Oulu

HS: Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja Päivi Laajala ei ole pääsemässä loppusuoralle Kelan pää­joh­ta­ja­va­lin­nas­sa

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala on hakenut Kelan pääjohtajan paikkaa. Helsingin Sanomien tietojen mukaan hän ei olisi pääsemässä loppusuoralle valinnassa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 23.10.2019 18:17
Heidi Peltonen

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala ei ole pääsemässä loppusuoralle Kelan pääjohtajavalinnassa, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden tietojen mukaan valinnassa kalkkiviivoille on pääsemässä kaksi ehdokasta. HS:n mukaan kyseiset ehdokkaat ovat Husin johtaja Lasse Lehtonen sekä Kuntaliiton varatoimitusjohtaja ja SDP:n entinen kansanedustaja Hanna Tainio

Helsingin Sanomien mukaan tilanne vaikuttaa siltä, ettei ehdokkaan nimestä ole löytynyt yksimielisyyttä, vaan Kelan valtuutetut joutuisivat äänestämään pääjohtajasta 5. marraskuuta järjestettävässä kokouksessaan. Lehti kertoo, että valintaprosessista aiotaan tiedottaa lisää huomenna torstaina. 

Kelan pääjohtajan tehtävästä taistelee tällä hetkellä yhteensä kuusi henkilöä, jotka seulottiin lähempään tarkasteluun 40 hakijan joukosta.

Laajalan, Lehtosen ja Tainion lisäksi haussa ovat yhä mukana Kelan asiakkuus- ja etuusjohtaj Kari-Pekka Mäki-Louhiluoma, diakoniajohtaja ja entinen SDP:n kansanedustaja Ilkka Kantola sekä ylijohtaja Outi Antila sosiaali- ja terveysministeriöstä. 

Kelan pääjohtajan virka täytetään vuoden 2020 alusta entisen johtajan Elli Aaltosen jäädessä eläkkeelle. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (38)

Johtuukohan se meistä oululaisista, että Laajalalla olisi ollut haluja muualle.
Jurnutetaan ja jarrutetaan, eikä mitään saada päätökseen.
Eihän kaupunginjohtaja asioita päätä vaan valtuutetut, jotka kuuntelevat kaupunkilaisten narinaa: ei korkeita rakennuksia, ei torinseudun rakentamista, ei oikeastaan mitään.
Ja kaikki mitä hyvää on tehty jaksetaan moittia: kallioparkkia, valkeaa, Raksilan kaavaa jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päivi Laajala oli yksinkertaisesti sopiva kokemuksensa perusteella Kelan pääjohtajan virkaan, harkitsi pitkään kun pyydettiin hakemaan.
Laajalaa arvostetaan Oulussa erittäin korkealle, ei se näistä rollaajista loukkaannu.
Jokaista ihmistä moititaan sille ei mitään voi, motiivit on mitä on, päällimmäisenä kateus ja halutaan moittia ylivoimaisia ihmisiä, näin se vaan on joka paikassa.
Oulu ei ole poikkeus tässäkään asiassa.
Oululaiset ovat erittäin fiksuja 99.9 prosenttisesti, rollaajat jaksaa valittaa kaikesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Motivoitunut johtaja ei yleensä hae uutta työtä työmarkkinoilta. Mikähän on Laajalan motivaatio tässä tapauksessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hakee ne motivoituneet ja hyvät johtajat töitä varmasti, jos vieläpä kysytään, kehotetaan erikseen hakemaan.
Päivi on hyvä johtaja ja erittäin motivoitunut, siitä ei ole pienintäkään epäilystä.
Kysytään ja pyydettiin, paikka piti olla selvä hänelle petattu, politikot päättää jäsenkirjan mukaan, nyt Kokoomus saa paikan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta kun Oulun poliitikot pistivät jo pormestari-mallin pyörimään. Olisiko kannattanut odottaa sen verran, että Kelan pääjohtajavalinta olisi ollut selvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laajalan näytöt oulun kaupunginjohtajana onkin luvalla sanoen ala-arvoiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu ansaitsee kaupunginjohtajan, joka on sitoutunut hoitamaan pestinsä loppuun asti. Henkilö, joka hakee samalla uutta virkaa antaa vähintääkin omituisen kuvan itsestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleensä kun työntekijä alkaa katselemaan työpaikkoja muualta, ei nykyinen työnantaja katsele kauaa. Olisiko potkujen paikka?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttäisi olevan sitten voitto Suomen kansalle mutta tappio Oulun asukkaille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei mikään riitä,hoitas nyt tän nykysen pestinsä ensin,joka kuuseen kurkottaa jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhan kovat eläkkeet näillä köyhien asioita hoitavilla. Muistaakseni tämän nykyisen keskustalaisen pääjohtajan eläke riittäisi kymmenen köyhällistö elättämiseen renasti. Onkohan homma todella sellaisten tulojen arvoinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minullekin Kelan pj tökkäsi fb:ssa ja käski hakea vapautuvaa johtajan paikkaa. Totesin, että on oman oyj:n hallitustyö sen verran työllistävä, että on pakko jättää tämä hakukierros väliin. Meinaan, että jos sitoutumisesta työhön puhutaan, niin ei vilkuilla aidan toiselle puolelle. Luottamus menee helposti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kuulu kepulle eikä millekään puolueelle vaan ammattijohtajalle. Toivottavasti kepu lähtee hallituksesta pääjohtajavalinnan takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustalla ei taida olla toimeliasta ja riittävästi kouluttautunutta ehdokasta. Eihän tähän mitkään kunnalliskurssit riitä. Parempi olisi valita sitoutumaton terveydenhoitoalan korkean tason ammattilainen, mikä mielestäni tarkoittaa vähintään lääkärin tutkinnon suorittanutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luultavasti valinta on poliittinen, mihin viittaa se, että Kelan valtuutetut eivät ole saavuttaneet yksimielisyyttä ehdokkaasta. Ei voi pitää ihmeenä, jos virkaan nimitetään Tainio, koska SDP on tällä hetkellä päähallituspuolue. Kyllä SDP osaa suhmuroida.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti valitaan tuo Lehtonen. On älyä ja tehtävään sopiva tasokas koulutus. Ja verbaalisti lahjakaskin tuntuu olevan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tajuaa itse nyt irtisanoutua, ei herätä enää vahvaa luottamusta kun muita paikkoja katselee. Mistäs motivoituneempi tilalle pikaisesti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

15:50
Kristi Raik Viron Nato-kiistasta: En näe mitään vaihtoehtoja sille, että lähtisimme luomaan korvaavaa järjestelmää Natolle tai Yhdysvaltojen roolille
15:39
Kärpät solmi luottopuolustaja Heshkan kanssa jatkosopimuksen – myös Huttula ja Järvitalo jatkavat
15:28
Kärnä haluaa hirviaseille, patruunoille ja hirvikoirille verovähennysoikeuden
15:23
Trumpin virkarikostutkinnassa kuullaan EU-suurlähettilästä – kertonut tapahtumista eri versioita
15:23
EK:n puheenjohtaja Lundmark Postin riidasta: "Valtio-omistajan ei pitäisi omilla toimillaan vaikeuttaa jo valmiiksi vaikeaa tilannetta"
14:25
Erno Saukko lähti elokuussa vuoden mittaiselle vaellukselle – talvi on näyttänyt jo ankaruutensa: "Olimme syysvarusteissa 30 asteen pakkasessa" Tilaajille
14:20
Raksilan K-Citymarket ja Jounin Kauppa äärioikeiston mainoksessa – ”Olihan se järkytys, koska emme missään nimessä ole tuommoisessa mukana”
54
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
50
Postilakon purkuyritykset jatkuvat iltapäivällä – tukilakot jatkuvat, vaikka työnantaja syyttää niiden perusteita vanhentuneiksi
48
Oulun yliopiston hallitus: Kiinteistöselvityksen teko alkaa – "Joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa"
31
Huuhkajat varmuudella lohkossa A tai B: Tämä tiedetään jo nyt Suomen pelipaikoista, vastustajista ja ottelupäivistä
20
Metsästysrikoksia tutkitaan Kuhmossa: Susilauman kulkureitille oli asetettu polkurautoja ja myrkkyä – metsästäjän koira kuoli myrkkyyn
18
Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan jatkossa luomumaitoa, joka kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta
17
MTK:n Juha Marttila: Peltojen metsittäminen olisi täysin vastuutonta – "Jos kotimaan kulutus vähenee, Suomen on vietävä enemmän"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image