Oulu

Hupisaarten puroja kunnostetaan tänään – kaikki ovat talkoisiin tervetulleita

Hupisaarten kunnostustalkoot jatkuvat tänään. Kuva otettu syksyllä 2008. KUVA: Marja Hämäläinen
Oulu 12.6.2019 11:31
Katri Keskitalo

Hupisaarten purojen kunnostustalkoot jatkuvat tänään keskiviikona. 

Viime kesänä puroilla talkoiltiin useaan otteeseen ja yksi purouoma jäi kunnostamatta keskeneräisen teatterityömaan takia. Kunnostamaton uoma on tarkoitus saattaa kuntoon tänään pidettävissä iltatalkoissa. 

Talkoot alkavat kello 16:30 kokoontumisella Hupisaarten leikkipuiston vieressä sijaitsevan Piparkakkutalon edustalle, jossa jokainen osallistuja allekirjoittaa sopimuksen ryhmätapaturmavakuutusta ja talkootyölistaa varten. Kello 16:40 alkaa varsinainen työskentely Ely:n ja Oulun kalatalouskeskuksen asiantuntijoiden opastuksella. Kello 20:00 talkoot lopetellaan päätöskahveihin ja Voimaa vesitöistä -hankkeen esittelyyn. 

Talkoisiin kannattaa varata mukaan ulkotöihin sopiva säänmukainen vaatetus ja kumisaappaat. Kaikki työvälineet, kuten hanskat, tulevat tapahtuman järjestäjien puolesta. Autoille ei ole pysäköintipaikkoja Hupisaarilla, mutta läheltä löytyy P-alueita (esim. Lasareti) joista voi löytyä maksutonta P-tilaa. Lapset ovat talkoissa mukana vanhempiensa vastuulla. 

Talkoojärjestäjinä Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus sekä ProAgria Oulun Voimaa vesistöistä -hanke.   

MAINOS

Kommentoi

Ei täältä netin puskaradioiden äärestä kerkeä millään, täällä on niin paljon puhumalla parannettavia asioita vieläkin kesken.
Oisko joku aktiivimallin purkamisen ansiosta joutilaana?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Harmillista että talkoo kutsu tulee vain muutama tunti ennen talkoiden alkua. Kiireiseltä uraohjukselta ei kalenterista vapaudu aikaa näin lyhyellä varo-ajalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi suuresti kiinnostusta lähteä mukaan. Ensi kerralla jos voisi aikaisemmin ilmoitella ja tiedottaa asiasta, niin voisi varautua ennalta. Nyt ei pääse kun on jo muuta menoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottakaahan kuvia ennen ja jälkeen kunnostuksen. Olis kiva nähdä miten nuita kunnostetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa. Mihin ajelen oman kaluston? Scanian R620 6x4 Highlinerin kyydissä olis telakaivuri Huina 1580 Excavator. Nyt pääsee viimein tositoimiin. Mä tykkään joskus ottaa jonkun olusen nuilla työskennellessä. Eikai se haittaa kun työmaakin on vähän sivussa ihmisten näköpiiristä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kaikki luonnon monimuotoisuuden puolesta äänestäneet kiireesti talkoisiin.
Tässä se aito ilmasta/ympäristö huolestuneisuus punnitaan meneekö talkoisiin vai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä ja kaikki ilmastolakkoilijat myös, epäilen ettei heitä siellä näy. Itse en lähde kun en hupisaarilla käy edes joka vuosi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulitko sinä, että ihmiset vitsinä on ilmaston puolesta äänestäneet? Sitäpaitsi monen viisaan elintavat ovat jo ilmaston puolella, joten ei ole pakko kaikkien talkoisiin tulla🙄Sinulle tosin suosittelen👏

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se auttaa ilmastonmuutoksen torjunnassa tai vaikutuksissa, vaikka näin Suomen vinkkelistä katsottuna, jos noudattaa noita viisaiden elintapoja ilmaston puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etkö ole huomannut ilmaston viilenemistä? Mulla ainakin on villapusero päällä etten vilustuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi olla sisällä navetassa kun yleensä ne päästetään pelloille keväällä ja navetta pestään sekä vesiastiat. Navetassa koko talven seisoneet paskoissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Runsaasti huumeita ulosteiden ja jätteen mukana et jos on ihmiset sekaisin niin on kalatkin. Luonnon mukaisia on turha myllätä ellei vähän auta siirtämällä kiviä ja isompaa risua. Mutta tulvivat olisi nyt hyvä aika ruopata ja pengertää,kanavoida. Kyllä se auttaa kun vähän ojan pohjaa kuopasee. Rotatkin saa liikuntaa. Turhille tonteille kannettee istuttaa vadelmaa omenaa hilloja varten ettei tarvi valittaa nälkää ja lisätä näin omavaraisuutta ettei tarvi ostella ulkomailta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talkoissa kun huhkitte hiki hatussa, niin jopas keuhkot pumppaa hiilidioksidia ilmakehään ja taas ilmasto lämpenee. Minun puolesta saa vähän lämmetäkin, koska vähän viluttaa, mutta valtiomme virallisen linjan mukaan Suomi rajoittaa maapallon keskilämmönnousun yhteen Celsius-asteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image