Oulu

HPV-rokotukset alkoivat hyvin

Oulu 23.11.2013 8:12
Heli Väyrynen

HPV-rokotukset ovat alkaneet vilkkaasti Kaakkurin koulussa Oulussa. Yhdeksäsluokkalaiset tytöt saivat ensimmäisen rokotesatsin tällä viikolla.

”Osallistuminen yllätti positiivisesti. Koulullamme noin 80 prosenttia ysiluokkalaisista tytöistä otti rokotteen. Odotukset eivät olleet näin korkealla”, iloitsee terveydenhoitaja Arja Anttila.

Toinen annos laitetaan tytöille kuukauden kuluttua. Papilloomavirusrokote tuli rokotusohjelmaan tänä syksynä.

Kokonaiskuva Oulun rokotuskattavuudesta vielä puuttuu, mutta tiedot on koottu jo kahdeksasta terveysasemapiiristä.

”Muutamalla alueella rokotteen otti vain noin puolet ja joissakin kouluissa lähes kaikki”, kertoo vs. palvelupäällikkö Eija Sipilä Oulun kaupungilta.

Hän arvioi, että keskimäärin kolme neljäsosaa yhdeksäsluokkalaisista tytöistä on tähän mennessä ottanut rokotteen.

Lue lisää 23.11.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (33)

Huomasin Ruotsissa Dagens Nyheter lehdessä uutisoidun että Cardasil-rokotteen (vaihtoehtoinen HPV-rokote) valmistajaa vastaan on nostettu Ranskassa oikeusjuttu sivuvaikutuksista. Rokotteen saanut 18 v. nainen sai sivuvaikutuksena MS-taudin. Yhteyden taudin ja rokotteen välillä on vahvistanut ranskalainen viranomainen.
Eli se siitä etteikö sivuvaikutuksia olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se hyvä, että valtio säästää. Kun laitetaan kaikille ko. rokotus niin päästään papa-seulonnoista eroon.
Onko se sitten hyvä asia?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elän itse yhden puolison suhteessa koko elämäni. On vastuullista yhteiskunnan politiikkaa ehkäistä salakavalaa syöpää. Rokotutan tyttäreni. Nämä samat jotka ei ota rokotteita luulevat syöpien paranevan tuhkalla. Hullujahan ne on. Minäkin olisin jo kuollut ilman lääkäreiden viisautta. Olen kiitollinen joka ainoasta kehityksen askeleesta syöpiä vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suosittelen Juha Kärkkäiselle, ja Mag-Medialle tiedonjulkistamispalkintoa rohkeasta vaihtoehto uutisoinnista. Yhden tuutin uutistöräytysten (valtamedian) perusteella kansalaisilla ei ole mitään mahdollisuutta muodostaa käsitystä, mitä maailmalla aikuisten oikeasti tapahtuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja ei kyllä sen yhden potilaan tarinankaan perusteella voi vetää mitään johtopäätöksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Cervarix-rokotteen valmisteyhteenvedossa on mainittu muun muassa, että tietoja vaikutuksesta hedelmällisyyteen ei ole saatavilla (Euroopan lääkevirasto EMEA).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kai ne sen rokotteen ottaan, kun on median kautta hirveä painostus sen ottamiseen. Totuus on kuitenkin se, että se on käytännössä täysin turha. Haetaan suojaa asiaan joka koskettaa hyvin harvoja ja samalla riskeerataan lapsi rokotteen sivuvaikutuksille.

80% on surullinen luku, vain 20% osaa ajatella omilla aivoillaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"HPV-rokotukset alkoivat hyvin".

Miten niin hyvin? Lääkeyhtiöiden mielestä kyllä hyvin (koska saavat kaiken rahan), mutta jos ihmisten terveyttä ajatellaan, niin yhdenkään lapsen ei pitäisi ottaa tuota rokotetta! Käsittämätöntä kuinka sinisilmäisiä ihmiset ovat, uskovat viranomaisia sokeasti, etsimättä ollenkaan tietoa muualta. HPV-rokotusten haittavaikutuksista on olemassa läjäpäin todisteita, mutta jos kuvittelette että THL tai lääkeyhtiöt niistä puhuvat, olette yksinkertaisesti hölmöjä. THL on lääkeyhtiöiden sätkynukke, ja syöttää ihmisille väärää tietoa jatkuvasti. Ottakaa aivot käyttöön ihmiset, jos teillä on sellaiset!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa, rokottaminen on niin ihanaa... ja lääkefirmojen johtajat nauravat matkalla pankkiin, että taas on lobbaus onnistunut ja tulovirta taattu. Tämä juttu on kuin maksettu mainos!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enemmän kuin kondomin käyttöä, kannattais opettaa tyytymistä yhteen kumppaniin....sellaiseen joka ei myöskään tyydy muihin kuin siihen joka häneen tyytyy. Eli avioliitto taas kunniaan, oisko poikaa? Ei vahinkovauvoja, ei tauteja eikä rokotteiden sivuvaikutuksia? Kaikki nuo kolme haittaa on mahollista väistää samalla kertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä jos sen idyllisen maailman neitsyen ainoalla aviomiehellä on tuo virus? Avioliittoko tartunnalta suojaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä on joillakin lapsenomainen usko kaikkiin rokotusteollisuuden liukuhihnalta lobbaamiin rokotteisiin ja niihin sisältyvien liemisekoitusten salaiseen taikavoimaan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei opeteta kondoomin käyttöä, ettei tarvitsisi ottaa tuollaisia huonosti tutkittuja rokotteita. Rokote SAATTAA suojata papilloomavirukselta, mutta itse syöpää se tuskin ehkäisee, kondoomi ehkäisisi virukset ja muutkin sukupuolitaudit, sekä ei-toivotut raskaudetkin, eli paljon enemmältä harmilta säästyttäisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paitsi ettei kondomikaan suojaa 100% tältä virukselta. Lisäksi virus on osalla piilevänä, eli kun suhde vakiintuu ja kondomin käyttö loppuu, tartunnan voi edelleen saada.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tuota. Ei se kondomi kaikkia limakalvokosketuksia turvaa... Sitäpaitsi tämä virus on sellainen, että 80 prosentilla aikuisista se on, suurimmalla osalla pääasiassa oireeton. Siksi on hyödyllistä rokottaa, ettei pääsisi aiheuttamaan syöväksi etenemistä. Siinä selitys myös sille, miksi rokote pitää antaa ennen kuin aloittaa seksielämän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (33)

Uutisvirta

50
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
15
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
12
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
8
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
7
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
6
Oulun kaupunki myy kaksi määräalaa Vaaranpihasta – Rintamäen paikalle rakennettavien tornitalojen rakentaminen etenee
5
Kati Leinosen kuvissa hevosharrastajat eivät pyynnöstä hymyile: "Koen, että hymy on maski, joka peittää alleen jotain"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image