Oulu

Huumepoliisi teki koiran kanssa ratsian Oulun ham­mas­lää­ke­tie­teel­li­sen tiedekunnan tiloihin - ei johda li­sä­tut­ki­muk­siin

KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 12.2.2018 12:52 | Päivitetty 12.2.2018 12:53
Kaleva

Huumepoliisi teki ratsian Oulun hammaslääketieteellisen tiedekunnan tiloihin viime keskiviikkona. Huumekoira kävi läpi muun muassa opiskelijoiden pukukaappeja.

Rikoskomisario Tuomas Tuuponen Oulun poliisista kertoo, että koira teki etsinnässä pari merkkausta. Koiran avulla haettiin huumaavia aineita tiloista, henkilöihin ei etsintää ulotettu.

Huumaavia aineita ei kuitenkaan löytynyt. Tuuposen mukaan tapauksen esitutkinta ei näytä laajenevan, huumekoiran kanssa ei olla tekemässä uutta ratsiaa. Rikoksestä epäiltyjä tai kiinniotettuja ei ole. 

Ratsia tehtiin poliisille tulleiden vihjeiden perusteella.

– Luotettavilta tahoilta tulleiden vihjeiden perusteella toimittiin.

Tuuponen kertoo, että huumepoliisi saa vihjeitä eri oppilaitoksista ylästeelta saakka melkein joka viikko. Kaikki  vihjeet eivät johda toimenpiteisiin, poliisi varmistaa asioita omista lähteistään. 

Oulun hammaslääketieteellisessä tiedekunnassa järjestetään tiistaina opiskelijoille keskustelutilaisuus huumeasioista ja päihdeohjelmasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (45)

Pari viikkoa sitten poliisit kävivät Tyrnävällä kuulammenkoululla huumekoiran kanssa. Ei ollut löytynyt huumeita mutta rehtorin wilma viestin mukaan muutama oppilas antanut positiivisen huumetestin. Enempi pitäisi koiran kanssa tutkia julkisia tiloja ja ihmisiä , sillä saataisiin parempia tuloksia. Voisi jopa katkaista yläkoulu ikäisen huumeiden käytön, kun tulisivat aiemmin käyttö ilmi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kun nyt meni usko maailman hyvyyteen. Että ihan yliopisto-opiskelijoissa olisi pössyttelijöitä? Mihin tässä enää voi uskoa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattaapi olla ihan oikea paikka tutkinnalle. Tapasin yhden opiskelijan sieltä n. pari -kolme vuotta sitten, joka oli etelän ihme tämä neitokainen. Olipas outo tyyppi. Yksi päivä oli kuin aurinko, taas joku päivä peloittava pimpo. Sai pelätä käykö päälle, oli niin sekavasti käyvä. Keksi omia sääntöjään, muista välittämättä. Tuli silloin mieleen, että voi ihmisparat jotka tuonkin kynsiin joutuvat.
Toivottavasti tällaisia muuttoharakoita ei tänne pesiydy. Meneehän sillä kyllä vielä jokunen vuosi ennen kun voi toimia itsekseen, onneksi.
Ei toivottu hammaslääkäri, ei ainakaan tasaisesti käyvä tyyppi. Raivoamalla ei onnistu asiat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän hyvä.
Tällainen menettely on syytä ottaa vakiokäytännöksi kaikissa julkisissa tiloissa ja varsinkin oppilaitoksissa toteutettavaksi aina aika-ajoin ilman mitään erillistä ''syytä'' tai aihetta ja tietenkin ilman ennakkovaroitusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi männä pikkasen ylilyönniksi. Joku haistanu jotain...ja eikun sessu nuuhkimaan. Siton kuulkaa palijon vakavampiakin asioita kouluissa ja työpaikoilla käsiteltävissä kuin tämmöset turhanpäiväset kyyläykset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lääkäri voi yrittää kirjoittaa itselleen lääkekannabiksen reseptin. Vaikka on sairaalaympäristössä tarjolla vahvempiakin opiaatteja. Asiallinen tarkistus!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinulla ei ainakaan näytä olevan juuri tietoa miten suomalainen reseptijärjestelmä toimii. Vielä vähemmän näyttää olevan tietoa siitä minkälaisen prosessin takana lääkekannabiksen saaminen on. Täytyy sanoa että toivottavasti kaikki käyttäjät käyttävät mielummin kannabista kuin alkoholia tai niitä opiaatteja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovin on puutteelliset sinunkin tietosi mm. kannabiksen vaaroista.

Tiedän jo nyt, millä argumenteilla alat kannabista puolustella. Olen kuullut ne jo niin monta kertaa... eikä ne toistelemalla totuudeksi muutu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunginvaltuustoja, eduskuntaa ja ministeriöitä olisi hyvä käydä ratsaamassa. Ilmiannan ne sekavien puheiden takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teukka on saikulla nyt. Ei kannata mennä eduskuntaan juuri nyt koirulin kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti asia selvitetään kunnolla. Jää vähän epäilykseksi miten laaja ongelma henkilöiden keskuudessa jotka töissä tuolla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisien ois kannattanut vierailla Oys:n yhteispäivistyksessä. Siellä on paljon ihmisiä huumavien aineiden vaikutuksen alaisena. Samoin Raksilan marketeilla käydään huumausaine kauppaa ihan päivänvalossa. Etanoli on vaarallinen huume. ( Itse en käytä kofeiinia vahvempaa.)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan ryskätty? Kannattaisi tehdä kantelu Eduskunnan oikeusasiamiehelle, koska etsintä vaikuttaa ylilyönniltä. Poliisille tulleen vihje pitää olla konkreettinen eli siinä on todennäköisesti ilmiannettu joku ihminen mutta kansalaisten perusoikeuksien mukaan nimettömien ilmiantojen perusteella ei saisi tehdä näin järeitä etsintöjä. Poliisin on pitänyt epäillä tässä tapauksessa henkilöä rikoksesta, josta oikeudessa olisi tullut yli 2 vuoden vankeusrangaistus, ainakin teoriassa. Eli käytännössä Pakkokeinolain mukaan poliisi on epäillyt jotain henkilöä huumausaine rikoksesta tai jostakin vastaavasta esim. ampuma-aserikoksesta. Poliisilla täytyy sen lisäksi etsinnän erityisinä edellytyksinä olla kiireellisyys peruste tai hukkaamisvaara tai karkaamisvaara. Poliisin omassa ATK järjestelmässä pitäisi olla kirjattuna rikosilmoitus ja siinä pitäisi näkyä rikos sekä perusteet etsinnälle. Olisi mukava nähdä ilmoitus mutta sitä ei varmaan uskalleta näyttää esim. jutun tehneelle toimittajalle. Muistaakseni Poliisiylijohtaja antoi muutama vuosi sitten sapiskaa poliisilaitoksille, että nimettömien vihjeiden perusteella ei saa puuttua ihmisten perustuslaillisiin oikeuksiin, eli kotietsinnälle on nykyään korkea kynnys. Ainakaan meillä kotona Karjalassa ei ilmiantojen perusteella enää moniin vuosiin ole saanut ketään kansalaista köörätä miliisiasemalle tahi leirille eikä saa miliisi tulla tupahan ilman broopuskaa. Njet nje, Harasoo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai tuolla uudessa Dentopoliksessa ilman vahvempia aineita kestä. Puoli tuntia olin ko. rakennuksessa ja seurauksena hengitys tukossa sekä lämpö ja karmea väsymys. Olen altistunut sisäilmaongelmille muualla ja tuopa se on tyypillinen oirekuvani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (45)

Uutisvirta

15.12.
Tyhjillään olevassa Karjasillan koulussa syttyi tulipalo, syttymissyy vielä epäselvä
15.12.
Presidentti Niinistö al-Holin pakolaisleirin suomalaisista: "Lapsia Suomen tulee auttaa"
15.12.
Anu Kaipainen oli Huppa-Leenaan kätkeytynyt Oulu-kriitikko – Tutkija: "Oulu on ollut omiaan kasvattamaan kirjailijoita" Tilaajille
15.12.
Mitä jos jättäisit suosiolla taakse joulunaluskiireet ja istuisit aattona valmiiseen pöytään? Hotellijoulujen suosio kasvaa, Pohjois-Suomessa huoneita on vielä vapaana Tilaajille
15.12.
Peltonen nousi vapaaohjelmallaan Saarisen ohi, Galay luisteli miesten SM-kultaan
15.12.
Kannabiksen laillistaminen muutti suunnan Kanadassa lievästi toivottuun päin, mutta musta pörssi on yhä voimissaan
15.12.
Oulun talvi on talitiaiselle ankara, eikä se pärjäisi täällä ilman ruokintaa – linnun paino voi laskea talviyönä vajaat 10 prosenttia Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Isäni(kin) oli sodassa Suomea puolustamassa

157 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaverilla mukaa isot säästöt

On vitsi. Ja muutaman tonnin rahaa saaneet vastaavat. Lue lisää...
ALOITUSHAN

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.12.

Fingerpori

16.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image