Oulu

Huumevyyhdin ko­kaii­ni­haa­ran käsittely alkoi – syyttäjä vaatii epäillyille kahden vuoden vankeutta

Oulu 8.2.2018 10:10
Kaleva

Oulun käräjäoikeudessä käsitellään torstaina huumausainerikoksia, jotka liittyvät isompaan huumausainerikoskokonaisuuteen.

Syyttäjä vaatii torstaina alkaneessa käsittelyssä rangaistuksia viidelle vastaajalle. Kahdelle vastaajalle syyttäjä vaatii vankeutta törkeästä huumausainerikoksesta. Miehet olivat syyttäjän mukaan pitäneet levitystarkoituksessa hallussaan ja luovuttaneet toiselle kokaiinia. Määrä oli noin 90 grammaa.

Syyttäjä vaatii miehille yhden vuoden ja kymmenen kuukauden ja kahden vuoden välillä olevaa vankeusrangaistusta. Tämä riippuu vielä siitä, mitä muita asioita on yhtä aikaa käsittelyssä osana suurempaa huumausainerikosvyyhtiä, millä voi olla kohtuullistava tai koventava vaikutus rangaistuksiin.

Muille kolmelle vastaajalle syyttäjä hakee rangaistuksia huumausainerikoksista. Miehet olivat pitäneet hallussaan pieniä määriä kokaiinia, amfetamiinia ja Subutex-tabletteja. Yksi miehistä oli pitänyt hallussaan noin 130 grammaa kannabista. Syyttäjä vaatii miehille eriasteisia rangaistuksia päiväsakoista yhden vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Torstaina alkanut käsittely on osa rikoskokonaisuutta, jota puidaan kolmessa eri oikeudenkäynnissä. Tammikuussa alkaneessa oikeudenkäynnissä on käsitelty epäiltyä amfetamiinin saostusta. Helmikuun 19. päivä rikoskokonaisuuden käsittely jatkuu nestemäisen amfetamiinin takavarikkoon liittyvällä oikeudenkäynnillä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Salliitteko minun nimittää tätä ja toki myös muita vastaavia tapauksia seuraavasti: "kieltolakiorgiat"? Kieltolain työllistävä vaikutus on hurja. Ensinnäkin rikolliset työllistyvät mikä on huolestuttavaa. Sen jälkeen työllistyy poliisi ja oikeuslaitos jopa siinä määrin, että maksaa meille veronmaksajille miljoonia euroja. Ei se syyttäjä tiimeineen siellä ilmaiseksi heilu.

Vaihtoehtona tähän olisi tarjolla rikollisille lähes täystyöttömyys eli kieltolain kumoaminen. Kukaan ei tosissaan usko että tuollaisilla alhaisilla rikollisilla olisi mitään mahdollisuutta kilpailla vapailla markkinoilla oikeiden yrittäjien kanssa joilla on siistit liikkeet, parhaat ja puhtaimmat huumeet pakkausmerkintöjen kanssa sekä halvat hinnat. Rikolliset ovat tyhmiä kuin saappaat, mutta johan ne nyt tämmöisessä kieltolaissa pärjäävät tyhmätkin kun markkinat on luotu keinotekoisesti ja oikeat yrittäjät ajettu pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joutuvatko Suomi ja Ruotsi Nato-asiassa puun ja kuoren väliin?

Suomen paikka on NATO:ssa! Se on ainut turva. Ilman jäsenyyttä, jos Venäjän ja NATO:n välille tulisi selkkaus, Venäjä mi... Lue lisää...
Murmur

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image