinnon itsenäisenä pysymisestä ja meillä on säilyneet palvelut ja yrittäjyys toisin kuin esimerkiksi Entisessä Haukiputaalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

19:32
Kärppien pelaajabudjetti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toimitusjohtaja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”
19:29
Lumo-festivaali levittäytyy keskustan ja Hupisaarten lisäksi viiteen eri kaupunginosaan
19:06
Oulun Vesi suunnittelee uutta vesilaitosta Oulujoen rantatörmälle – kesämökki, asuinrakennus ja asukastupa joutuisivat väistymään sen tieltä Tilaajille
18:32
Aluesyyttäjä selvittää poliisin kiinniottamien kuolemia Oulussa – toiseen henkilöön käytettiin etälamautinta ja toinen henkilö kuoli päivien päästä sairaalassa Tilaajille
18:26
Iivo Niskasen tavoitteena on normaalimatkojen maailmancup - "Fischer on kiistatta ykkösmerkki"
18:13
Ex-pääministeri Paavo Lipponen avautuu nyky-EU:sta ja tyrmää uusien jäsenien ottamisen: "Ensin täytyy saada asiat unionissa kuntoon"
17:33
Armeijan tiedusteluleirit ovat vaikuttaneet Anita Korvan treeniohjelmaan – kiiminkiläistaustaisen hiihtäjän katse on erityisesti sprinttikisoissa
107
Pohjantiellä sattui kolmen auton peräänajokolari – onnettomuus ruuhkautti aamuliikennettä
51
Kärpät helpotti CHL-putoamisen tuskaa pelaajahankinnalla – Julius Junttila palaa oululaisjoukkueen riveihin
40
Apuja ei tullut Ranskastakaan, Kärpät Skellefteå-voitosta huolimatta ulos Mestarien liigan pudotuspeleistä – Manner: ”Emme pystyneet parempaan, joten emme jatkopaikkaa ansainneetkaan”
36
Näyttelijä Joose Mikkonen vastaa Merja Larivaaran syytöksiin työpaikkakiusaamisesta Oulun Teatterissa – "Puhelun soittaja hoiti luottamustehtäviään. Asiaa ei koskaan annettu anteeksi"
35
Suomalaisten mielestä Euroopan unionissa on hyvä olla – eniten tavalliset kansalaiset arvostavat vapaata liikkuvuutta
29
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
26
Virolainen Operail aloittaa rautatiekuljetukset Suomessa – liikennealueeksi tulee koko maa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

TUVAN TIETÄVÄMMÄT

Näinhän se on IRL, eli oikeassa elämässäkin. Mikäli tiedät jotain tarkempaa ja varsinkin nippelitietoa, niin varmasti sa... Lue lisää...
Käpysäkki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image