Oulu

Hovioikeus antoi kolmannen päätöksen Oulun sek­su­aa­li­ri­kos­vyyh­des­tä – tuomio pysyi ennallaan

KUVA: Anssi Jokiranta
Oulu 22.1.2020 12:37
Susanna Kemppainen

Rovaniemen hovioikeus on antanut kolmannen tuomionsa Oulussa viime vuonna paljastuneesta poikkeuksellisen törkeästä seksuaalirikosvyyhdestä. 

Se ei ole muuttanut Shiraqa Yosefin Oulun käräjäoikeudelta viime kesänä saamaa kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Vuonna 1998 syntynyt Yosefi oli sukupuoliyhteydessä 13-vuotiaan tytön kanssa. Lisäksi hän teki tälle seksuaalisia tekoja, jotka olivat omiaan vahingoittamaan lapsen terveyttä. Mies muun muassa suuteli tyttöä ja kosketteli tätä sukuelimen alueelta.

Hyväksikäyttö tapahtui syyskuun ja lokakuun välisenä aikana syksyllä 2018. Mies otti sosiaalisen median välityksellä yhteyttä tyttöön ja he tapasivat hänen asunnossaan, missä rikos tapahtui.

Maksettava korvauksia ja oikeuskulut

Mies velvoitettiin maksamaan uhrilleen 8 700 euroa vahingonkorvausta kivusta, särystä, kärsimyksestä sekä psyykkisen tilan heikkenemisestä.

Lisäksi hän joutuu maksamaan tytön käräjä- ja hovioikeuskuluja yhteensä noin 8300 euroa. Tuomitun omat käräjä- ja hovioikeuskulunsa eli yhteensä noin 17 000 euroa maksetaan valtion varoista hänen taloudellisten olojen vuoksi.

Mies vaati hovioikeudessa hylkäämään häntä vastaan nostetun syytteen tai ainakin alentamaan hänen tuomiotaan. Hovioikeus järjesti asiassa suullisen pääkäsittelyn joulukuun puolivälin tienoilla.

Se antoi tuomionsa keskiviikkona. Se on määrätty salassapidettäväksi 60 vuoden ajaksi, minkä lisäksi myös asianomistajan ja hänen huoltajiensa henkilöllisyys on määrätty salaiseksi.

Hovioikeus kertoo yksimielisestä ratkaisustaan julkisella selosteella.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi myös seitsemän muuta ulkomaalaistaustaista miestä samaan tyttöön kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista. Heistä kuusi valitti hovioikeuteen.

Osa on saanut jo tuomionsa, osalla oikeuskäsittely on vielä edessäpäin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Uutisvirta

220
Osallistu kyselyyn: Pitäisikö Oulun yliopiston muuttaa Linnanmaalta kaupungin keskustaan?
78
Kuusi suojelijaa esti hakkuita Hietasaaressa – lopulta hakkuut päästiin aloittamaan poliisivartiossa
78
Italiassa matkailleella suomalaisnaisella koronavirus pääkaupunkiseudulla - pääministeri Marin: "Tautitapauksia tulee olemaan, ei kuitenkaan erityisen laajasti"
47
Pääkaupunkiseudulla on todettu koronavirustartunta työikäisellä suomalaisella naisella – tartunta saatu Milanosta
38
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
35
Koronaviruksen Italiasta saanut sairastui Suomessa ja hakeutui hoitoon – "Meni kuin Strömsössä", sanoo HUS:n ylilääkäri
34
Koronan leviäminen uhkaa Euroopassa, hallitus pui varautumista keskiviikkona – Asiantuntija vastaa kysymyksiin pandemian uhasta, viruksen leviämisestä ja rokotuksista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Corona paljasti terveydenhuollon surkean tilan

Koronaviruksen tappavuus sairastuneista 2-3%, valtaosalla sairastuneista tauti on lievä, vakavammin heistä sairastuu 17%... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image